|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:59 am
загинали при автомобилни катастрофи
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: загинали при автомобилни катастрофи
само преди 3-4 години магистралата венеция-милано беше като цариградско шосе в софия - никакво уважение, непрекъснат поток броня-до-броня, всички карат до дупка, колкото държи возилото и ти светкат с фаровете още от хоризонта да се разкараш веднага от лявата лента. ако си със 160-180 в най-лявата лента сума ти и хора ще точат едни дълги италиански пожелания към родата ти.
укротиха ги, при това почти без да се вижда полиция. даже се озадачих първия път колко спокойно станало движението. как? на всеки мост - камери, които разпознават номера. изчислено е, че от т.А до т.Б при спазване на ограничението са необходими хх секунди. ако си под тях (с толеранс) - директно фиш, при това солен. и меренето не е само за къси разстояния, а и за цялата отсечка. може да се окаже, че за една сутрин си олекна с някоя хилядарка евро.
сега всичко живо се влачи със 120-130. което е една чудесна нормална скорост за тази магистрала. пак е претъпкано, но се кара доста по-спокойно. не мести всеки 100 милисекунди погледа огледало/напред. даже и музика може да послушаш
|
| Сря Авг 17, 2011 11:54 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе като ви слуша човек ще каже че не карате много из България, лично за мен последните 1-2 години нещата много са се променили, преди и тук не беше по различно от италия, сега ако каряс със 140-150 и в лява лента да стоиш много рядко някой ще ти светне или ще тръгне да те задминава. Навъртам доста километри на месец, и мен по обективни причини ме возят повечето време, и определено не карат като мене, та със скорост рядко превишаваща 140 забелязвам че почти през цялото време изпреварваме и много рядко някой ни изпреварва, т.е. масово хората карат със 120-130. Когато аз карам, най-вече джипа, не помня някой да ме е задминавал последните няколко пътувания, а той с повече от 160 не може да се кара, или по-скоро може но аз не обичам да се боря с колата, та това ми е максимума. Проблема по скоро е извън магистралата, и много често причината е малоумни ограничения, там вече всеки се пробва да напредне, да изпревари, много често с коли с които не може да се опитва така, първо че не носят нито на резки маневри нито на рязко спиране, второ че моторите им са малки, а и дори тия които биха могли да се движат динамично не се щото шьофьора им хем иска да изпреварва хем да пести гориво и не държи мотора в обороти.
Ей сега като пътувах имаше хора които направо ме изумиха, на няколко пъти тръгваха да ме задминават в момента в който започна да се изнасям, това все с разни пежа, рена, ситроени, и естествено няколко голфа ... най-интересното е че всички ги бях току що изпреварил и изчаквам подходящ момент. Значи трябва да си малоумен за да не осъзнаеш че ако при 90 теизпреварвам за секунди не е разумно да се правиш намъж като си видял че съм тръгнал да се изнасям. Всички ги пуснах въпреки че щях да съм изпреварил още преди да са стигнали до мен. По интересното беше че имаше случаи в които аз не изпреварвах защото нямаше достатъчно време или видимост, а разни смелчаци 2-3 коли назад тръгваха, естетсвено или се връщаха доста рисковано в колоната или тези отсреща почти спираха за да не ги ударят. Това за мен е чисто малоумие, и по лошото е че може и да не е умишлено, просто липсва преценка за разстояние, скорост и възможности на колата.
Та за колегата дето искаше да ми взема книжката, аз може да имам и 500 отнети точки, но определено няма да те накарма да спреш защото не съм преценил колко си далеч, или пък не знам как ми върви колата, те точно и тия влизат в статистиката, а иначе нямам пробелм и извън магистралата да карам със 160 па и с повече, както писах по горе, не е важно с колко караш, а къде и как.
|
| Чет Авг 18, 2011 12:49 am |
|
 |
|
zaphod
|
ами и аз мисля че тука се забелязва промяна, най-малкото вече две поредни години умират около 30% по-малко в катастрофи. и извън тая област също го забелязвам, клиентошефа ми примерно беше принуден да си плаща данъците, почнах да се притеснявам да се случи и с мене.
|
| Чет Авг 18, 2011 8:12 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Определено има промяна в стила на шофиране на българина. Масовия българин определено кара по разумно. И за мен това се дължи на санкциите. Ако му сложат камери и махнат партизаните с палки, българина ще стане най-примерния шофьор в Европа, гаранция. Друг сериозен фактор е скъпите горива. Едно е да перкаш до морето с 180 по магистралта, друго е да караш в ограниченията. Това са си 20-30 лв. спестени и има няма - 30мин до 1 час разлика. Съдя по хората около мен - много от тях вече карат доста по кротко от колкото преди години.
Лошото, е че малкото останали идоти, са тотално освирепели. Искам да кажа, че преди виждах много хора които правеха малки глупости по пътя. Сега виждам малко идиоти които обаче правят безумни неща.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Авг 18, 2011 9:23 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Звучи като стъкмистика... Някъде отчетено ли е, че заради небезизвестната "икономическа криза" и повишената цена на горивата движението е намаляло чувствително?
|
| Чет Авг 18, 2011 12:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Идиотите винаги ги е имало, такиво които изпреварват когато не трябва или си мислят че бричката която карат е болид от Ф1. Иначе карайки със 180 ралзиката опредлено не е 20 лв, малките ми коли при тая скорост горят между 16-18, при нормален разход 11-12, т.е. вместо 50 л ще заредя 80 в едната посока, а ако ги натискам колкото могат, бааб алфа до нова загора е изгориал един резервоар. С големите пък коли разлика няма, 190 ги държа при около 3000 оборота на бензинов, разхода е около 12-12.5, при 130 ми е 10.5-11, това разбира се по борд компютъра, а тези които карат такива коли пък обикновенноне ги притесняват глобите. Според мен масово хората карат защото станаха по разумни, това го забелязвам още преди да се появят толкова много камери, хората взеха да се притесняват ми се струва.
|
| Чет Авг 18, 2011 8:40 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
|
| Чет Авг 18, 2011 10:55 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
От началото на кризата (началото на 2009 г.) до сега потреблението и тук е паднало с около 30% и постоянно върви надолу. Имам приятел, който работи в голяма рафинерия тук на отговорна позиция и ми е казвал, че ако работят с под 95% натоварване губят пари. В момента масово рафинериите работят с около 65-70% натоварване и на пазара има супер много рафинерии за продаване на доста изгодни цени. В същото време и Такай забавя растежа сериозно и внася по-малко суровини. Цяла Европа на къде върви с потреблението също знаете. Що петрола и бензина тогава са толкова скъпи  ? Даже куриоза с бензина е още по-голям, защото в момента при 100$ петрол струва колкото когато беше 145$, даже до преди няколко месеца беше още по-скъп. Някой трябва да изкара всички от Уолстрийт до стената и да ги изпозастреля. От как тия идиоти направиха индекси за търговия с фючърси нищо вече не е същото и яко гушат пари правейки нищо  . После като глътнат вода данъкоплатеца ги спасява  .
|
| Пет Авг 19, 2011 1:19 am |
|
 |
|
zaphod
|
що да ги застрелват ве, само в българия към 300 души годишно им дължат живота си както изглежда 
|
| Пет Авг 19, 2011 7:42 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Щото Китай. 
|
| Пет Авг 19, 2011 9:44 am |
|
 |
|
Цецо
|
Глупости - Целия разтеж в потреблението на Китай не може да компенсира срива само в САЩ, какво остава като включим и Европа!. Прав е Димитър, цялата спекулация с цената на горивата идва от Уолстриит. Спомням си, че преди доста години, като се образовах на борсови теми, четох що е това фючърс. Бе чета го веднъж, чета го втори път.... на третия просто си казах - в това няма никаква икономическа логика, направена е само за да се въртят едни виртуални пари. Доста години след това, съм още по убеден. Това фючърсите са един инструмент, едни шибани келешчета с бели ризки и поршета да спекулират с стоки от първа необходимост, надувайки им цената до небесата и печелейки от това надуване и сгромолясване след това. А нормалния потребител им плаща масрафа за да си играят те игричките. Спекулациите с петрол, храни и суровини трябва да бъдат забранени, щото накрая ще вкарат половината свят във гражданска война, а останалата част в междудържавен конфликт. И то само за да могат келешите да си играят на инвеститори. Чисти магураджии, само дето им е пораснала работата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Авг 19, 2011 10:42 am |
|
 |
|
Цецо
|
Еволюция.... и в пътните инциденти. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/08/ ... _samoubie/Макар, че тука има нещо гнило - стрелеца, млад, опитва да се самоубие след убийството.... Нещо не се връзва със сътояние на моментен афект. Чисто психологически, подобен акт изглежда обмислен и подготвен. Тия двамата са имали нещо за уреждане, че се е случило на пътя е просто съвпадение..... според мен.
|
| Пон Авг 22, 2011 10:44 am |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
А и стара Лада среща стара Вектра.....с водачи 20-22 годишни...........в София.........и случайно се стрелят...айде бе..... То в Сливен няма как да стане !
|
| Пон Авг 22, 2011 7:05 pm |
|
 |
|
zaphod
|
цецо, радвай се на колата, жисиема, дашните путки и евтината бира. остави големите батки с белите ризки да ги решават тия работи. накрая половината свят ще е във войни, по това всички сме съгласни, но няма да е заради "спекулациите", а просто щото такъв е реда в природата и ти по-добре се радвай че живееш в микроскопичния (на фона на историята) прозорец когато реда е временно нарушен, и има място за трогателно наивния ти ляв мироглед, както и за спекуланти с бели ризки въртящи "виртуални" пари.
|
| Вто Авг 23, 2011 9:32 am |
|
 |
|
Цецо
|
Умееш да предизвикваш гняв в хората не може да ти се отрече  Как си оцелял досега или на живо не си толкова откровен, а?
|
| Вто Авг 23, 2011 9:35 am |
|
|