|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:41 am
Интересен линк от Youtube
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Интересен линк от Youtube
Бе и аз да цитирам от моето евангелие нещо (по памет ще го сторя), ето от хора на апостолите: "... Always hoped that I'd be an apostle Knew that I would make it if I tried Then when we retire we can write the gospels so they still talk about us when we've died." Напоследък все то ми се върти в главата. И "Heaven on their minds", ама то много дълго (но го знам и него де)  . Странно как през 15-ина години човек като забрави хубаво нещо и може после пак да му се кефи наново, специално с това нещо ми е за трети път през живота да му се кефя.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Авг 17, 2011 6:24 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
|
| Чет Авг 18, 2011 2:36 am |
|
 |
|
zaphod
|
хаха, ноевия ковчег. вижте, разни по-умни религиозни хора се опитват да си запазят вярата в бога като се отказват от вярата в библията, щото двете неща са несъвместими. но да вярваш че наистина е имало кораб който събира от всяко животно по една двойка, вав, трябва да си наистина тъп. тук вече не говорим за интелектуални догадки като еволюцията, а за проста аритметика: 15 Направи го така: дължината на ковчега да бъде триста лакти, широчината му петдесет лакти, а височината му тридесет лакти.
|
| Чет Авг 18, 2011 8:24 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
На Ной лактите по колко метра са?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Авг 18, 2011 9:29 am |
|
 |
|
nik
|
казвал съм го и по друга тема ще го кажа и сега, някои хора просто имат нужда да вярват в нещо, ако нямат в какво да вярват душата им се чувства изгубена и изпадат в депресии, човек просто трябва да е зает с нещо, по добре да мисли за глупости от колкото да прави глупости, а това в какво вярват - кой колкото му е багажа, колкото толкова, не може всички да са умни и образовани и да разсъждават сами, като не могат да разсъждават сами имат нужда някой да ги води (за носа) , т.е. имат нужда от духовен водач, т.е. религия (теория, конспирация) за да не се чувстват изгубени
|
| Чет Авг 18, 2011 9:32 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
От доста време не бях чел такива тъпотии  Не съм твърдял такова нещо. Твърдя, че хората са започнали да ядатмесо след потопа. А за животните само предполагам (но мога да обясня защо ).
_________________ Хайде де!
|
| Чет Авг 18, 2011 9:43 am |
|
 |
|
БатеВаньо
Ранг: Новодошъл
|
@dan, извинявай, забравих, че с вярващ не се спори  - вярващият не приема никакви аргументи, защото той просто вярва. Но все пак ние можем и да мислим и да претегляме различни аргументи - отдавна е минало времето, когато се е смятало, че всички истини се съдържат в една единствена книга, и то написана преди 3000 години. За момента твоите аргументи звучат меко казано несериозно (ако въобще ги има).
|
| Чет Авг 18, 2011 10:54 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
[/quote] Не съм твърдял такова нещо. Твърдя, че хората са започнали да ядатмесо след потопа. А за животните само предполагам (но мога да обясня защо ).[/quote]
Ей тва беше върха на сладоледа. И кога според теб е бил потопа?
Или ми търсиш работа да ти намирам доказателства, че и предците на Хомо Еректус са яли месо. Ама явно според теб Ной е бил Неандерталец. Ама пак не става - и те са яли месо. Тогава хм странно. Значи Ной е бил маймуна. Щото май там някъде са почнали да употребяват салати расли на кокъл.
Айде сега дай някаква теория за морските обитатели, щото за тях потопа не важи - те така или иначе са си във вода. Или акулите са станали месоядни като са започнали да плуват там дето е била сушата.
|
| Чет Авг 18, 2011 3:06 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Батеее, до сега не съм чул поне едно доказателство от теб.
Cekins, ще ми е интересно да ми дадеш доказателства за това, че хомо-нещо си е ял месо. А преди това ще тярвба да докажеш, че хомо-нещото си е живяло преди потопа???
А за акулите нямам претенции- те не ме и интересуват толкова, но това че са били във водата не значи че потопа не им се е отразил. Климата на цялата земя се е променил => и условията за живот във водата.
