Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Double rainbow :)
А пък днес имаше двойна дъга в наше село едно от малкото хубави неща тук е, че има повече дъги отколкото съм виждал из бг-то. е и бирата е хубава. жените за сметка на това са грозни, ама кой ти гледа, кат е женен
И вярно както пише по дебелите книги, при дъгата деленето на цветове е от външния пръстен - червеното и надолу по закона за разлагане на светлината. А като са две дъги интересното е, че горната дъга почва с чевен от най-вътреншния пръстен и после нагоре се ралага както си требе
Друг въпрос ме мъчи сега.... - Помня в една стара книга пишеше, че ако минеш под дъгата, от момченце ставаш момиченце (и обратно), а ако минеш по двойна дъга какво ли ще станеш , но някакси не исках да пробвам
Прикачени файлове:
DSCF5557.JPG [ 2.03 MiB | Прегледано 738 пъти ]
DSCF5565.JPG [ 2.12 MiB | Прегледано 738 пъти ]
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
Пет Авг 26, 2011 10:35 pm
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
Re: Double rainbow :)
Надявам се не си минал под дъгата, нали ? Ако това на втората снимка си ти - бая голяма мухичка си бил, явно много от любимия ми Гинес пиеш, пу-пу да не ти е уруки .
ПП. Това за минаването под дъгата, чак сега видях, че си го писал .
Пет Авг 26, 2011 10:38 pm
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
Понякога наистина човек вижда хубави неща! Аз снощи в Банско видях "зелен лъч", но в синьо при залеза на слънцето зад Пирин. Красиво явление, за което само бях чел! Имаше вид на сектор около 30 градуса и се задържа около 3-4 минути, след което избледня и изчезна.
_________________ www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
Пет Авг 26, 2011 10:51 pm
zaphod
Цитат:
Красиво явление, за което само бях чел!
в забавна физика? мисля че дъгата винаги е двойна, стига да има материал. ето тука една дето съм снимал
Потребители разглеждащи този форум: petko_sz и 8 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл