Отговори на тема  [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Впечетление от малки коли .... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Впечетление от малки коли ....
Cekins написа:
Не са еволюирали ама друг път. Едно ЕКУ от преди 15-20 години си е съвсем нормална платка - направена кораво - като за в кола. А някой съвременни - хибрид с кристалите по него и бази бази с незнайно какво залепен някой по нормален СМД елемент. След тридневно пулене в едно ЕКУ достигам до следното заключение - един диод се отлепя от хибрида и след него се поврежда кристала дето драйви дюзите - честито. И за капак на всичко хибрида на охладител, пък охладителя, някой загубен инженер, го закрепил директно на цилиндровия блок ?!?! И щастливя собственик на колата му се зарадваха в моргата - че и не става само еку - ами цялата карантия барабар с куп части от волана... и ключовете на донора ...

Нда, съвремените електронни блокове просто не подлежат на ремонт. :) Ше станем като бат' ви Димитър - на всеки 2-3 год. нова пластмасова кола, старата отива за претопяване в еднократни чашки за швепс и чинии за кебапчета. :D

Пет Авг 19, 2011 8:13 pm
Профил
Аватар

С пластмасите е два тона, представи си ако беше само желязна :D . И не я претопиха, а някой я лапна за нула време на половината на цената на нова. Стана обаче нещо много интересно - имаше 18 записа в carfax за различните проблеми и ремонти, а като листна дилъра за продаване и записите изведнъж намаляха на три и то само за смяна на масло :D . Дилърите на коли и агентите за продажба на имоти за мен са най-големите мошеници, веднага след тези от Уолстрийт :D .

Пет Авг 19, 2011 8:37 pm
Профил

Хюндай по скъп от VW, гледах ги, няма смисъл, 6 кадита вече са капарирани, скоро влизат в производство, кофти че само бяло и червено може, сивото му искат 940 лв .. изедници, толкова за едно сиво няма начин, ама си имаме вече две червени, въпреки че хич не ми харесва като цвят.

А конете, хубаво си е да ги има, винаги притрябват, най-малкото са по-икономични при моето каране.

Пет Авг 19, 2011 9:11 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
хехе, то 20% дава и "универсалния модификатор". Като сложиш и водородна клетка, кондензатори в запалката и магнити на маркучите, току виж докараш икономия 110% :)

ЕКУ-то - Гледам ги :) Не е еволюирално кой знае колко :) Поне не колко един мобилен телефон де :)

То няма и какво да му еволюира, колко и сложен да е мотора, ECU-то не е нещо особенно като изчислителна мощност. То не му и трябва.

Значи не си гледал внимателно. :D В съвременните ЕКУ-та на двигателя 32 битови контролери са често срещани. Има над 100 карти за какво ли не. Следят се куп параметри, които преди 15 години са били игнорирани. Дали не са можели или е било скъпо удоволствие, нямам представа. Като сложим в цялата боза и комуникацията на ЕКУ-то на двигателя с какви ли не други модули в автомобила и се оказва, че доста се различават от бабите и дядовците си.
Всичко това е съвсем логично. Ако преди 15 години 100к.с. от литър работен обем не е било неща банално, в днешно време се среща дори и в серийни "печки".

А за икономията от 20%, това е спомен от някаква фирмена презентация на тоя вид двигатели. Не ми се влиза в излишни спорове. Ако те интересува, потърси си информация...

Пет Авг 19, 2011 10:06 pm
Профил

Tisho написа:
GDI-то е много капризен мотор към обслужване, хубав е но не е за тука, не се ремонтира с чук и ключ с тръба накрая...
Сигурно в БГ хората които могат да бърникат качествено из тези мотори се броят на пръстите ми на едната ръка.

Май броя им опира до цифрите в двоичната система :)

Съб Авг 20, 2011 12:12 am
Профил
Аватар

milenjs написа:
Tisho написа:
GDI-то е много капризен мотор към обслужване, хубав е но не е за тука, не се ремонтира с чук и ключ с тръба накрая...
Сигурно в БГ хората които могат да бърникат качествено из тези мотори се броят на пръстите ми на едната ръка.

Май броя им опира до цифрите в двоичната система :)

Абе ремонтът на тия мотори в повечето случаи си е точно яко хамалогия. :D Там диагностиката е сложна.

Съб Авг 20, 2011 9:14 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
С пластмасите е два тона, представи си ако беше само желязна :D . И не я претопиха, а някой я лапна за нула време на половината на цената на нова. Стана обаче нещо много интересно - имаше 18 записа в carfax за различните проблеми и ремонти, а като листна дилъра за продаване и записите изведнъж намаляха на три и то само за смяна на масло :D . Дилърите на коли и агентите за продажба на имоти за мен са най-големите мошеници, веднага след тези от Уолстрийт :D .

Ми да ти кажа, пича май си е на далаверка, а ти малко си попреебан. :) Имам такъв познат, който никога не си купува нова кола (въпреки, че няма финансови проблеми за това), винаги 2-3 годишна. Точно поради тая причина - новите обикновено са пълни с дефекти, които с времето са отстранени. И обикновено кола на 2-3 год. е по-здрава от нова такава.

