|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:06 pm
| Автор |
Съобщение |
|
plameniv
Ранг: Форумен бог
|
 Re: чушкопек
Не знам дали ще е по евтино ако се направи на газ един такъв чушкопек  Гледах му цената 28лв не е кой знае какво, махаш му електрическата част и оставяш само керамичната тръба и с някакво донагаждане една горелка на газ да я нагрява 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пон Сеп 12, 2011 12:25 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Чушкопека е технологично (от гледна точка на процеса "печене на чушка") съвършен инструмент. Самият прибор може и подлежи на всякакви подобрения, и най-вече енергоемкост. Може да се подобри топлоизолацията, да се използва алтернативен на електричеството) енергоизточник, но не трябва да се нарушава технологичния процес, тъй като печената чушка трябва да бъде ПЕЧЕНА, а не варена, задушена, или каквото там се получи. Правилната температура е около 400 С, +/- 50, и е нужна определена маса на нагряваня обем, за да се осигури динамиката на топлообмена - чушката да се опече и отвътре, преди да изгори отвън, но и да изгори отвън достатъчно, преди да се е сварила отвътре, и т.н.
|
| Пон Сеп 12, 2011 12:43 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Ми аз мога да предложа условия, ама сега ще кажеш че и време нямаш  Между другото доста познати съвсем сериозно си организираха сами производството. Проблемът е, че производителите са принудени да ползват номера, иначе не се връзва. Аз нали си купувам все от производители на едро продуктите и ги познавам хората та си казват едно-друго... Един вкус имат домати и пипер сяти от някоя баба, друг от тия дето с това си изкарват хляба. И точно щото си изкарват хляба с това няма как да ги виня... Смотан ни е пазарът. Имам един приятел, който има ресторант и реши да си гледа пилетата сам и как си трябва. Инвестира и направи по-голямо производство, но на пазара дърво... По разбираеми причини себестойността му е по-висока, трудно се конкурира. Пробва се да продава чрез Метро, а те му искали по 40 хил.лв. за да има щанд. Отделно си вземат яка комисионна, плащат след 3 месеца и един куп клаузи не в негова полза естествено. Просто не става да се прави бизнес с производство като едновремешното... Остава да се измисли някакъв вариант за "опън сорс"... Аз имам наследствена поливна земя, наоколо има още поне 100дка пустеещи, в радиус от 100км няма и не е имало заводи. Перфектно като за еко. Имам и еко мотики  Липсват само оператори 
|
| Пон Сеп 12, 2011 1:13 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
съгласен съм - опечената в кушкопек чушка е с много добри вкусови качества. но много ток гълта пущината. на газ е доста по-евтино (все още), но пък остава открит въпроса с отработените газове. освен всичко друго и влажността е проблем - да не се свари шушката преди да се изпече. така че, явно ще трябва да има някакъв минимален поток в тунела. ако е противоток, може да се мине с по-малко нагреватели в началото на тунела, явно трябва да се симулира.
това за 400 градуса измерено ли е или е отраслова нормала? не съм се сетил да търся БДС за печена чушка
|
| Пон Сеп 12, 2011 1:31 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Мислиш, че не ми е минавало през акъла ли? За съжаление, както сам доказа, от това файда няма. Иначе да не съм минавал по инженерния конвейр, директно към нивата щеше да е. Ама то и късно вече де - веднъж като е бил програмист човек - от него друго не става (или по-точно - повече от него нищо друго не става) ... 
|
| Пон Сеп 12, 2011 2:25 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
глобално погледнато, в глобализирания свят да се занимаваш с каквото и да е производство, ще си на загуба. китайците са насреща а тях битката е загубена. в локалния ни свят - наш'та територия на наш'те си работи (коза ностра) - да се занимаваш с каквото и да е вече е обречено. по-добре да те няма като субект, за който държавата знае нещо. сади си домати и чушки, печи си ги и си ги яж после. не се опитвай да ги продаваш/изнасяш или регистрираш някъде. днес чета http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/09/12/1154328_nap_poiska_vdigane_na_praga_za_registraciia_po_dds/и като обединят МВР и министерство на правосъдието съвсем ще я втасаме междувременно децата и внуците растат. и е хубаво да ги храним, когато можем, с храни с известен произход. може и да не звучи актуално, но домашната лютеница няма нищо общо с която и да е купешка, независимо от напъните на аграрния министър. тя и едно време нямаше...