_________________ Хайде де!
|
| Чет Авг 18, 2011 4:07 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Е добре де - кога, аджеба е бил ПОТОПА - спрямо нашенски дни или спрямо някакви си други.......... И къде, аджеба е бил - в някакво си море/Средиземно/ или общо за планетата?
|
| Чет Авг 18, 2011 4:21 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Пич, още пещерните хора са гонили мамути и са яли месо, но със сигурност не са имали знанията и инструментите да построят Титаник, дето да събере от всички видове животни по 2 броя  . Вземи си преразгледай малко вярванията. Иначе сега целия свят страда от такива, дето нямат наука ами имат "билийвс" - демек икономистите. Те са все с такива изказвания - "ние вярваме че трябва да се направи това, онова и т.н." и накрая всички го духаме задружно от толкова много вярвания  .
|
| Чет Авг 18, 2011 4:24 pm |
|
 |
|
ike
|
Слепци, ще се пържете в пъкления огън на АДА!!! 1. Потоп е имало, даже няколко, даже в планетарен мащаб това е нещо обичайно. http://en.wikipedia.org/wiki/Megatsunami |  |  |  | Цитат: The asteroid which created the Chicxulub crater in Yucatan approximately 65 million years BP would have generated megatsunamis as high as 3 kilometers (1.86 miles); enough to completely inundate even large islands such as Madagascar.[3] A series of megatsunami were generated by the bolide impact that created the Chesapeake Bay impact crater, about 35.5 million years BP.[4] At Seton Portage, British Columbia, Canada, a freshwater megatsunami may have occurred approximately 10,000 BP.[5] A huge block of the Cayoosh Range suddenly slid northwards into what had been a large lake spanning the area from Lillooet, British Columbia to near Birken, in the Gates Valley or Pemberton Pass to the southwest. The event has not been studied in detail, but the proto-lake (freshwater fjord) may have been at least as deep as the two present-day halves, Seton and Anderson Lakes, on either side of the Portage, suggesting that the surge generated by the giant landslide in the narrow mountain confines of the fjord valley may have been comparable in scale to Lituya Bay[citation needed]. Another more recent landslide on the south shore of Anderson Lake dropped a large portion of high mountainside down a debris chute, creating a rockwall "fan" which must have made a megatsunami-type wave, though not as large as the main one at the Portage.[citation needed] Approximately 8,000 BP, a massive volcanic landslide off of Mt. Etna, Sicily caused a megatsunami which devastated the eastern Mediterranean coastline on three continents.[6] In the Norwegian Sea, the Storegga Slide caused a megatsunami approximately 7,000 years BP.[7] Approximately 6000 years ago, a landslide on Réunion island, to the east of Madagascar, may have caused a megatsunami.[8] The recently discovered undersea Burckle Crater at the bottom of the Indian Ocean would have caused a megatsunami at the time of impact estimated to be c. 3000–2800 BCE. It is unknown whether the Burckle Crater is connected to the Fenambosy Chevron which provides evidence of another megatsunami.[citation needed] Evidence for large landslides has been found in the form of extensive underwater debris aprons around many volcanic ocean islands which are composed of the material which has slid into the ocean. The island of Molokai had a catastrophic collapse over a million years ago; this underwater landslide likely caused large tsunamis. In recent years, five such debris aprons have been found around the Hawaiian Islands. The Canary Islands have at least 14 such debris aprons associated with the archipelago. |  |  |  |  |
2. Направете си проста сметка. Ако живеете праведно после цяла вечност ще сте в рая. Сделката си струва, дори и да няма рай, какво губиш? Само един живот, но ако има рай печелиш цяла вечност. Безкрайност разделена на константа си е безкрайнот - чиста далавера. 3. Направете тест за интелигентност. Ще изкарате 1-2 девиации над 100-те процента. Това означава, че на всеки един от нас се падат по хиляди глупаци. На един глупак вместо да му обесняваш на дълго и на широко, защо не трябва да убива, просто му казваш, че ще гори в ада вечно и той се замисля и колкото и да му е неприятно спира да убива. 4. Вярващите живеят повече и по-дълго. Стоят си при жените и се молят, докато невярващите ходят по барове и се забъркват в неприятности и крадът женито на другите и това често им коства живота. 5. Ако си обречен. Това че си вярващ те прави щаслив до края. Ако не вярваш в бог умираш в мизерия, ако вярваш се радваш, че ще си му от десната страна довечера на масата. Варващите и невярващите умират, само че вярващите умират щасливи. 6. Ако си вярващ получаваш бонус плацебо ефект и оздравяваш с 20% по-бързо от хората без плацебо ефект. 7. В окопите, където над главите на войниците падат снарядите, учените не са открили нито един атеист. Явно те първи умират, а останалите господ ги пази.
