|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Сря Юли 29, 2026 8:24 pm
Бунта в Катуница - началото?
Бунта в Катуница - началото?
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Бунта в Катуница - началото?
кви избори ви се въртят в главата? на тезгаха има само загнили домати, ботурясани краставици и мухлясали чушки. каква манджа можете да забъркате? и на нас все ни предлагат да избираме втора и трета ръка "ръководители". колкото и да ги избираме, все по-кафяви ще стават.
|
| Вто Сеп 27, 2011 8:40 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 ...
Дежа ву, бре! И съвсем не ми защитавайте изроди които изнасилват бабички и пущат невръстните си деца на пияцата - колко други националности го правят? А това е само част от новият им манталитет, "черните овци" сред тях са работещите за прехраната си и те се срамуват от това. На ви едно четиво за тях (продължава и в коментарите), не казвам че е точно щото приравнява и власите а те са друга приказка, ама вие гледайте за нравите и "професиите". И по-интересен линк отпреди 11г. ЕДИТ: кой гласува "нещата трябва да се решават на политическо ниво"? Да ми пише на лична: имам приятел от детските години който стана отличен психиатър.
Последна промяна bongo_x2 на Вто Сеп 27, 2011 9:54 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Сеп 27, 2011 9:21 pm |
|
 |
|
medeamona
Ранг: Новодошъл
|
@miro_atc Аз живея не 20, а 26, почти отиващи 27 години в култовия район Източен, като само Ландос ме дели от гетото. Учила съм в едно училище с тях, майка ми им е преподавала. На 100% си заставам зад репликата "нагли паразити". Те от мънички се учат, че на училище се ходи да се яде и с*ре. По време на учебни занятия, ако може да ги наречем така, те вилнеят, щипят се (да не кажа и друго), псуват и рушат. Същото се прави и в междучасията. Това са малките "сладурчета". Техните мами взимат помощи за самотни, многодетни и незнам какви още категории майки. А да, социално слаби. Обаче, като се разходиш из махалата, на който му стиска естествено, вижда 3-4 етажни къщи, облицовани с мрамори, лъскавите коли, карани от 16-годишни пичлигари. И това не са единични бройки. Сметки за ток, вода - не се плащат. Знаеш ли колко е симпатично да видиш мангала да слиза от Х6-цата, да се нареди на опашката за социални помощи и после с мръсна газ да се изпари. Щото аз го виждам всеки месец пред пощата на ул.Ландос. Не че нещо реално ще стане, не че на някой ще почне да му стиска да направи нещо. Не че някой ще се престраши да отскубне кърлежите от гостоприемника, т.е. данъкоплатеца.... Обаче никой няма право да ми казва, че не са нагли паразити. Щото са. Ако не ми вярваш - ела, панорамен тур да направим. Може и фотката да си вземеш...
_________________Айде сега и на инженери ли ще се правим? 
|
| Вто Сеп 27, 2011 9:24 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
За правото не е така, всеки има право да говори глупости колкото може. Рабира се, че са паразити и разбира се, че са нагли, всеки го знае. Де да имаше и приемлив вариант за обезпаразитяване. Вариантът по югославски както иска някой да го подкара и в БГ няма да обезпаразити нищо, само ще сговни страната още веднъж *10e3 спрямо текущото сговнено положение.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Сеп 27, 2011 9:40 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11270 Местоположение: Добрич
|
Аз не знам как точно да стане, това си е доста труден въпрос. Малко по-лесен е въпросът какво искам да стане. Искам българите да се научат да живеят в общности и от общностите да направят държава. Това е! Прекалено много индивидуализъм има по тия земи и всеки се прави на велик. Не само циганите, ние също сме силни, само когато сме обединени. Но обединението не трябва да е българи срещу цигани. Така ще съсипем държавата си. Ако искаме България да бъде силна, трябва да се научим да живеем без дискриминация. Няма как ти да живееш добре, ако до теб циганин или някой друг живее зле. Отчасти, това значи че моите данъци примерно ще отидат за помощи на цигани, или за инвалиди. Аз нямам проблем с