Отговори на тема  [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Интересен линк от Youtube 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Интересен линк от Youtube
kiiid написа:
...Пък и наистина не е достатъчно силно да се твърди че 100% от това дето го виждаш е лъжа, поне не за мен. Дори да допуснем че сред тия 277 снимки 99.5% да са лъжа, пак остава поне една истинска, която за мен предстаялява интерес. А това не е изолиран случай, ако потърсиш сериозно ще видиш че нета е пълен със снимки и видеоматериал по тия въпроси. Всичко ли е лъжа? Всичките до едно?...

Нека допуснем , че от изобретените до сега 2 777 772 вечни двигателя 99.5% от всичките са шарлатанерия, или най-малкото самоизмама. Но какво остава с останалите 0.5%? И само един вечен двигател да има , той представлява интерес за мене. А тези регистрирани вечни двигатели не са изолиран случай. Има и много нерегистрирани, на които са им изгубени чертежите. И си мислите, че всички тези изобретения са лъжа? Всички до едно?

:D :D :D

kiiid,човече, в интерес на истината не съм погледнал нито една от тези снимки , за които говориш. Не чувствам вътрешна необходимост да го правя. Имам да се занимавам с далеч по-интересни и по-истински неща.

Ама интересно е било тия дни във форума. :D
Аз съм от невярващите. До степен, че понякога и на себе си не вярвам, та камо ли на приказки. Но не се учудвам отдавна на това, че някои са дълбоко вярващи . Още от времето , когато разбрах, че второто ми гадже в гимназията е католичка и вярва наистина. А момичето беше грамотно, кандидаства физика и я изучи. Физиката не и пречеше на вярата.
Че то и Айнщайн е вярвал в бог.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0% ... 0.B4.D0.B8

Да вярва всеки в каквото си иска, след като това да му носи душевно спокойствие и му помага да живее и така да е полезен на себе си и на околните. И стига да не ми пречи, разбира се.

Понеже се спомена теорията на Дарвин, нека не я възприемаме в едновремшният и вид. Все пак вече знаем, че информацията е закодирана в ДНК. И тъй, като това е химия, освен бавни (еволюционни) промени, могат да настъпват и внезапни (революционни) такива. Обикновено те са нежиснеспособни , но понякога се случват със сигурност и успешни флуктуации. Божа (случайна) работа. Наскоро се търкаляше информация из мрежата, че в Германия се е появил нов вид мишки - кръстоска между европейската и някаква африканска (май алжирска беше). Обикновено потомството на тяхната кръстоска било стерилно, но така се случило, че поредният опит завършил с успех. И то такъв, че новите мишоци хрупат отровите за мишки като бонбони и нищо им няма.

Остава да чакаме резултатеите от успешни кръстоски между коне, магарета, зебри и всякакви други твари. Кой може да твърди, че в момента не се появяват нови видове?

Съб Авг 20, 2011 8:34 am
Профил
Ранг: Почетен член

Димитре, отново не си в час! Пак питам - къде виждаш връзка между вярването в каквото и да било и фактите? И къде видя връзка с Дарвин? Гаджето ти в незнам-кой курс пък съвсем няма нищо общо с темата. Човече, почваш да ме притесняваш :D
Освен това не е добре да да пишеш без да си гледал за какво става въпрос. Поне не си признавай. За това даже си има израз: "да се изкажеш неподготвен" :D

Съб Авг 20, 2011 9:33 am
Профил

kiiid написа:
Димитре, отново не си в час! Пак питам - къде виждаш връзка между вярването в каквото и да било и фактите? И къде видя връзка с Дарвин? Гаджето ти в незнам-кой курс пък съвсем няма нищо общо с темата. Човече, почваш да ме притесняваш :D
Освен това не е добре да да пишеш без да си гледал за какво става въпрос. Поне не си признавай. За това даже си има израз: "да се изкажеш неподготвен" :D

Ти пишеш без да четеш! Аз не се казвам Димитър.

Съб Авг 20, 2011 10:23 am
Профил
Аватар

sthx написа:
kiiid написа:

Нищо де, то Димитровден наближава. Ще имаш повод да почерпиш! :D

Съб Авг 20, 2011 10:45 am
Профил WWW

sthx написа:
kiiid написа:

Ок де, теб не те знам. С друг спорехме...
Името е без значение, текстът може да бъде отнесен и за други имена :)

Съб Авг 20, 2011 11:24 am
Профил
Аватар

kiid, бе едва ли ще намериш много мераклии да вярват на такива работи тук.
Нали сме свикнали все да подкарваме нещата до работене - което ние (може би
единствено като прослойка от населението) си знаем колко далече е от "еди-кой си каза".
Ти също трябва да го знаеш та ми е малко странен интересът ти към тия работи
ама моите странности едва ли са по-малко/малки от твоите ако и да са друг чешит
та няма толкова много за чудене всъщност. Кой ли тука си няма странностите.

Но повечето от нас - обикновено преди 30 - са се зазяпвали по такива работи.
Сега - повечето бидейки след 30, някои като мене и бая след 30 - ще си позволя
да обобщя реакцията: "стига глупости бе" :D :D :D .
Може и да не е доказуемо вярна, сигурно не е за много от нещата, които се споменаха,
ама това е положението. Силни твърдения изискват силни доказателства, така работят
мозъците ни.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Авг 20, 2011 2:02 pm
Профил WWW

Хубаво де, прав си. Всеки луд с... хапчетата си :) аз никого не съм тръгнал да убеждавам, просто ми се стори интересно като инфо.
Хаде верно стига

П.с. И аз като тебе (за съжаление) само си мечтая вече за 30-те :)

Съб Авг 20, 2011 2:13 pm
Профил
Аватар

О, спокойно, нещата се променят и към по-лошо :D :D .
Като почне човек да си мечтае за 40-те например... Тогава го няма вече и елемента
на суета - все пак в 40-те човек си дава сметка, че е по-зрял отколкото в 30-те си
и в доста голяма степен по-силен. То и в 50-те го има тоя елемент де, ама много по-малко.
Като цяло се усещам по-силен от преди 10 години - освен физически, май се уморявам
малко по-лесно от тогава, но не съм сигурен (никога не съм бил годен за професионален
футболист така или иначе :D :D ).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Авг 20, 2011 5:29 pm
Профил WWW
Аватар

sthx написа:
Нека допуснем , че от изобретените до сега 2 777 772 вечни двигателя 99.5% от всичките са шарлатанерия, или най-малкото самоизмама. Но какво остава с останалите 0.5%? И само един вечен двигател да има , той представлява интерес за мене.

не само за тебе, за всички би представлявал интерес, ама няма :D

Нед Авг 21, 2011 8:19 am
Профил

ами те нали за това тези мошенници се целят точно в подобни теми щото видите ли при 0% успеваемост АЗ го направих или открих, вижте колко съм велик, та това за един пропаднал и нещастен човечец макар и виртуално да получи ръкопляскания и овации от невежи си е все пак някакъв успех на фона на нищото в реалния живот.... постепенно се превръща в мания... за виртуално величие.... такива има много.... и всичките имат нужда от доктор... много добър доктор

Нед Авг 21, 2011 5:48 pm
Профил
Аватар

nik написа:
ами те нали за това тези мошенници се целят точно в подобни теми щото видите ли при 0% успеваемост АЗ го направих или открих, вижте колко съм велик, та това за един пропаднал и нещастен човечец макар и виртуално да получи ръкопляскания и овации от невежи си е все пак някакъв успех на фона на нищото в реалния живот.... постепенно се превръща в мания... за виртуално величие.... такива има много.... и всичките имат нужда от доктор... много добър доктор

Това изречение ще си го закача някъде за пример на "Велика мисъл", сътворена със средствата на глобално невежество. Някои хора може и да имат нужда от добър доктор, но други очевидно не са имали добър учител в началното училище. Само се чудя от къде това самочувствие??? :axe:

Нед Авг 21, 2011 7:29 pm
Профил WWW

глобалното невежествто единствено стимулира подобни самозванци, възхищавайки се на нещо кеоето не се разбира принципно не вреди, но дава нови сили на търсещите виртуална слава, щото някои неща само на картинка или клип в ютуб работят :D в реалния живот все нещо куца.... защо ли :D

Нед Авг 21, 2011 10:17 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7