Отговори на тема  [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следваща
Впечетление от малки коли .... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Впечетление от малки коли ....
Цитат:
Какво ти помага това, че караш 3 тона кола с 350 коня а не 1 тон със 150? Просто гориш бензин за да пренасяш една голяма купчина ламрина от едно място до друго. Факта че на американците все още им оттърва разход от галон за 14 мили обуславя според мен тази глупост.

Cekins, казах ти че си има причини, а не е просто прищевка ама ти си знаеш твоето от твоята си гледна точка. Ако европейците караха толкова, колкото американците и колите и бензина им бяха евтини колкото на американците и пътищата и улиците им бяха големи колкото тук бъди сигурен, че никой нямаше да кара малки асфалтни въшки. Метни се всеки ден да караш по 50-60 мили до работа и обратно по магистрали, по които се кара със 70-80 мили в час броня до броня и после пак ще си говорим дали ще искаш да го правиш това в малка малолитражка. Нека да имате 3 деца както нормалните семейства тук и нека всяко от тях да тренира някакъв спорт и да те питам после как жена ти ще ги натовари трите заедно с екипировката в малотрижката и ще ги закара на 20-30 мили на тренировки. Тръгни от единия край на страната до другия да минеш няколко хиляди мили в малолитражката и после ела да те питам как ще се чувстваш като излезнеш от нея. Много обичам така някой да си говори празни приказки от другия край на света като се базира на неговата гледна точка и идея си няма как живеят хората тук. Та поради тия причини семействата обикновено имат по две коли - една голяма за мероприятия и дълги пътешествия, дето я кара обикновено жената и една малка 1.8-2.0 л., дето я кара обикновено мъжа да ходи на работа. Т.е. мнозинството от хората си разсъждават прагматично и си купуват това, което им върши работа. Казах ти вече - нека и в Европа да имаше същите условия пък да видим тогава кой балък ще си купи кола, с по-малък двигател от на мотоциклета ми :D . Голям майтап е всяка година като почнат да идват новите зеленокартовци и като почнат да ми намилат смешки като теб - "аз искам малка кола с ръчни скорости", "аз пък не искам въобще кола, а мога и с велосипед", "аз пък съм състезател и искам Хонда Сивик 1.6 л. с ръчки" и т.н.. И само след година вече всички са си седнали на задниците и са си взели нормална за тукашните условия кола :D . Сега се навъдиха и тук много от тия смешки Смарт-вете и е голям смях някой като се обърка да се качи с тях на магистралата и го затиснат от двете страни два от тея глемите камиони с по 18 колела и оня/оная в Смарт-а не може да го удържи на пътя, щото вятъра от камионите ще я издухат :D . Отделно пък не ми се мисли какво ще стане ако вземе та я натресе някоя по-голямшка кола или пък камион. Нито смарта ще намерят после, нито шофьора му :D .

Сря Авг 17, 2011 10:57 pm
Профил
Аватар

Че то има ли с толкова малки двигатели при вас? :)

И друг път си ги споменавал тези аргументи. И не съм чак толкова краен. Ама според мен има един момент в който повечето мощност вече е безсмислена. Пък за автоматика въобще няма и да споря. Само че в Европа автоматика е екстра и много не е на почит - пък в българия съвсем с аргумента че като се счупел и ...

Смарта за магистрала не става - не че не може ама е опасно. Но за в града си е чудна колица.

Сря Авг 17, 2011 11:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Еми хубаво, ама не може да имаш една кола за магистрала, една за в града, една за незнам си какво и т.н. Обикновено като кажа магистрала и имам предвид и градско каране, защото и в градовете има по няколко магистрали, заради многото коли. Та купуваш си една кола, която е оптимална за всичко. Иначе това за скъпия автоматик помня, че беше страшен довод в БГ :D . Тук съм нямал до сега кола, на която да е трябвало да и правя нещо на автоматика. Без значение нова ли е била или стара. Даже като е с ръчки и трябва да се сменя съединител, а това начинание тук ще е поне 700-1000$. Т.е. точно колкото струва основен ремонт на автоматик. Само, че до него се стига след не знам си колко стотин хиляди мили :) .
Цитат:
Ама според мен има един момент в който повечето мощност вече е безсмислена

Да ги питаш тогава защо правят коли с по 5-600 коня :? ? Даже и в Европа доста хора, ама с пари карат такива, т.е. пак опираме до финасовите възможности - ако ги имаш караш голяма и мощна кола, ако ги нямаш караш такава, за каквато имаш пари. Никой не бяга насила от хубавото :D .

Сря Авг 17, 2011 11:25 pm
Профил
Аватар

Да де ама тука автоматика е една от големите "мистерии" за тукашните мастери. Пък съединител ти сменят "на пътя" ...

Да де, той кефа цена няма ... Лично мен не ме кефи. Дори и да имам възможност пак ще си карам нещо дребно с две врати.

Сря Авг 17, 2011 11:29 pm
Профил ICQ
Аватар

на тукашните майсторани всичко им е мистерия вече, не само скоростните кутии...
няма значение дали са фирмени, домашни или пиандурници - разликата е в сумата която им оставяш.
резултата върху колата винаги клони отдолу към нулата.

не е до кефа, просто за някои неща си трябват коне/мускули.
тежка кола вози по съвсем друг начин. дори "македонското рали" (софия-кулата) или "морско чудо" (софия-бургас) е много по-малко уморително с 3 тона кола, вЕрвай ми!
няма да те заболи задника/предника, да ти се надуе главата или да ти се разбърка стомаха. комфорта е несравним.
а за три тона си трябват триста коня поне, иначе почваш да пречиш на тировете.

е, има и варианти на 500 коня на 1000 кила. пускал съм снимки тука. ама не е за нашите пътища.

Сря Авг 17, 2011 11:39 pm
Профил
Аватар

Еее, айде сега не е като да няма комфортни автомобили дето не са по 3 тона и с по 350 коня. Пробвай с някой Ситроен (ама не от малките). Комфорта си е повече от приличен. Ама пусти им и елхички...

Сря Авг 17, 2011 11:50 pm
Профил ICQ

Ами аз скоро направих обиколка тук таме с 1.5 тона и 350 коня поради невъзможноста 3 тонното да се движи че нямаше гуми, да доста по динамично е така, но както казва Дядо и по уморяващо, малка кола, тясна, ниска, стегнатото возене е добре, само да не минаваш 1500 км като мене, щото втръсва, както и звукът .. абе аз предпочитам голямото, въпреки че това дето го имаме опрделено не е с голям мотор, но чак на тирове да пречим не, добре се движи но пък неможе да се сравни с 4.2 на Q7, съвсем друго ....

Сря Авг 17, 2011 11:55 pm
Профил

На Ситроен с хидравилика возията е направо супер няма друга такава кола.
И според мен тва са некви митове че се чупели лесно и много, верно има една система повече
ама ако се грижиш за колата е трепач.

Чет Авг 18, 2011 12:05 am
Профил

Абе ... ситроен ... имал съм нещастието малко да покарам, на теб може да ти харесва, на мен определено не ми. Аз да ти кажа имам една баба алфа, но по показател комфорт на возенето / стабилност сигурно задминава много коли. Скоро имах неблагоразумието да се возя отзад в едно 750il, ами на половината път до Пазарджик ми се повръщаше, мен верно не ми понася да ме возят, ама това е най-високия клас лимузина на BMW и освен всичко друго беше и в спортен режим, и такова клатушкане не съм очаквал, мене в джипа ми е по добре отзад, иначе клатенето не е като на пежо примерно, стои в пътя и не мърда но някак си клати на някъде, не знам точно как, доста съм чуствителен към всякакво клатене, освен клатенето из от зад ;)

p.s.аз забравих, на двапъти съм имал служебни коли берлинго, никога повече няма да се повтори, само за уточнение това не е ситроена за който писах по горе, оня беше DC19 или както там DC имаха преди 15-на години.

Чет Авг 18, 2011 12:54 am
Профил

Ами вземи покарай малко някой ВХ или ХМ ама поддържан и тогава ще спорим.
Хидравликата ако е изправна изобщо не усеща малки дупки или легнали полицаи а кофти замазани
релси се минават с 40-50 км/ч .
Все пак нямам за цел да те убеждавам просто от опит говоря. А аз карам колата като твойте шофьори не я пазя.

Чет Авг 18, 2011 1:38 am
Профил
Аватар

Какви ситроени (и то пък ВХ 8O ) какви пет лева - знаеш ли каква е разликата във возията между кола с 15 цола гуми и такава с 20. Огромна е, ама 20-я цола не ги слагат на коли, като ситроен ВХ и на мотори под 4л. еквивалент :D .
ТоНи, карал съм 750li и си беше много добре от към возене. В спортен режим най-вероятно и окачването е било по-"втвърдено" и затова си усешал "клатенето" :) . Амортисьорите би трябвало да са му с електромотори и в спортен режим най-вероятно го държат ниско долу и не регулират амортисьорите.

Чет Авг 18, 2011 2:02 am
Профил

Айде пак с твойте американски 4 литра и 20 цола гуми.
Тука масово карат 13 14 15 цола, а пък през тукашните дупки е все тая колко цола са ти гумите
имаме си и дупки като за 54 цола гуми.
Според мен освен цената и икономичноста на колата е много важно и окачването колко може да
издържи по тукашните пътища.

Чет Авг 18, 2011 2:43 am
Профил
Аватар

pipilica написа:
Ами вземи покарай малко някой ВХ или ХМ ама поддържан и тогава ще спорим.
Хидравликата ако е изправна изобщо не усеща малки дупки или легнали полицаи а кофти замазани
релси се минават с 40-50 км/ч .
Все пак нямам за цел да те убеждавам просто от опит говоря. А аз карам колата като твойте шофьори не я пазя.

Въпрос на предпочитание е, но и на мен не ми харесва ситроенската возия. Накланянето в завоите - още по-малко. Единствено нямам впечатления от версията която се води с активно окачване...
А ето от кого трябва да взимат пример пример правещите окачване - от правещите тонколони. :D
http://www.youtube.com/watch?v=Lyf4rfT7bHU

Чет Авг 18, 2011 12:10 pm
Профил
Аватар

Говорим за от C5 нагоре - нашите пътища наистина не са никакво предизвикателство за хидравликата. Баничарките нямат нищо общо с леките им коли с активно окачване - не може въобще сравнение да се прави.

Чет Авг 18, 2011 2:53 pm
Профил ICQ
Аватар

Dimitar написа:
Маздата е CX-7. Иначе тая ми е втората такава, защото първата я върнах като и изтече гаранцията, че ми разказа играта от проблеми - просто я купих 2 месеца след като излезна, а беше чисто нов модел за Мазда. Беше с абсолютно всички екстри и съответно с всички възможни проблеми и аз станах нещо като тест пилот. После обаче ми казаха, че за 4 години били оправили всичко и ме навиха да взема новия модел 2010-та, а и ми направиха супер оферта та затова. И верно вече година и половина да чукна на дърво няма никакви грижи. Иначе почти бях купил едно X5 4.8л. ама се оказа, че някой умник е направил гаража ми с 2 инча по-нисък от Х5-цата и сега съм обречен да карам все ниски коли :D . Иначе сега съм наплюл едно 328 купе за жената. Та не съм се отказал от баварките, ама до сега имах все други приоритети та бмв-тата трябваше да почакат, ама му се вижда края на чакането де :D .

Все се каниш, ама никъв те нема. ;) Иначе и аз се бях залетел на мазда 6 MPS точно с тоя мотор. Но бързо ме разубедиха. :) Изобщо, директното впръскване си е само главоболия без никва полза.

Чет Авг 18, 2011 3:18 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следваща