това. Ако искаш ме обвинявай в болшевизъм и колективизъм все ми е тая. Проблемът ми е когато данъците ми *не* помагат на цигани и инвалиди, а създават такива. Обясних вече за системата... Разбира се, ако седим и чакаме данъците и циганите няма да се променят сами. Но затова пак казвам не е нужна революция, а еволюция. Ние просто трябва да си създадем общности (не знам как). Може да са професионални (като тоя форум), може квартални, политически, културни, религиозни (без мен).. Няма значение! Общността е инструмента, който може да променя нещата. До тук аз единствено съм улучил на комшии и мога да кажа, че нещата се получават. Вече спечелихме един проект, борехме се с общини, но когато сме единни проблемите се решават. Така е и по белия свят. Аз обичам да давам примери с Англия, защото там не се притесняват толкова кой ще спечели изборите. Няма значение кой, може и магаре да им сложиш, те ще му покажат правия път. Когато и в България общностите станат достатъчно силни, че да контролират политиците - тогава ще се оправим, вЕрвайте ми  Засега нищо сериозно... ама знае ли човек 
|
| Вто Сеп 27, 2011 9:44 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Да, мога да разбера идеализма ти. И на мен не ми е чужд понякога. Но точно спрямо това малцинство той е неприложим. Тези хора (както ти го каза и Medeamona) са паразити. И са такива не само тук, а навсякъде по света. Като въшките - оставени на спокойствие, те се размножават безконтролно и смучат кръвта на гостоприемника. Всички наоколо виждат, че е въшлясал и не го приемат в къщата си, за да не станат и неговите въшки такива - нагли и безконтролни. А когато някоя въшка лъсне на челото му, той бърза да я размаже демонстративно и да каже: "Я, тая гад от къде ме е полазила?". Мисля, че и в случая ще се постъпи така - ще размажат шофоьора (за който имам определени съмнения, че не е истинския извършител), а Киро циганина ще се измъкне сух от водата. А колкото до всичките други мечти за "братство, равенство и демокрация" спомняй си приказката на Хайтов - "Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш" и ще ти минават.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Сеп 27, 2011 10:22 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Нали знаеш лафа, че не е луд този, дето яде баницата, а тоя дето му я дава. Т.е. виновни са тези, които са напраили законите такива. Махни детските, защото едва ли пооштряват раждаемоста, махни социалните помощи и няма да имаш паразити - толкова е лесно. Ама ако си избрала да живееш в социална държава и гласуваш за политици, които предлагат такава политика, тогава трябва са свикнеш с мисълта, че ще се напълни с паразити. В цяла европа е същото, че даже и цели държави-паразити има (Гърция). Та всичко опира до избора и решенията. Не може да искаш държавата да е социална само към една етнос и несоциална към друга. Въобще тия дни наблюдавам как мнозинството от протестиращите си нямат идея какво си пожелават и аккво искат и съм абсолютно сигурен, че после пък (ако се променят нещата) ще протестират, за да искат старите неща да се върнат. Отделном, че (както и Боко правеше в началото) много хора забравят, че България се натиска да влезне в ЕС и сега като част от ЕС законите и трябва да са хармонизирани с тези на ЕС, а не да се правим на луди и да искаме някакви абсолютно нови правила, които ако ги приемем и после цяла Европа ще се чуди и мае пак какви сме ги свършили. Та факт е, че Ганьо не може и/или не иска да мисли какво ще стане даже след 10 сек. и какви ще са последиците от действията му  . А помниш ли как в ТХВП-то в Пловдив едни ученици (не цигани разбира се) набиха учителката в клас, заснеха го на видео и после го пуснаха в Youtube?  Същото е и с дебеловратите бизнесмени от български произход, ама още не съм видял някой да протестира срещу тях  . Още си малка, ама ще дойде време да разбереш, че тези неща не зависят от националност и етнос - има ги равномерно разпределени по целия свят. И най-много зависят от обществото като цяло - каквото обществото, такива са и случките, дето му се случват  .
Последна промяна Dimitar на Вто Сеп 27, 2011 10:37 pm, променена общо 2 пъти
|
| Вто Сеп 27, 2011 10:31 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Доказала е звънци - абсолютно елементарни и лаишки разсъждения, присъщи на някой, дето е на възраст около 20 г. и дето си няма понятие още от реалния живот и си мисли, че всичко, дето хвърчи се и яде  .
|
| Вто Сеп 27, 2011 10:32 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Дебеловратия бизнесмен си плаща водата и тока. Циганския мозък много бързо намира слабите места на системата и се възползва от всички облаги(макар и дребни), които могат да изкопчат. И така се напасват според изискванията на системата, че да попаднат във всички категории за бедни, онеправдани, безработни, инвалиди, бездомни и отхвърлени. Като си взимат помощите нали им раздават листовки за работа, които са изхвърлени веднага след като излязат от стаята. Те ако имат далавера и майките си ще продадат. Глупости говоря...те децата си продават за 1000 евра в Гърция. И това ако не са паразити...
|
| Вто Сеп 27, 2011 10:57 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе паразити са си, няма нужда от политически правилни приказки тук поне. Защо са такива е друга тема която няма особено голям практически смисъл. Че далеч не са единствените паразити също е очевидно, разбира се, но при тях е много висок процентът и са лесни за разпознаване, а и живеят на групи, та са най-лесни за употреба от медиите като потрябва по-шумен удар по масата.
И не може да се каже че не са си и сами виновни, поне наоколо няма друга група която да учи децата си на техники на крадене, просия и т.н. Страхотията е, че гостоприемникът е с намаляващи силици и няма много останала кръв за доизсмукване от (всякакви) паразити.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Сеп 27, 2011 11:00 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Ще се опиташ ли да обосновеш обратното твърдение - че не са паразити? Винаги съм си задавал въпроса: "Защо циганите никога не са имали държава и никога не са изявили желание да имат?
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Сеп 27, 2011 11:01 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ако дори с кола минеш от центъра на софия до който и да е краен квартал, ще видиш поне 20 схеми за точене, усвояване и т.н. загледайте се. само защото ги гледате постоянно, вече не ги виждате. това се прави законно, с договори за милиони, консултирани и одитирани съответно. все от бели хора с огромно самочувствие и безочие.
що "бай мангал" да е различен?
за "обезпаратизяването" според мен има лесен начин. помощите се изразяват в данъчни бонуси, а не в пари. вдига се ДОО на колкото е нормално (35%). - в зависимост от сумата има намаление в проценти - в зависимост от броя деца - също намаления и т.н. табличката може и да е по-сложна. съответно при нарушения - загубване на право на бонус: - дете не ходи на училище (задължително) - нямаш право на бонус за деца - лънготил си данъчните - загубваш си правото на бонус за година напред
идеята е да не се дават чисти пари, а да се намалят от дължими данъци. трябва някой да ги накара тези хора да тръгна на работа. ама къде ще работят?
Последна промяна ДедоБоре на Вто Сеп 27, 2011 11:12 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Сеп 27, 2011 11:05 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Правило от математиката за 4-ти клас: Вярно решение на дадена задача може да се намери по метода на изключенията. Задачка: Докажете, с проста аритметика, че еджипшъните не са паразити. Ако не можете да го докажете, значи са паразити 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Сеп 27, 2011 11:11 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
ЪЪЪЪЪ? Моля???? Да те водя в Драгалевци, да видиш при 300-500 квадрата отопляема площ, как се плащат сметки под 100лв. за ток  И как се харчат 10 кубика вода на месец, с ботаническа градина и плувен басейн в двора.  Пък и я да помислим, коя е по "лошата" кражба - мангала дето е отмъкнал ток за 100лв. на месец или мутрата дето е отмъкнала ДДС за 100 бона на месец??? Истината е че тая държава е тотален кенеф, ама мангалите имат съъъъъъъъвсем мъничка вина за това  Мангалите са си мангали. Решението на проблема обаче е или физическото им отстраняване или интеграцията им. Това което става в момента е нито едното, нито другото. Точно обратното - възможно най-опакото на правилното е.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Вто Сеп 27, 2011 11:24 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Сеп 27, 2011 11:20 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
върнахме се на т.А: кои са мангали и кои са цигани?
|
| Вто Сеп 27, 2011 11:22 pm |
|
|