|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:55 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
 IAR са купили Signum
преди малко като рових нещо по нета ми излезе на 12 септември IAR са купили Signum, като им гледам на Signum цените на JTAG-ите са тъкмо в IAR-ския ценови сегмент май OpenOCD-то им е изяло пазара щом са се обявили за продан скоро и Segger май ще духат супата мощно то и без това Jlink7 копието се търкаля по руски и китайски сайтове и единствените им продажби бяха с китове на IAR, Atmel и прочее
|
| Чет Сеп 29, 2011 4:55 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Re: IAR са купили Signum
Тоя бизнес е обречен... но се чудя кога някой от големите ще влезе в ниския ценови клас и ще прекрати мъките на останалите Същото се отнася и за софтуера. IAR никога не е ставал за нещо повече от хоби приложение и няма никакъв шанс....
|
| Чет Сеп 29, 2011 5:40 pm |
|
 |
|
3aek
|
вероятно никога, тези "големи" са кухи колоси, продават по 500 емилатора по $2000 единия годишно нито имат ресурс да продадат нито да предложат адекватен технически съпорт за масов продукт виж само отчета на IAR за миналата година: приходи 85 милиона Шведски крони, разходи по дейноста 84.5 милиона т.е. на пръсти са се надигнали за да могат да не глътнат вода каквото изкарат едва стига за заплати, и тази печалба е сигурно счетоводна да не плашат акционерите и това при цени на компилаторите им към 4000 евро или 40 000 крони т.е. продават 2000 компилатора годишно а може и по-малко защото освен това имат и бизнес със стартеркитове IAR ския компилатор става да напишеш нещо набързо защото всичко ти е сдъвкано и има хедъри, примери за почти всичко което излезе, GCC е по-мощен но по труден за учене и никой не предлага за него хедъри и примерите които има за Keil IAR и т.н. те затова и успяват да продават
|
| Чет Сеп 29, 2011 6:27 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
абе хедърите са най-малкия проблем на GCC... ама да е жив и здрав пича от ягорто 
|
| Чет Сеп 29, 2011 6:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Заек, IAR са частна компания и като такава не е задължена да публикува годишни финансови отчети, камо ли пък да впечатлява акционери, дето ги няма  . А IAR срещу GCC е като Уиндоус срещу Линукс - въпреки, че вторите са безплатни все още доста хора крадат първите, за да ги ползват  . Това трябва да ти говори много щом при положение, че има безплатно, хората се напъват да крадат платеното  .
|
| Чет Сеп 29, 2011 7:38 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
у нас ВСИЧКИ са задължени да си публикуват ГФО, включително с разбивка на приходите и разходите по пера. данните са публично достъпни, само трябва да знаеш данъчния номер на фирмата. струва 50 лв. на година. парите ги плащаш предварително, шанса да те отрежат за някаква техническа грешка е 50% (при което ги буби парите). реалното публикуване отнема година. просто да не се заблуждавате относно територията.
|
| Чет Сеп 29, 2011 7:54 pm |
|
 |
|
3aek
|
акционерно дружество са иди на сайта им отчетите са там  миналата година са на лек минус тази година полугодието са 10 % нагоре за линукса питай гугъл най-успешната компания в бранша какво ползва питай и в нокия и сименс какво ползват и защо ли? леля ганка на село може и да краде уиндоуз да може да пуска скайпа и да чати с детето в чужбина при мен нещата са 70:30 линукс / уиндоуз сървърите, svn-a, целия архив е на линукс, повечето девълопъри също, няколко машини има на xp заради някои програми (счетоводство и прочее) които просто не вървят добре на линукс и няколко машини в производството които си дойдоха с уиндоуз
|
| Чет Сеп 29, 2011 7:59 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз в бързината съм гледал някаква IAR SA румънска айроспейс компания  . Иначе да IAR-а за компилатори е публична. Иначе акционерното дружество може да бъде provat и public и разликата между публично и частно акционерно дружество е огромна. Дедо сериозно ли в БГ карат не публичните дружества да си побкликуват отчетите бе  ? Иначе Гугъл може да ползват линукс, ама могат да си платят за мозъците, дето да го бърникат тоя линукс. Като процент линукса е около 10% от пазара - това говори достатъчно добре  . Аз също ползвам Линукс, за някои неща, ама поради простата причина, че не мога да ползвам Уиндоус там - ако можеш никога нямаше да погледна линукса, защото нещо, дето ще го направя за дни под Линукс ми отнема седмици и месеци и то да се боря като прасе в тикви с абсолютни глупости  .
|
| Чет Сеп 29, 2011 8:39 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
давам пример (абсолютно произволно избрана фирма от регистъра на обществените поръчки): "ГОСПОДИНОВ И СИНОВЕ" ООД, ЕИК 124024154 доставя джакузи за нуждите на народното събрание (в търсачката написах "тоалетна хартия", но и джакузито е необходима вещ за депутатския гъз) нещото което ти трябва е въпросния ЕИК (номера на фирмата) влизаш в brra.bg (понякога не работи или става бавно. за няколко стотин милиона - толкова) не се шашкай и от невалидния SSL сертификат. нито един световен сертификат/подпис не валиден у нас и обратното избираш си "справки -> актуално състояние" попълваш ЕИК номера, датата и буквите от картинката и фирмата е пред тебе в таба "Обявени актове" първия раздел е с годишни финансови отчети 2007, 2008, 2009, 2010. в раздела "досие" дърпаш някой документ и виждаш ЕГН-тата на собствениците, къде живеят, в някои случаи даже има копия на личните карти със снимка, номер, подпис. чети на воля това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, няма не искам. не само, че си плащаш за "услугата" на всичко отгоре, ами и те мотаят поне ден-два.
|
| Чет Сеп 29, 2011 9:42 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Глупости... IAR е като MS-DOS срещу Линукс 
|
| Чет Сеп 29, 2011 9:44 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
А какво стана със закона за защита на личните данни  ? Не знам дали в БГ вече може, но ако може да си вадиш кредитни карти и да кандидатстваш за заеми онлайн, както тук и да ти дават парите без да си видял лицето на служителя в банката просто ще стане мазало при вас. Име, SSN (тукашния аналог на нашенското ЕГН) и адрес - това е всичко, което ми трябва тук за да си отворя неограничено количество кредитни карти он-лайн и да регистрирам фирма за 10 мин. пак онлайн. SSN-а тук се пази по-зорко от зеницата на очите ти и много малко институции могат да ти го искат и да го пазят в явна форма, какво остава пък да го показват на трети лица  . ПП. Да не би да искат публикувани отчети само на дружествата, които участват в обществени поръчки - докато си бях в БГ (до 2005г.) никога не са ни карали да публикуваме отчета на фирмата  ?
|
| Чет Сеп 29, 2011 10:12 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
това е от 2007-ма. няма връзка с обществените поръчки, просто от там може да си избереш фирма, за да вземеш реално ЕИК (викаха му булстат преди това). за всички фирми е задължително, има и сериозни глоби. ЕГН-то продължават да ти го искат за какво ли не - от посещение на лекар, до подписка за референдум. вЕрвай ми!
|
| Чет Сеп 29, 2011 10:25 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Да им го изяде хляба, на шибаняците от Signum. Ползвам JTAGjet-TMS, галванически изолирания, само да се уригна в шепи и нещо му става, 1500 кинта мисля го взехме. Macraigor още се държат, обаче те са тарикатчета, продават само хардуер, а софтуера им е безплатен, Eclipse + GCC-то. За мен е важно Microchip да не сгази лука, останалите са ми през оная работа общо взето  П.П. Мда, Microchip засега се вклинват добре в 32-битовия сегмент . Само не ми става ясно billion 1млн. ли имат в предвид или 1млрд. Но която и да е цифрата звучи доста добре. Къде ли ги използват Samsung ??
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Съб Окт 01, 2011 7:40 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Сеп 29, 2011 11:19 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Демек викаш нещата се подобряват и прогресират  .
|
| Пет Сеп 30, 2011 12:28 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|