|
| Чет Авг 18, 2011 6:10 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е файдата от религията е ясна, малоумниците няма как инак да ги вкара човек в пътя. Проблемът и в днешно време е, че доста от приказките, с които ги е упоявала през вековете са смешни на фона на знанието на дори средностатистически тъпанар. Та вярването не е толкова лесна работа  . Но пък и хората с акъл в главите могат да разберат и отсеят полезното от бабините деветини. Статистиката за войниците в окопите и вярата обаче не вярвам да можеш да я докажеш, смехотворна работа е. Най-много да намериш как някой някъде се изцепил нещо в тоя дух. Въобще "вярата" е тъпо нещо. Само защото някой ти е казал, че нещо е така да го приемеш е тъпотия. Ако можеш да провериш нещо, вярвай си го или го отхвърли като невярно. Ако не можеш, оставяш го в списъка на непроверените неща и толкова. Ти наистина ли си религиозен? Не мога да го повярвам някак на фона на другите ти постове. Не че ми пречи нещо де, кой не е избирал да се самозаблуждава за какво ли не, сигурно всички го правим всеки ден.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Авг 18, 2011 6:21 pm |
|
 |
|
ike
|
http://en.wikipedia.org/wiki/There_are_ ... n_foxholesЕстествено, че не съм вярващ, но чисто егоистично за мен е по-добре да има повече вярващи, за това вярвайте. Същото ми е мнението за ваксините. Ако ме ухапе бясно куче, веднага ще тичам да си сложа ваксина против бяс. Но съм против на мен и на семейството ми, да ми слагат ваксини за щяло и нещяло. Още повече за болести, които ги няма от 50 години. http://www.google.com/search?num=100&hl ... a=N&tab=wiОт трета страна обаче, съм за задалжително и насилствено въвеждане на ваксини за другите. Сега когато храната не е лимитиращ фактор регулиращ популацията, единственто спасение са ваксините. Те избиват хората с много слаба или много силна имунна система. Освен това спират една част от болестите. От това аз печеля. О ще горя в ада, знам си аз. Но хубавата новина е, че ад няма 
|
| Чет Авг 18, 2011 6:30 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
 |  |  |  | ike написа: http://en.wikipedia.org/wiki/There_are_ ... n_foxholesЕстествено, че не съм вярващ, но чисто егоистично за мен е по-добре да има повече вярващи, за това вярвайте. Същото ми е мнението за ваксините. Ако ме ухапе бясно куче, веднага ще тичам да си сложа ваксина против бяс. Но съм против на мен и на семейството ми, да ми слагат ваксини за щяло и нещяло. Още повече за болести, които ги няма от 50 години. http://www.google.com/search?num=100&hl ... a=N&tab=wiОт трета страна обаче, съм за задалжително и насилствено въвеждане на ваксини за другите. Сега когато храната не е лимитиращ фактор регулиращ популацията, единственто спасение са ваксините. Те избиват хората с много слаба или много силна имунна система. Освен това спират една част от болестите. От това аз печеля. О ще горя в ада, знам си аз. Но хубавата новина е, че ад няма  |  |  |  |  |
Mmmmm колега - ти наскоро ходи ли на доктор??? То май всички сме за доктор, ама някои са за специалист!!.........
|
| Чет Авг 18, 2011 6:48 pm |
|
|