|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:03 am
| Автор |
Съобщение |
|
stojo
Ранг: Минаващ
|
 Re: Моля за малко помощ
Как се дефинира прекъсване от таймер? Таймерът трябва да е настроен за увеличаване с 1 на 1ms или да се препълва на 1 ms? True и false мога ли да ги заменя с 1 и 0? За кой компилатор е програмата? Outpux_x и output_x_state променливи ли са, или в съответния компилатор са дефинирани като пинове от портовете?
|
| Пон Сеп 19, 2011 8:46 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами всичко което пиша е за CCS компилатора. Прекъсване се дефинира като #int_TIMER0 void isr_timer0() {}
примерно. output_x и т.н. са променливи битови. Да замениш false и true с 0/1 няма проблем, имай на предвид обаче че навсякъде където съм работил с I/O съм работил директно побитово, а не през компилатора, т.е. не изпозлвам set_bit и т.н. Съответно трябва да си си сетнал TRIS регистрите правилно.
Като ти гледам кода не ми мяза да е от CCS
|
| Пон Сеп 19, 2011 9:18 pm |
|
 |
|
stojo
Ранг: Минаващ
|
Да, пиша на mikroC, преобразуването ще ми е малко трудно. Set_bit нещо като sbit ли е, ако да възможно ли е да направя следното: #define output_x = PORTC.Bx, като PORTC.Bx е бита от регистъра на порт С съответстващ на пина с този номер и вече промяната на състоянието да става output_x=0/1? Също така input_x_change съм я дефинирал като променлива от типа bit. И неразбрах за таймера, трябва да се препълва на 1мс ли?
|
| Пон Сеп 19, 2011 9:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Не знам това микроц какво предствалява, в ccs си дефинираш битова променлива #bit out_1=0x05.0
|
| Вто Сеп 20, 2011 1:56 am |
|
|