Отговори на тема  [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Интересен линк от Youtube 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Интересен линк от Youtube
dan написа:
Ето един елементарен въпрос:
Ако приказката/мита за "Големия взрив" е вярна, защо някои от планетите се въртят на обратно (спрямо Слънцето).

Големият взрив няма нищо общо с въртенето на планетите. Ако перифразирам Архимед - дай ми достатъчно тежко космическо тяло да ти го насоча към някоя планета и ще ти я завъртя както искаш. Предвид многобройните подобни катастрофи няма нищо чудно във въртележките....

Интересното е самият Голям взрив. От това по-голяма мистерия в наУката нЕма. Има хиляди аргументи, че трябва да е имало голям бум-и-праз. Само, че никой няма идея как Вселената е имала толкова ниска ентропия в началото. Даже и хипотеза нямат учените, остава само Господ да е наредил толкова перфектно нещата ;-)
Може би като фанат сега Господ за шлифера, т.е. като засекат божията частица с тия колайдери някои неща ще се изяснят (да се надяваме).

Сря Авг 17, 2011 12:53 am
Профил
Аватар

господ ако го има е мръсна гад :) не, не за това че допуска дечица да умират пред очите на майките си, (това в една божия вселена не е никаква трагедия понеже душите им са безсмъртни и на небето пак ще са заедно) а за това че въздава добър живот на богохулните дарвинисти и мизерия на тези които го почитат :)
Изображение

Сря Авг 17, 2011 7:34 am
Профил

Малеее, за колко малко време колко се е изписало....

Цецо, ти изобщо някога пробвал ли си да прочетеш и да се опиташ да разбереш първите 10 глави от Библията? Има един известен принцип в теологията, че Библията (Свещените писания) не се доказват с друго, освен със.... Свещените писания :) Това не значи, че няма доказателства извън Писанията, а че е тъпо да се опиташ да ги приложиш спрямо тях. Но това е друга опера...

Цецо написа:
Докато твойта теория за това, че Ной се прибрал тиранозавър и слон под един покрив си е чиста приказка.
И още как. Не знам дали са били "чисти" или "нечисти" животни, т.е. дали е имало по 2 или по 7 :) Недей да забравяш, че корабът е бил на 3 или 4 етажа, а размерите (, дадени в лакти) са според тогавашните им размери- може да се предположи, че хората преди потопа са били значително по-големи.
Отделно от това, инструкцията към Ной е :
Цитат:
от всичко, от всякакъв вид твар, която живее, да вкараш в ковчега по две от всеки вид, за да опазиш живота им със себе си; мъжко и женско да бъдат.
От всеки ВИД. Това значи 2 кучета ( а не 1000 породи), 2 коня, и т.н..

Цецо написа:
Даже и да приемем, че библията е някаква опора за тази теория, вътре не се споменава нищо за гигантски влечуги до колкото си спомням.

Че ти за да си спомниш трябва първо да го прочетеш :) Виж книгата Йов 41 глава например. Думата, която в нашия превод изполват като "крокодил" "носорог" и други такива всъщност е евр. дума "бехемот", която няма ясно значение. А описаното животно очевидно не е нито крокодил, нито носорог, а нещо направо страховито. Има още няколко други такива места, където, за съжаление, провода ни не е съвсем точен.

Цецо написа:
На теб оставям да обясниш, как се качват животни по няколко тона тежащи на кораб сглобен с голи ръце и брадва,

Ами имам библейски основания да твърдя, че древните (имам предвид наистина древните ) хора са били мнооого по-интелигентни от нас (има разлика между интелект и знания). Хората тогава са живяли по стотици години. За Ной се казва, че е строил кораба 100 години, но за инструментите му нищо не пише :)

Цецо написа:
Как ги е изхранвал пък не смея да питам. Един месояден би трябвало да яде 200-300 кг месо на ден, а за растителноядния еквивалент не ми се мисли.....

Ами (в момента отговарям на две-на три, че нямам време) мисля, че до преди потопа не е имало месоядство. Даже хората до тогава не са яли месо. Но Бог ясно инструктира Ной да вкара храна в кораба.

Съжалявам, че не мога да отговоря на всички, но явно съм единствения тук, който изучава Библията по-задълбочено и който има някакво знание за Бога. А креационизмът си е наука като всички други, има си основни знания, логика, твърдения и проблеми. Просто вие не сте се интересували от нея.

Сря Авг 17, 2011 10:52 am
Профил
Аватар

dan, с теб е излишно да се спори. Ти не разсъждаваш, ти ВЯРВАШ. От тук нататък е безмислено.

Погледни всичките си доводи - в библията пише нещо размито, ти го четеш така, че да го надгодиш към вярването си и обяснението ти е достатъчно, за да откажеш да МИСЛИШ!

Бил на 3-4 етажа. Пич древните влечуги са стигали по 20 метра височина! Това са 5 етажа по твойте мерки за 1 брой. Поне такива са скелетите които са открити. Естествено според теб те са фалшификати.

Имало там бехемот, който понеже не знаем какво е, вероятно е динозавър :):):) И защо, защото е страшен? Гарантирам ти че при среща с дребен крокодил, ще умреш от страх, ама няма нищо общо с динозавър. как точно реши, че въпросния бехемот е динозавър, като може и да е варан, крокодил. Абе 90% от хората се плашат и от игуана бе човек!

Относно класификацията на видовете, вземи прочети нещо различно от библията та да се ограмотиш. Щото няма много общо между "вид" и "порода", освен в тиквата на Бойко Борисов естествено.

Дали сред динозаврите е имало месоядни учените са установили отдавна. Как това кореспондира с твойта вяра, че всички древни твари са хрупали трева...незнам отказам да мисля върху подобни щуротии.

Относно интелекта и знанията - аз не съм чул някой да е повдигнал 10 тона камък с интелект, освен ако не броим Йода от междузвездни войни. Трябват си ЗНАНИЯ! Знам че за вас теолозите, знанията са нещо лошо, ама това е положението. С вяра само нищо не става. Не че вярата е нещо лошо, напротив, човек без вяра е празен. Но си трябва баланс! Твойте предци теолози са вярвали, че земята е плоска и са горели на клада хората, който са опитвали да мислят, а не да вярват. С годините непрекъснато ви доказват, че грешите. Добре поне, че нямате власт да палите кладите вече, че иначе и клавиатурата от която пишеш нямаше да съществува, още щяхме да разнасяме мечове и да се возим в каляски.

Сря Авг 17, 2011 11:18 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Цецо написа:
...че иначе и клавиатурата от която пишеш нямаше да съществува, още щяхме да разнасяме мечове и да се возим в каляски.

Бе... напоследък почвам да се питам дали немаше да е по-добре... :D

Сря Авг 17, 2011 12:52 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
Имало там бехемот, който понеже не знаем какво е ...

Behemoth e от същото семейство като Snark, рода Boojum.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hunting_of_the_Snark

Сря Авг 17, 2011 12:57 pm
Профил

Цецо написа:
dan, с теб е излишно да се спори. Ти не разсъждаваш, ти ВЯРВАШ.

Да вярвам. А разсъжденията ми позволяват да имам и обосновка за нещата, в които вярвам.

Цецо написа:
Погледни всичките си доводи - в библията пише нещо размито, ти го четеш така, че да го надгодиш към вярването си и обяснението ти е достатъчно, за да откажеш да МИСЛИШ!

Не, за та разбера какво точно пише в Библията аз съм отишъл до оригиналния език, изследвал съм въпроса и съм стигнал до заключението. Не виждам какво размито има написаното в Библията. Просто ТИ не го разбираш. Все едно да обявя Електротехниката за размита, просто защот аз не я разбирам....

Цецо написа:
Бил на 3-4 етажа. Пич древните влечуги са стигали по 20 метра височина! Това са 5 етажа по твойте мерки за 1 брой.

А ти провери ли какви са точните Библейски мерки??? А замислял ли си се дали Ной не е взел малкото на някой динозавър?

Цецо написа:
Поне такива са скелетите които са открити. Естествено според теб те са фалшификати.
Кажи ми къде точно прочете, че за мен скелетите са фалшификати :)

Цецо написа:
Имало там бехемот, който понеже не знаем какво е, вероятно е динозавър :):):) И защо, защото е страшен? Гарантирам ти че при среща с дребен крокодил, ще умреш от страх, ама няма нищо общо с динозавър. как точно реши, че въпросния бехемот е динозавър, като може и да е варан, крокодил. Абе 90% от хората се плашат и от игуана бе човек!

Може да съм се изразил не добре. Животното, което там е наречено "бехемот" прилича по описание на някое от тези изчезнали същества.
Цитат:
вземи прочети нещо различно от библията та да се ограмотиш

Чета доста широк спектър литература. Електрониката е малка част от нещата. Не знам дали ми е необходим точния термин, за да разбера какво точно твърди "науката", а именно, че видовете са възникнали от "първичния бульон", от мутации , че самата жива материя е възникната от нежива... Всеки биолог (имам няколко биолози- приятели/ки от СУ и БАН) знае, че мутациите по принцип водят до смър. Ако мутация не доведе до смърт на индивида, се получава т.нар. микромутация- получава се "подвид" (порода или както там го наричат те, аз се вживявам като прост теолог, както изглежда) , но не възниква нов вид . Може да бъркам в термините наистина.

Цитат:
Дали сред динозаврите е имало месоядни учените са установили отдавна. Как това кореспондира с твойта вяра, че всички древни твари са хрупали трева...незнам отказам да мисля върху подобни щуротии.
Учените не са открили нищо. И тяхните твърдения за хипотези, точно колкото и моите. Те съдят по фактори като размер на зъбите и т.н., без да отчитат факти като например, че В МОМЕНТА тревопасни животни имат по-големи зъби от хищниците като цяло.

Цитат:
Относно интелекта и знанията - аз не съм чул някой да е повдигнал 10 тона камък с интелект, освен ако не броим Йода от междузвездни войни
.
Интелекта ти дава възможност да реагираш в непозната ситуация, а знанията най-общо са факти.

Цитат:
Знам че за вас теолозите, знанията са нещо лошо, ама това е положението
.
Наитина си далече от истината. Ето ти библейски цитат:
Цитат:
Главното е мъдрост; затова придобивай мъдрост, И при всичко, що си придобил, придобивай разум.
Код:

Твойте предци теолози са вярвали, че земята е плоска и са горели на клада хората, който са опитвали да мислят, а не да вярват.

Пак бъркаш. Това твърдение никой (до колкот ми е известно не е имало такъв тъпанар) никой не го е свързвал с Библията. Просто това е част от негативите, които вярата в Бога е трябвало да понесе, заради бълнуванията на разни маниаци.

Цитат:
С годините непрекъснато ви доказват, че грешите. Добре поне, че нямате власт да палите кладите вече, че иначе и клавиатурата от която пишеш нямаше да съществува, още щяхме да разнасяме мечове и да се возим в каляски.

Не мога да отреча извращенията, които са ставали в т.нар. "официална църква"- католическа и православна, че даже и в реформираната.Но Библията си е Библия и ако е имало извращения, те са се случило ИМЕННО защото онези фанатици не са се съобразявали с нея.
И, за последно, замисли се колко от истинките учени (т.е. тези, чиято работа е била наистина в полза на хората ) са имали истинска, жива вяра в Бога! Ще ти помогна: много :)

Сря Авг 17, 2011 1:27 pm
Профил

Откъс:
Цитат:
A Student's Evening Hymn

Now no more the slanting rays
With the mountain summits dally,
Now no more in crimson blaze
Evening’s fleecy cloudless rally,
Soon shall Night front off the valley
Sweep that bright yet earthly haze,
And the stars most musically
Move in endless rounds of praise.

II.

While the world is growing dim,
And the Sun is slow descending
Past the far horizon’s rim,
Earth's low sky to heaven extending,
Let my feeble earth-notes, blending
With the songs of cherubim,
Through the same expanse ascending,
Thus renew my evening hymn.

III.

Thou that fill’st our waiting eyes
With the food of contemplation,
Setting in thy darkened skies
Signs of infinite creation,
Grant to nightly meditation
What the toilsome day denies—
Teach me in this earthly station
Heavenly Truth to realise.

.
.
.
.
James Clerk Maxwell (онзи с уравненията)

Сря Авг 17, 2011 1:33 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

@dan, при положение, че познанията ти за Библията доста надхвърлят нашите, би трябвало много добре да разбираш механизма на нейното написване.
В ранните глави не личи да е имало хроникьор, който да записва събитията в момента. Няма индикации и самите действащи лица да си водили записки. А и повествованието се води така, като че ли е писано с голяма дистанция във времето - на много места просто се изброява кой колко е живял, кого е родил, кого е убил и т.н. Естествено е това да породи неточности, преувеличения и дори измислици.
Доколкото ми е известно дори няма запазени копия от първите записи на тези събития. Първите преписвачи (соферим) са променяли доста свободно текстовете според своите разбирания, правили са грешки в текста и са добавяли свои интерпретации. Доста по-късно (около I в. пр.н.е.) текстът е станал "свещен" и е бил замразен във вида, в който е бил по това време.
Следователно, дори и дословно да прочетем в нея, че Ной е взел със себе си на кораба 20-метров динозавър, първо би трябвало да се усъмним (прости ми Господи!) дали този текст не е вмъкнат/разтълкуван/променен от някой от преписвачите и да се замислим защо не са намирани скелети на динозаври и хора (а дори и на по-ранни големи бозайници) в един и същи археологичен пласт.
Но не, ти правиш дори нещо повече - от ненаписаното там и от думите, които не можеш да разбереш, ти си вадиш заключение, че там е имало динозавър, че той е бил тревопасен като всички останали динозаври, че Ной е бил поне 5 метра висок и т.н и т.н.
И не само това, а караш и нас да вярваме в тези неща.
Е, как да стане тази работа?

Сря Авг 17, 2011 2:57 pm
Профил
Аватар

Айдееее, и библия и кво ли не. Да не съм сбъркал века в който съм се приземил бе :D :D :D

Иначе и аз съм чел - та и помня доста от него наизуст - едно евангелие.
Това на Ефтима (Ефтим = Timothy = Tim Rice :D :D :D ).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Авг 17, 2011 3:04 pm
Профил WWW
Аватар

Динозаврите са измрели много преди по земята да плъзнат хората. Смесвате различни епохи. Дори да се приеме, че лицето НОЙ е съществувало(някога някъде) и е отговорно за приписваните му деяния, то няма как и откъде да си хване динозавър... та чак два.

Аз залагам на заека :D

Прикачени файлове:
noah1.jpg
noah1.jpg [ 59.55 KiB | Прегледано 1335 пъти ]
Сря Авг 17, 2011 3:07 pm
Профил
Аватар

На мене тигъропрасето ми харесва най-много, заедно може би с овчицата
ама то аз нали и колекционирам козички дето са овчици та това може би не се брои :D :D :D

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Авг 17, 2011 4:12 pm
Профил WWW

Е как е спипал мъжка и женска амеба.....или два охлюва в ерекция.................. 8O

Сря Авг 17, 2011 4:57 pm
Профил ICQ
Аватар

Ако съществува Бог ще е добре да слезне да си прибере верисиите :D

Сря Авг 17, 2011 5:44 pm
Профил
Аватар

Пииич, ти направо уби всичко детско в мен. Колко купчини ИСТИНСКИ НАУЧНИ доказателства ти трябват за да разбереш че не сме почнали да ядем месо щото сме станали умни, а сме станали умни щото сме почнали да ядем месо. И айде ми обясни в какви мерни единици зъбите на акулите, на котките или на крокодилите са по-малки от тези на кравата примерно? И въобще откъде ти дойде на акъла че "бивните" при тези животни дето ги имат се ползват за ядене? А замислял ли си се примерно за къв грездей са му на крокодила два гигантски зъба, като той си има цяла месомелачка в устата?

Сря Авг 17, 2011 6:14 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 102 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща