|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:12 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Абе не знам .. по скоро повечето програмисти пишат лесни неща .... не подценявай контролерите, софтура за един сравнително сложен контролер може да се съпостави с кой да е РС софтуер. Единствената разлика е че тои за контрлера трябва да работи стабилно и без проблеми, там грешки не може да има. Друга голяма разлика е че там рядко има сложни потребителски интерфейси, и не се търси многофункционалност, контролера си изпълнява своите функции и това е. Сами по себе си функциите на кой да е приложен софтуер са прости, това че са обединени много функции в едно приложение прави приложението сложно и .. акто практиката показва нестабилно. Сега, то зависи от приложението, и при РС архиектура или която и да е друга има неща коит са си сложни, но не по сложни от това което се пише за контролери .. разлика няма, софта си е софт изпълняващ определена задача, дали го пише хардуерист ...електрончик или софтуерист все тая. Важен е опита ... обаче много от софтуеристите, да не кажа всички, го нямат, искам да кажа че пишат нещо, след това 100 пъти го преправят, просто защото нямат опит в подобна ситуация, говоря ако на програмист му дадеш да пие нещо разлино от web приложения, БД или счетоводни програми ...... това сигурно не се отнася за всички, но да не кажа силна дума за почти всички които познавам.
|
| Пет Ное 12, 2004 6:21 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
До голяма степен си прав, 90% от тези, които наричат себе си "програмисти", всъщност не са такива и наистина пишат елементарни неща. В предишната фирма провеждах тестовете за кандидатите за работа. За Ц/Ц++. Просто не можеш да си представиш колко са зле. Незнание на елементарни неща, съчетано със зверско самочувствие у някои.
Все пак говоря за програмистите, които са професионалисти.
Ако някой електрончик се чувства по-добър софтуерист от мен, го призовавам на дуел. 
|
| Пет Ное 12, 2004 6:37 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Хубаво, аре да излезем навънка да се опрайм кат маже тогаз...
Стига бе, почнахме ли да се дърпаме за *ишките...кой програмист, кой железар, кой колко разбира  Ако ще се биете ме викнете да гледам 
|
| Съб Ное 13, 2004 11:03 am |
|
 |
|
ToHu
|
Предполагам това от реконструктура е само закачка .....а м-у другото ..... май не е станал още съвсем програмист, гледам се радва на 1000 вместо на къде по кръглите и приятни 1024 поста 
|
| Съб Ное 13, 2004 5:31 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тоя па заек. Сложил си там две крушки и се опъва. То тука май рейтинга като в казармата - на 6 май ще ни го вдигат. На мен може даже, да ми махнете всичките крушки, щото аз не търся слава. Виж ако крушките значат бири при евентуални мероприятия - ще се старая много. Иначе за чии са ми. Като в детската градина - червени точки. И все за момичетата. А на мен - черни. Е аз кво да направя като пикам прав. Дискриминация е това с крушките от мен да го знаете. Некой да не ме вземе на сериозно ей.
Програмисти - да си програмист е лесно. Юзерите - бета тестери. 90% от бъговете си ги оправяте след продажба. После упдейт и аре - скивай ква подръжка ви предлагаме. А кат объркаш нещо на желязото и кво. То вземе та гръмне след 2 месеца в ръцете на юзера. И кво? Нова работа.
|
| Пон Ное 15, 2004 11:28 am |
|
 |
|
ToHu
|
Лошо лошо ..... то има и софтуер с който е така ... абе зависи какви продукти правиш, не дали си софтуерист или хардуерис .. така да го кажем, а и това сдамо по себе си нищо не значи, или по скоро значи много малко, аз имам рпетенции поне малко да минавам за конструктор, а това опредлено не е нито софтуерист нито хардуерист .... за това си трябва и едното и другото, и един куп още неща, та ако щеш и как се смятат реакции в опори, разгъвки за щанца или как се байцва шибаното дърво ... щото и това вече научих .....
|
| Пон Ное 15, 2004 12:16 pm |
|
|