Отговори на тема  [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Интересен линк от Youtube 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Интересен линк от Youtube
zaphod написа:
господ ако го има е мръсна гад :) не, не за това че допуска дечица да умират пред очите на майките си, (това в една божия вселена не е никаква трагедия понеже душите им са безсмъртни и на небето пак ще са заедно) а за това че въздава добър живот на богохулните дарвинисти и мизерия на тези които го почитат :)

Другите мнения които касаят екземплярите като dan и мен, които вярваме ( както го наричате вие ) ги подминавам. И да ми казват че съм прост зашото, имам вяра ( макар и недостатъчна) не ме грижа , защото това са лични мнения и са ваше право.

Но това горното го приемем като Богохулсто , дори и казано на шега. Защото Бог никога не бива поруган !!!

Дори и най-малко да си в час със същността на християнската гледна точка , щеше да знаеш че, това не е несправедливост .

Най-ценното е това че, нашата православна вяра не кара никой насила да вярва и да се кръщава. Мненията по горе че са били избивани хора които са твърдяли че земята не е плоска ( или други подобни ) , не се отнасят Православната религия .
Казаното е за инквизицията и Католицизма - една ( изопачена ) издънка на истината .

От мен толкова, всеки има право да се определи къде да бъде и в какво да вярва. Не бива да се насилва никой , защото ако е насила не е от сърце и искрено.

Моля да прекратите споровете , защото само нагорещяват страстите без полза за никоя страна !
Успех !

Чет Авг 18, 2011 9:20 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

amdatlon написа:
[Защото Бог никога не бива поруган !!!

Това можеш ли да го докажеш? И аз без доказателства мога да твърдя, че земята е плоска, но това не я прави такава. А и за кой Бог конкретно говорим? Този на православните християни или този който е Бог на мюсулманите, католиците, протестантите, евреите и свидетелите на Йехова?

Чет Авг 18, 2011 9:29 pm
Профил
Аватар

Добре че ни делят километри кабелик и стъклата на мониторите, че иначе да сме започнали да сеплюем тука. Dan за последно ще ти кажа нещо : дай ми доказателства за твоите твърдения. Щото аз и да не съм посочил нищо конкретно досега, не значи, че не мога.

А и най-вече кажи горе долу коя година е бил тоя прословутия потоп.

Чет Авг 18, 2011 9:45 pm
Профил ICQ
Аватар

Това ни е хубаво на неверниците, че можем с насмешка да подминаваме религиозните
изцепки на правоверните.
Не бих тръгнал да "богохулствам" нарочно, за да дразня някого, но и проклет да съм ако
не се застъпя за правото на всеки да приказва каквото си ще. Ако някому то не харесва,
да не слуша/чете/гледа.
Не знам отде тая наглост у "правоверните", че щом нещо им се види "прекалено" и
са в правото си да насаждат вярата си. Аман от фанатици. Вярвайте в квото си щете
но не очаквайте да съм ви задължен по тоя случай с каквото и да е.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Авг 18, 2011 11:03 pm
Профил WWW

И кво лошо има в това да си вярващ, то вярата в Бог не в главата а в сърцето.
Тука невярващите що празнувате коледа и великден като не вярвате в Господ а?
Сигурно щото са празници, ми то по тая логика трябва да празнувате и байрям нали пак е празник.

Чет Авг 18, 2011 11:05 pm
Профил

Аз празнувам всички празници за всички религии, етноси и култури. Това че отпускат за почивни дни само по коледа и великден са виновни Министерство на труда и социалната политика. Ако зависеше от мен, всеки ден ще е празник.
Код:

Не знам за твоето сърце, ама моето явно е по-просто устроено и само изпомпва кръв.

Чет Авг 18, 2011 11:10 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Казаното е за инквизицията и Католицизма -една ( изопачена ) издънка на истината .

Католиците пък казват същото за православието. За другите религии пък въобще няма дя споменавам. Та как точно избираш коя е правата вяра, в която да вярваш? Ей това е например голяма загадка за мен и много ще се радвам някой вярващ да ми го обясни. Само да спомена, че работя в среда с хора от най-различни религии и народности (по последни данни във фирмата ни се говорят около 80 езика) и още никой не ми е дал смислено обяснение на тоя въпрос.

Чет Авг 18, 2011 11:28 pm
Профил

Интересно кога ти остава време малко да поработиш от толкова празнуване.

Чет Авг 18, 2011 11:31 pm
Профил

Нека се трудят маймуните, че не се става лесно човек.

Чет Авг 18, 2011 11:38 pm
Профил

Аз съм говорил с мюсулмани по въпроса за Бог и знаеш ли кво ми отговарят на въпроса
Аз вярвам в Бог
Ти вярваш е Аллах
Други вярват в техния си Бог

Отговора беше Той е един само има различни имена.

Питай твойте колеги от различни религии кво ще ти кажат те.

Чет Авг 18, 2011 11:38 pm
Профил
Аватар

pipilica написа:

Нищо лошо няма, вярвай си колкото щеш, и си дръж вярата в който орган на тялото
си избереш :D .
Само като ти каже някой, че не вярва и тръгнеш да го кръщаваш проблемът става
не само твой; досега не съм видял да се реши такъв проблем другояче освен със
сила или от позиция на силата, слава богу, че е понамаляла силицата на разни
църкви и подобни шарлатании в днешно време. [пояснение: ползвам "слава богу"
като израз с очевиден смисъл без да съм вярващ, правя го защото съм сигурен,
че ще се намери правоверен да ми обърне внимание на това ...]

Цитат:
Тука невярващите що празнувате коледа и великден като не вярвате в Господ а?
Сигурно щото са празници, ми то по тая логика трябва да празнувате и байрям нали пак е празник.

Както ike ти каза ние неверниците обикновено сме по-малко глупави, така ли се изпуска
купона :D :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Авг 19, 2011 12:18 am
Профил WWW

Cekins написа:
дай ми доказателства за твоите твърдения.

А и най-вече кажи горе долу коя година е бил тоя прословутия потоп.

Потопът е бил нанесен преди 4500-5000 години. И не, не съм изпуснал някоя нула :)

А доказателства има колкото щеш:
Само няколко бързи примера:

1. Най-баналния пример е населението на земята. Идеално се съвместяват математическите модели и Библейските данни. за пример: http://ldolphin.org/popul.html (не съм сядал да го чета, само видях графиките).

2. Размерите на основни географски обекти. Пустини, долини, солеността на океана и т.н.
- Например Сахара се разширява с около 14 км на година. Изследователи твърдят, че "възрастта" на пустинята е около 4000 г. . За това може да пиша по-подробно по-късно .

-Има данни с колко се променя (увеличава) солеността на световния океан. Ако океанът е на ХХ милиона години той би трябвало да е страшно солен (да не кажа наситен разтвор). Цифри толкова рано сутрин не ми се търсят.

-Магнитното поле на Земята намалява с около 2 промила на година (тук наистина има голям спор. Някои твърдят че е намаляло със 15% за 150 години). Ако дори приложим експоненциално затихване (т.е. с времето полето намалява експоненциално) биолози твърдят, че живота на земята би бил невъзможен за висши организми преди около 25000 години. А тези приказки, че магн. поле се завъртало... Ако се завърташе трябваше полюсите му да се променят положението, пък те си седат на все същото място :)

-Натрупването на такива огромни маси материя, необходима за образуване на нефт и въглища не може да се получи от обикновените процеси на сушата- урагани, цунамита и т.н. Необходими са били далееч по-внушителни процеси. Е именно онзи катаклизъм, който се нарича Потоп е създал условията за това.
Тъй и тъй се сетих за нефта. Налягането на нефта е толкова високо, че геоложите модели не могат да обяснят защо "тавана" на басейните не се е взривил още(този "таван" не можел да издържи повече от 50 000 години) . Обясняват го със "специални процеси в миналото". Я кажете ми какви точно са тези процеси?

Тръгвам за работа иначе бих написал още доста.

А пък за милионите години от "големата пукотевица" до сега -хахаха- там колко има да се каже.

Най-общо обаче аз вярвам, че всичко е започнало с думите на Бога, че Той е създал всичко със Своето могъщо Слово.
Вие вярвате, че някога много отдавна Нищото се е сгъстило, завъртяло с голяма скорост около себе си и избухнало.

Кое е по-налудничаво,а?

Пет Авг 19, 2011 8:38 am
Профил
Ранг: Новодошъл

Едно интересно четиво за любителите на критичната литература (на руски):
http://atheo-club.ru/criticism/friedman ... _bible.pdf
Но по-добре вярващите да не го четат...

Всъщност, като се замислих може @dan да излезе прав за динозаврите. Имало ги е в ковчега на Ной, има ги и сега и това са ... птиците. Според едната версия за потопа в Библията Ной е изпратил врана, за да провери дали е изсъхнала земята, а според другата - гълъб. Така че, трябва да са били там.

Пет Авг 19, 2011 9:08 am
Профил
Аватар

Ти май си ходил на църква по време на часовете по химия, физика и биология...

Като си почнал за Сахара, я кажи защо египетската цивилизация е била във възхода си преди тия 4-5 хилядолетия. По твоята логика нямаше да има пирамиди щото потопа щеше да направи резет на всичко.

Какво общо има налягането на нефта с потопа? И голямо голямо колко да е голямо? Няма никаква загадка - според теб 3 км. камъни колко тежат?

Населението на земята е почнало сериозно да нараства много по скоро. И това също няма нищо общо с потопа. Факторите са развитието на науката - фармацевтика, биология, химия ...

Уголемяването на пустините : ми нормално е - ледниковия период закъснява с 10-тина хиляди години.

Обръщането на магнитното поле - тука има неоспорими доказателства че се е случвало стотици пъти от както съществува земята. Случва се и в момента - най-фрапиращия пример се намира в южната част на атлантическия океан - там има огромно петно с обърнат поляритет (с размерите на о. Мадагаскар горе долу). Че на всичко отгоре има и модел за това - процеса трае няколко стотин години и земята не остава без магнитно поле през това време за да стане невъзможно съществуването на живот - просто става един гювеч от полюси - предполага се че един от полюсите ще е някъде над северна америка (за сегашното обръщане).

Солеността на океаните - тва пък е толкова глупаво твърдение - нали солта от нейде трябва да дойде. Или някъде под земята има фабрика за сол и дядо господ налага с камшика неверниците да съединяват натрии и хлор...

Натрупването на биологична маса е станало мнооого преди тия 4-5 хиляди години. Не някойя нула ами няколко нули - тука става въпрос за над 300 милиона (300 000 000) години. Предполага се че перм-ското изтребление е унищожило над 95% от живота на земята - става въпрос за удар с астероид много по-голям от този изтребил динозаврите (който е нанесъл щети предимно по по-висшите организми, и макар и глобално то е било в доста по-малък мащаб). Ето ти я билогичната маса. Пък и пак доказано че няколко хиляди години въобще не са достаъчни за ферментацията на нефта - необходими са милиони години.

Тва за птиците вече го намекнах, ама кой да чете.

Пет Авг 19, 2011 9:18 am
Профил ICQ

@dan, явно четеш "специализирана" литература. По аналогичен начин някои автори доказват, че Хеопсовата пирамида не е построена от египтяните, че храната в нея не се разваля за векове и т.н.

Човешката популация настина нараства от сравнително кратък исторически период - отпреди 10-на хиляди години след края на "малката" ледникова епоха. В това няма нищо свръхестетсвено като се има пред вид, че редица животински видове не са могли да я преживеят, а самият човешки род е бил принуден да премине към активно земеделие, за да оцелее.

Относно "възрастта" на магнитното поле на земята - тук имаш малка грешка. То е на 3.5 милиярда години. А измененията, за които говориш, са локални флутуации: http://en.wikipedia.org/wiki/Earth%27s_magnetic_field
И няма как да видиш обръщането на полюсите, освен ако не си голям късметлия - последното обръщане е станало преди 780 хиляди години.

Пустинята Сахара наистина е отпреди 4000 години. Но това не значи, че преди на това място не е имало нищо - доколкото знам в този район преди това е имало езеро, около което са живели хора (и не е имало потоп).

А по отношение на вярата в сътворението - това е въпрос на личен избор. Аз предпочитам да вярвам на някои по-нови изследвания по въпроса.

Пет Авг 19, 2011 9:31 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща