Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Мултиплицирате ли си платки с Протел 99СЕ и как :) 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Мултиплицирате ли си платки с Протел 99СЕ и как :)
Здравейте, да Ви питам за размножаването на платки :) Ползвам функцията Paste Special на Протел 99 СЕ и не ми харесва, че при пействането на многото платки не трябва да се запазят имената на връзките (НЕТС). В противен случай, прави връзки Протела между отделните платки. Сега. ако си проверя с DRC платката, трябва да махна отметката за късо съединение между обектите, за да не ги счете за грешки.

Та въпросите ми са:

1. Излишна ли е DRC проверката при мултиплицирането, възникват ли проблеми? Вие правите ли си DRC и с какви настроики?

2. Изобщо мултиплицирате ли или оставяте това на платкаджийницата?

Е, това е, ще съм благодарен на всякакви полезни мнения. Прикачвам и мултиплицираната платка, че само това ще й бъде, няма да я мултиплицираме ние и само счупих купчина време :)

Прикачени файлове:
PCB.pdf [1.06 MiB]
140 пъти
Пон Сеп 26, 2011 4:17 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Мултиплицирате ли си платки с Протел 99СЕ и как :)
ако говориш за панелизация, това е типична CAM обработка - демек няма нищо общо с CAD частта.
най-добре е да се прави от производителя

Пон Сеп 26, 2011 5:17 pm
Профил
Аватар

Дедото е прав, това не е твоя работа, нито пък работа, която се върши с CAD системата за проектиране на платки :D .
Но ако искаш да заобиколиш проблема, то премести (дублирай май е по-добре) дисигнаторите на елемнтите в някой механичен слой, скрий слоя Топ Овърлей и генерирай герберите като ползваш механичния слой, вместо топ овърлейя, после му промени името на файла с белия печат, така че да отговаря на все едно е бил топ овърлея. Естествено панализацията я прави в друг файл, за да не ти се объркат нетлистите в оригиналния файл на платката :) .

Пон Сеп 26, 2011 5:44 pm
Профил

Благодаря Ви, момчета! Пратих само една платка на платкаджийницата, те ще се оправят, добре ме посъветва и колегата тук! Иначе исках да изпратя на платкаджийницата панел с форма, подходяща за фирмата, която после ще насища. Но те знаят какво правят по-добре от мен :)

Иначе в края на деня Протелът ми скъса нервите. Смених си само десигнаторите на маркерите за платката (и тях съм го включил в принципната схема, за да мога да правя промени в нея и да си ъпдейтвам платката без проблеми) и Протелът измисли нов нетлист, според мен? Махна някои връзки, други добави, направо чудо :) Преди време, когато започвах да работя с тази програма, ми правеше пак такива въртели - нетлистът не отговаряше на принципната схема, но съм го отдавал на моето невежество :) Сега, уж се справям с програмата, ама пак такива проблеми. Мисля си, дали не е, защото на друг комп работя сега с проекта. Приятна вечер на работливите българи :)

Пон Сеп 26, 2011 8:39 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]