|
| Пон Сеп 12, 2011 2:41 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Казват, че в Америка всичко било голямо  .
|
| Пон Сеп 12, 2011 2:54 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
|
| Пон Сеп 12, 2011 2:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе да ви кажа, аз чушки не ям, ама преди 2-3 месец акато бях там последно купихме някакви горе долу този размер, и жената каза че не били лоши, какво има вътре е друг въпрос, дали е чушка дали не никой не знае, във всеки случай нито лаеше нито пробваше да избяга/излети, т.е. е било умряло зеленчук или не.
Иначе аз държа на потоична линия, и то никаква лента, чушката не се ли позавърта доде се пече язък за автоматиката дето ще правим. Отделно газ... абе екологично, ама друго си е да туриш три нагревателя по 3 Kw, тъкмо за трифазен ток. За сваляне на дръжки и обелване ще има отделни модули, то може и други да с еизмислят за пред и пост процесинг ... тъй де обработка на нашенски.
|
| Пон Сеп 12, 2011 7:04 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Просто им е такъв сорта, а не че им има нещо. Като отидеш в магазина и PLU кодовете почват с 3, 4 или 9. Тези с 9 са органик, т.е. не са генно модифицирани, и не са ползвани отрови при гледането им (съответно са и на 3-на и 4-на цена) и пак са си големи като другите. Тези дето почват с 4 са генно-модифицирани, но без отрови и тези с 3 са най-зле - те са набъкани с каквото се сетиш и са генномодифицирани.
|
| Пон Сеп 12, 2011 8:34 pm |
|
 |
|
head_up
|
И как, по-дяволите, го ядете това?! С умисъл да умрете млади? 
|
| Пон Сеп 12, 2011 9:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Въпроса ти би трябвало да бъде "Как някои хора ядат еди си какво". Както споменах по-горе нещата са ясно маркирани и си имат различни цени. Т.е. всеки си купува каквото му душа сака и най-вече каквито са му финансовите възможности. Има ябълки и от 0.60$ за паунд има и такива за 3.50$. Във всеки случай има избор и е ясно. Доста по-добре от това да нямаш избор И да не знаеш какво точно ядеш. Отделно пък още никой не е доказал, че генномодифицираните храни са опасни с нещо. В интерес на истината за кодовете почващи с 3 само съм чел - в каквито магазини съм влизал, още не съм видял плодове и зеленчуци, започващи с такъв код. С което не казвам, че няма - просто аз не съм ги виждал.
|
| Пон Сеп 12, 2011 9:10 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Стига бе, head_up, да не им ядеш гените. А и като почнат да се халосват с приказки за вредата от генномодифицираното, като че цялата история на видовете не е именно това. Ако е отровно нещо бързо се разбира, 7 милиарда ядат всеки ден та се чува. Не виждам да е паднала средната възраст в щатите откак ядат модифицирани храни, всъщност сигурно се е вдигнала (по други причини). Хората са добри прасета, могат да ядат каквото има  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Сеп 12, 2011 9:12 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Мдаааа, всичко се яде, в най-лошия случай се заседяваш повече в WC-то, глезотии, това било генно, онова било отровно, до 70-те като са пръскали с каквито отрови им падне да не би да му има нещо на това поколение, или сега ще кажете че следващите от това са станали калпави ...мене дядо ми едно време пръскашес какво ли не, баба ми все разправяше мий, ама кой да мие, гризал съм всичко както го откъсна, е на нищо ми няма, две ръце, два крака, 30 пръста..., всичко си ми е нормално, само дето съм малко плещив, ама това е от ДНК-то.
|
| Пон Сеп 12, 2011 9:51 pm |
|
 |
|
head_up
|
|
| Пон Сеп 12, 2011 10:13 pm |