Съб Авг 20, 2011 9:16 am
Профил
Аватар

Б....х м.... му . И колите станаха полуфабрикати вече ...

Май е време да се насочваме към някой железарски цех и да почнем сами да си ги правим...

Съб Авг 20, 2011 1:31 pm
Профил ICQ

Али да си купуваме по 2-3 та поне една да е в движение.

Съб Авг 20, 2011 7:20 pm
Профил
Аватар

Уф, то и тва не е гаранция май. Иначе от дилърите на WV имам добри впечатления - може би е доста сериозен + в тяхна полза ...

Съб Авг 20, 2011 9:30 pm
Профил ICQ

Ами ... то какво да ти кажа, и там е като навсякъде, ако няма познати, ако не ги натискаш едва ли ще ти обръщат много внимание. Човека който се разправя с тях има познати, а и сме им добър клиент, ако беше само за по 5-6 мършави баничарки на две три години едва ли щяха да ни обръщат някакво внимание.

Съб Авг 20, 2011 9:47 pm
Профил
Аватар

Ми явно в София е така. Русенския дилър ми е правил доста добро впечатление - едни познати имат само две коли (кади и голф) купени от там и ги посрещат много топло. Други познати пък имат два Туран-а купени от там - единия го бяха жулнали и доста чевръсто им дадоха едно поло за седмица докато стане туран-а. Ама явно две коли на клиент си е вече сериозно постижение за тукашните продажби :)

Съб Авг 20, 2011 10:53 pm
Профил ICQ

Ами то което е свързнао с фирманата политика и да не искат нямат как, но в София ако нямаш познат бая се чака и да ти приемат колата и да си я вземеш, то и на много други места е така, не само в БГ имам в предвид, но ...В сравнение с BMW са по добре, камор визирам. Иначе аз не се оплаквам, както казах като има някой познат нещата са доста по-лесни, като вземаш кола чака готова да я запалиш, кафето за срещата се поръчва по телефона преди да си стигнал там, такси чака отвън ... то и от дилъра си зависи предполагам, но един познат скоро ми се оплаква от тях, че го моткали 2 часа за някакъв тест драйв и оферта.

Съб Авг 20, 2011 11:01 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Ми да ти кажа, пича май си е на далаверка, а ти малко си попреебан. Имам такъв познат, който никога не си купува нова кола (въпреки, че няма финансови проблеми за това), винаги 2-3 годишна. Точно поради тая причина - новите обикновено са пълни с дефекти, които с времето са отстранени. И обикновено кола на 2-3 год. е по-здрава от нова такава.

Нещо си се объркал - да кажем, че излезне чисто нов модел и ти не го купиш, защото има проблеми и изчакаш 2-3 г. и си купиш същия модел, употребяван б=на 2-3 г. какво точно си мислиш, че ще купиш - точно модела, дето е имал грижи и една камара малоумници из сервизите са бъркали из него уж да го оправят. Ако кажеш, че е добре да изчакаш 2-3 години след новия модел и после да си купиш нова кола ще се съглася, ама да ми казваш че всяка нова кола била пълна с проблеми няма да се съглася. Поне аз го изпитах реално това с моята кола и имам опит от първа ръка. На жена ми тойотата също я купихме нова и вече 6 г. само сменяме маслото и наливаме бензин - абсолютно никакъв проблем не е имала. За какви дефекти ми говориш в случая. Производителите на коли не са малоумни да правят всички нови коли пълни с дефекти и да ги оставят така. Обикновено това става, когато пуснат чисто нов модел и наистина първите една-две години са много зле, ама после нещата лека полека ги оправят. Т.е. единственото правило е да не се купува току що излезнал нов модел, а да се изчака известно време докато му отстранят първоначалните дефекти. Разни приказки като тези, че пича можел да си купи Бугати Вейрон за 1 млн. евро, ама си купил 3 годишно Ауди А4, защото не искал да се занимава с дефекти са ала-бала.

Нед Авг 21, 2011 4:54 pm
Профил

Ами Димитър е прав, но може да си купиш и кола на 1-2 години, 2-3 години след като модела е излязъл, ама това значи да караш 4 годишна кола, което пък с оглед гаранцията не е много на сметка. Става ли въпрос за служебна кола няма никакъв смисъл да купуваш нещо различно от нова кола, поне в нашите условия на експлоатация. При нас за 3 макс 4 години колите навъртат по 200-300 хил, държим колите до момента в който не започнат да се повреждат. Ако е нова, гаранцията покрива проблемите, ако е модел който не емного читав дори не чакаме да му свърши гаранцията преди да го разкараме, ако е нямал много проблеми може да го задържим но не повече от 3-4 години, след 4-тата всичко е само разправии и загуба на време/пари. Само с бусовете е малко по ралзично, по малко се повреждат, но и те не изкарват по много, е сега продаваме два вито, единия е на 5 години май, другия е малко по-стар, дойде им времето.
За личните коли е друго, баба алфа е вече на 10, и лексъс имаме на толкова, грозното джип и то скоро ще стане на 5 май, ама няма много проблеми, въпреки че колегата кола за повече от 2-3 години не задържа, което също е доста удобен вариант, поен няма проблкеми с гаранците.

Нед Авг 21, 2011 5:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща