Отговори на тема  [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Интересен линк от Youtube 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Интересен линк от Youtube
Абе хора! Какви богове, какви дарвиновци подгонихте бе? Аз тоя линк дето го пуснах в началото изобщо не мога да схвана как изобщо може да бъде отнесен към потоп или каквото и да било друго библейско събитие. Явно съм тъп нещо ама какво да се прави... :D
В ония линк просто има голям куп необясними според съвременната наука неща. Това обаче не ги прави необясними по принцип, просто ние не ги знаем (още).
Аз например мисля че за съжаление съвременните "Очени" по нищо не се отичават от тия отпреди Х-стотин години. Имат безкрайно повече знание и въпреки това пак се държат по същия начин - ако нещо не се вмества в теорията значи не теорията трябва да се промени, а нещото да изчезне :). Физиците са най-лоши, между другото :). И затова вместо да се говори за тия неща, те обикновено се потулват сякаш не ги е имало. Дразнещо...
По всичко изглежда че по времето на първобитните хора може да е имало по някой и друг останал последен динозавър. Иначе просто няма как да нарисуваш нещо дето никой не знае как изглежда, нали? Те даже и сега само предполагат, че така са изглеждали динозаврите ама обикновено това е в сферата на фантазията - някой си намерил част от кокал и по нея възстановил цял динозавър. Че и чак цвят му дал, какво ядял, как се размножавал, каква форма лайна разтоварвал и какво ли още не. :) Смешка!
А това с гигантите дето ги е имало преди хилядолетия и извънземните дето и сега идват и си ходят едва ли не по ежедневен график е нещо като публична тайна дето официално се отрича (нещо като свободния пазар по времето на социализЪма :) ). И пак, защо е така? Никой на казва...
А някой спомена нещо за едри хора и румънски актьори. Ами аз като ги гледам тия скелети поне двама-трима румънски актьора трява да се качат един на друг да ги стигнат :) А и доколкото знам наистина преди неизвестно колко време хората са живели значително по-дълго отсега. Пак публична тайна, дето няма нищо общо с никаква религия.

Пет Авг 19, 2011 10:46 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

"Публична тайна" е прекрасен начин да предадеш смисленост на "една жена каза" :)

Знаеш ли какво ти предлагам. Кажи къде има един такъв скелет на 3 метров човек, да се организираме да идем да го видим. Аз ще ти платя билета. Обаче искам да идем в някое място с тежест - музей, институт или нещо от сорта. Дето има хора с техника и знания. Не да ми показваш някакви филмчета, истории на болни мозъци и т.н.

Как пък един такъв скелет не е изучен от нормални учени, а всичките са на ниво - еди къде си (за предпочитане някъде дето по принцип няма как да идеш) преди много години (за предпочитане поне 100 та да не може да се провери), един там учен (никому известен и задължително умрял) намерил кокаляците. После тия кокаляци къде са - не се знае. Стандартната история.

И не ми излизай с номера, че има такива скелети, ама някой ги покрива да не ги видим. Ако наиситина под земята е пълно с подобни кокаляци, все един щеше да се измъкне от пипалата на световната конспирация.

Последна промяна Цецо на Пет Авг 19, 2011 11:11 am, променена общо 1 път

Пет Авг 19, 2011 11:05 am
Профил ICQ

Цецо написа:
"Публична тайна" е прекрасен начин да предадеш смисленост на "една жена каза" :)

Какво имаш предвид с това?

Пет Авг 19, 2011 11:09 am
Профил
Аватар

Че когато човек няма конкретни доказателства за даден факт, но е убеден (демек вярва) в този факт, обикновенно се измъква с тая плоска сентенция - публична тайна. Демек всички знаем че е така, ама не ни питай за доказателства.

И стига с тия динозаври бе! Ако ти живееш в пещера, оръжието ти се изчерпва с камък и сопа и ядеш веднъж на две седмици, гарантирам ти че ако се сблъскаш с най-обикновен крокодил и случайно оцелееш, след това ще го нарисуваш на стената в пещерата поне 10 пъти по голям :) А и по времето на първобитните е имало достатъчно големи бозайници с достатъчно големи зъби, та не им трябват влечуги, за да рисуват фантасмагории по стените!

Освен това оня дето го е рисувал, разбираемо се е опитвал да се похвали! Той си прави реклама на ловните подвизи. Той не е византийски хроникьор (макар че и те са имали склонност към преиначаване на фактите). Демек ако е убил вълк ще нарисува нещо средно между носорог и алигатор!

Въобще що за идиотия е това да приемате нечия рисунка за доказателство? Това да не е снимка от пътна камера! Че ако след 1 млн. години някой види картина на Пикасо, ще реши, че предците му са имали странно правилни геометрични форми.

Пет Авг 19, 2011 11:13 am
Профил ICQ

Аз не съм убеден в нищо. Само във факти. Публична тайна е също доста известен израз, който обаче не гарантира информираността на 100% от населението. Къде се намираш ти в картината, това аз не го знам.
А ако се опитваш да ми кажеш че ония рисунки на камъните приличат на крокодили или носорози... Или не си гледал линка или говориш просто наизуст (съжалявам ако звучи като заяждане, не е). Просто има неща които да се отричат е безсмислено - като с плоската земя например дето се споменаваше тука. Между другото не знам дали си чувал че даже и в наши дни има една убедена група хора дето вярват че земята е плоска и тия снимки от космоса са нагласени :) даже сайт имат, не се сещам как беше но ще го потърся. Може да те приемат лесно :D

Пет Авг 19, 2011 11:29 am
Профил
Аватар

Именно това ти казвам и аз. И въпросната група от хора е елементарна за манипулация - стига им малко "специализирана" литература и филмчета и вярват баламурниците, че е плоска.

По същия начин някой вярват, че е имало 3 метрови хипер умни хора, като доказателства за това са филмчета в ютуб. И не се замислят защо ако опитат да проследят първоизточника на информация, обикновнно стигат до нещо недифинирано и замазано добре във времето, демек някак си странно удобно, ни един такъв скелет не може да бъде видян на живо :)

Ти само ми кажи - как си представяш някой археолог да изрови нещо такова и да не ореве орталъка и да не докара всички световни телевизии да го снимат??? Че нашите археолози два кокала намериха и веднага ги обявиха за мощите на светец, представяй си ако намерят 3 метров скелет какво снимане и вой ще стане. :)

Това което поставя под съмнение всички подобни филмчета е това, че никой авторитет не седи с името си зад тях, както и това, че ако се опиташ да проследиш конкретния артефакт, той някак си все липсва в днешни дни.

Пет Авг 19, 2011 11:36 am
Профил ICQ
Аватар

Е и аз не бях гледал клипа и сега като опитах издържах първите 20-ина секунди.
Ми то е очевидно какво е, малко не ми е ясно как хора с технически умения и
знанията, нужни за целта на тия умения могат въобще да коментират такива
скалъпени безсмислици. То Zeitgeisst да гледаш няма да те подразни повече
с претенциите да каже нещо без да даде информация.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Авг 19, 2011 11:44 am
Профил WWW

Значи обощено: тия всичките неща са измислени, няма рисунки, няма скелети, няма камъни, извънземни никога не са идвали. Някой си е играл и фотошопнал няколкостотин различни картинки за да се избъзика с бедните неграмотни по света и всички дето твърдят че са виждали нещо са се наговорили да лъжат.
Мда... Някак си не е достатъчно силно в моите очи...

Пет Авг 19, 2011 12:04 pm
Профил
Аватар

А сега се върни и кажи къде тотални ги отричаме :)

Просто не им вярваме, докато няма доказателство, което да ни убеди. Приеми го така - подобни щуротии са достатъчно маловажни и безинтересни, за да се оповава човек на тях чисто вярвайки. Както би трябвало да вярва в БОГ например. Дали е имало или не, 3 метрови хора, мен лично грам не би ми променило живота и мирогледа. Затова не си заслужава да вярвам в това. От друга страна ще ми е интересно от чисто научна и историческа гледна точка ако се появят подобни доказателства и факти. Ама такива засега няма. До тогава - са повече "врели некипели" и по малко "странни и съмнителни".

Пет Авг 19, 2011 12:11 pm
Профил ICQ
Аватар

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tallest_people

Ами ето ти ги великаните :)

Както вече казах това е заболяване и последните 30-40 години е 100% лечимо ако се хване навреме. А при тогавашните разбирания, нищо чудно да са обожествявани и да са погребвани с почести - та и затова сега ги намират лесно.

За рисунките на динозаври вече ти казах - костите понякога просто си излизат. Както и сега има намерени запазени в сравнително добро състояние скелети на динозаври, защо и тогава да не са намирали. От там на сетне малко фантазия и ето ти рисунка. Не е толкова немислимо - не мислиш ли?

