|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:41 am
Айде Нокия май глътна вода окончателно ...
| Автор |
Съобщение |
|
741
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Айде Нокия май глътна вода окончателно ...
Тук може да се намери как е изглеждал гугъл по време онО: http://www.archive.org/web/web.phpНадписът с яхуто на първа страница се появява на 10. май 2000 и е малко по различен, хвалят се с награда от яху: "Best Search Engine" Yahoo! Internet Life 
|
| Нед Авг 21, 2011 11:32 pm |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Пич, на мен сещаш ли се през къде ми минава дали ти очакваш нещо от мен или не? Надявам се поне за толкова да си в час и да приключим с тая тема. Аз на очите си вярвам много повече отколкото на цяла планета с такива като тебе. Естествено че няма да намериш линк с това, да не мислиш че гугъл ще тръгнат наляво и надясно да се хвалят с тая си част от миналото. Сигурно е било там за седмица-две и аз съм го уцелил тогава. Това ми беше съвсем първото посещение на гугъл между другото. Всъщност ти търсиш с гугъл, нали? 
|
| Пон Авг 22, 2011 3:05 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Хахаха - ти си бил по-голям веселяк, от колкото те мислих бе. Било викаш за една две седмици само, а - докато са чакали ти да го видиш и после са го махнали  .
|
| Пон Авг 22, 2011 4:24 am |
|
 |
|
741
|
Странни хора сте. Горе ви дадох линк, където има копия от страницата на гугъл (и не само) през няколко дни от самото му създаване и може да се види какво точно е пишело, вие продължавате да се надприказвате. Надписът с яхуто наистина стои само няколко дни в средата на май 2000, преди и след това има друго. Трябва обаче да се влезе и да се разцъка до съответната дата, оня сървър се дразни от директни линкове към вътрешни страници. Аз поне не успях да го излъжа, сори.
|
| Пон Авг 22, 2011 8:00 am |
|
 |
|
plameniv
|
Сега влизах и не видях да има такъв надпис или картинка за която да се упоменава! Явно този сървър не пази картинките а само текста. Ако все още я има картинката ще я покаже или ако е друга със същото име ще покаже другата. Но явно има нещо вярно в това което казваш: http://en.wikipedia.org/wiki/Yahoo!_SearchYahoo! Search, originally referred to as Yahoo! provided Search interface, would send queries to a searchable index of pages supplemented with its directory of sites. The results were presented to the user under the Yahoo! brand. Originally, none of the actual web crawling and storage/retrieval of data was done by Yahoo! itself. In 2001 the searchable index was powered by Inktomi and later was powered by Google until 2004, when Yahoo! Search became independent.
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пон Авг 22, 2011 8:45 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
741, не съм търсил линковете ти но това дето цитираш, "yahoo! Internet life" се превежда просто като "Яхуу! Живот в нета" и не значи връзка с yahoo.com .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Авг 22, 2011 2:21 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Какъв надпис има бе човек - "Google power by Yahoo" ли? Защото точно за това спори колегата kiiid. Всякакви други надписи свързани с Яху не ни интерисуват. Та не знам кой е странен и кой вече колко страници се прави на ударен с мокър парцал  .
|
| Пон Авг 22, 2011 2:52 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Кой го боли кой кого е паурвал?
Факт - Гугъл ебаха майката на всякаква конкуренция в областите, които са заели. Дали Яхо ще живее още някоя и друга година, не е от особенно значение.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Авг 22, 2011 3:14 pm |
|
 |
|
741
|
Още по-точно - това е бивше списание с лиценз от портала Yahoo! да ползва името. Въпросното списание номинира гугъл за най-добра търсачка. Гугъл слага текста "Best Search Engine" Yahoo! Internet Life на първа страница под бутоните. И да, определено не значи "powered by Yahoo". Други надписи с яху на първа страница на гугъл аз поне не открих. Това е.
|
| Пон Авг 22, 2011 4:53 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Айде, Епъл остана без Джобс - да видим сега на къде, макар че последните две години той реално няма кой знае какъв принос  .
|
| Чет Авг 25, 2011 3:18 am |
|
 |
|
Цецо
|
Абе то се очакваше. Човека има сериозен здравословен проблем... Рак на панкреаса се води нелечим.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Авг 25, 2011 8:34 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Гадно е да, няма лечение за съжаление. Беше ясно че скоро ще се разделят, но за последнитге две години не съм много съгласен, доста неща ги движи той, без него ми се струва няма да е същото.
|
| Чет Авг 25, 2011 8:10 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ми май къмто 10-тина годинки се лекува....
|
| Пет Авг 26, 2011 8:38 am |
|
 |
|
Цецо
|
Абе незнам какво точно лекуват. Той е и с трансплантация на черен дроб и предполагам, че е свързана с панкреаса. Абе ако наистина е имал рак на панкреаса и е изкарал 10 години... е направо чудо, въпреки, че вероятно са му осигурили върховите постижения в медицината. Панкреаса е жлеза, много кръв минава през нея и рака се разнася много бързо. Затова напрактика се води нелечим - ни може да се изреже, нито можеш да го облъчваш. Химиотерапията напрактика само го забавя, а и трябват такава интензивност, че съсипва целия организъм.
|
| Пет Авг 26, 2011 5:27 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Гледам от няколко дена го разисквате, някой напрви ли си труда да прочете уики статиите? http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Jobshttp://en.wikipedia.org/wiki/Pancreatic_cancerИ ще си позволя една лична спекулация. Вижте картата на разпространението. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pancr ... HO2004.svgНай-засегнати са страните с най-модерна хранителна индустрия. Май все пак всичките консерванти, оцветители и овкусители докарват рак, въпреки че са разрешени.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Авг 27, 2011 12:24 am |
|
|