Детето с голямата глава си е просто ... дете със жестока физиологична малформация - не е никакво извънземно. И е умряло в невръстна възраст. Ама за вярващите е извънземно. Че даже и ДНК анализ са му правили - чиста проба човешка.

Въобще древните цивилизации са много подценявани и то само на база на това че средновековна и предсредновековна Европа е била много зле технологично. И е била зле заради "вярващи" фанатици. Ентусиасти успяват експериментално да вдигнат обелиск, за който дълги години учените са се чудили, как аджеба египтяните са вдигали - а то дори без човешка сила и само с материали достъпни по онова време.

Погледни съвременната цивилизация - колкото вярата в бога е по-малка, толкова по-напреднал технологично е дадения регион. Вземи за пример близкия/средния изток - краен ислям - могат само да се избиват и да отглеждат наркотици. Или примерно USA - религията е само проформа (с някой изключения естествено) - летят в космоса от повече от 30 години.

Пет Авг 19, 2011 1:40 pm
Профил ICQ
Аватар

amdatlon написа:
zaphod написа:
господ ако го има е мръсна гад :) не, не за това че допуска дечица да умират пред очите на майките си, (това в една божия вселена не е никаква трагедия понеже душите им са безсмъртни и на небето пак ще са заедно) а за това че въздава добър живот на богохулните дарвинисти и мизерия на тези които го почитат :)

Другите мнения които касаят екземплярите като dan и мен, които вярваме ( както го наричате вие ) ги подминавам. И да ми казват че съм прост зашото, имам вяра ( макар и недостатъчна) не ме грижа , защото това са лични мнения и са ваше право.

Но това горното го приемем като Богохулсто , дори и казано на шега. Защото Бог никога не бива поруган !!!

че аз не го ругая, възхищавам му се, определено е мой човек, бих се разбрал с него :lol: :lol:

Пет Авг 19, 2011 2:03 pm
Профил
Аватар

Абе той и Слави Трифонов му имаше по едно време телефона ама глей ко стана.

Пет Авг 19, 2011 4:01 pm
Профил ICQ

zaphod написа:
че аз не го ругая, възхищавам му се, определено е мой човек, бих се разбрал с него :lol: :lol:

Значи ако не съм те разбрал правилно , се извинявам .
Но просто така прозвуча :)

Пет Авг 19, 2011 8:46 pm
Профил

kiiid написа:
Значи обощено: тия всичките неща са измислени, няма рисунки, няма скелети, няма камъни, извънземни никога не са идвали. Някой си е играл и фотошопнал няколкостотин различни картинки за да се избъзика с бедните неграмотни по света и всички дето твърдят че са виждали нещо са се наговорили да лъжат.

от едната страна никои нищо не твърди че е истина и не кара другите да вярват в публични тайни, от другата страна твърдят че това е вярно и стават агресивни като не им повярват, кой на кого натриса вижданията си и кой на кого трябва да каже "Някак си не е достатъчно силно в моите очи.." :D

Съб Авг 20, 2011 1:07 am
Профил

nik написа:
kiiid написа:

от едната страна никои нищо не твърди че е истина и не кара другите да вярват в публични тайни, от другата страна твърдят че това е вярно и стават агресивни като не им повярват, кой на кого натриса вижданията си и кой на кого трябва да каже "Някак си не е достатъчно силно в моите очи.." :D

Къде я видя тая агресивност??? Всъщност мисля че никой с никого не е бил агресивен, поне досега.
Пък и наистина не е достатъчно силно да се твърди че 100% от това дето го виждаш е лъжа, поне не за мен. Дори да допуснем че сред тия 277 снимки 99.5% да са лъжа, пак остава поне една истинска, която за мен предстаялява интерес. А това не е изолиран случай, ако потърсиш сериозно ще видиш че нета е пълен със снимки и видеоматериал по тия въпроси. Всичко ли е лъжа? Всичките до едно?
Аз предпочитам факти пред твърдения и ако видя нещо вярвам повече на очите си отколко на убежденията на някой друг, че не го виждам и то не съществува. Не говоря и никога не съм споменавал (ако не вярваш, провери!) за никакви религии и потопи, просто за неща дето не се знаят и затова упорито се отричат :)

Съб Авг 20, 2011 6:32 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща