|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 9:24 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Говорител ...
Абе трябва ми говорителче, 1-3 W нещо от сорта, е може и по-мощно да е стига да не е много голямо. Та въпроса е някой пробвал ли е нещо, звукът ще е сравнително нискочестотен, та целта е добро и плътно възпроизвеждане на ниските. Гледам в TME едни на VISATON, не знам читави ли са, не са ли ... отдавна мина времето когато правех колони, а и тогава под 50-100 Вт рядко ме интересуваха та с такива малки ниакакъв опит нямам. Ако някой може да помогне ще черпя, не ми се ще да обикалям магазини и да пробвам 100 различни модела.
|
| Съб Авг 06, 2011 10:33 am |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
 Re: Говорител ...
Аз съм ползвал ето този: http://au.mouser.com/ProductDetail/Kobitone/254-DS348-RO/?qs=atoztE%2fFlD4grg1Cb%2fx8Hw%3d%3d и мога да ти кажа че възпроизвежда много плътен и чист звук. Сега гледам че са го сложили "obsolete" ама сигурно си има пряк заместител от Kobitone или някой друг производител ако се разтърсиш...
|
| Съб Авг 06, 2011 10:41 am |
|
 |
|
ToHu
|
Мерси, ще потърся ... от тия нещо друго съм вземал, не правеха ли и ултразвукови джаджи ....
|
| Съб Авг 06, 2011 3:39 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ниски, ниски, колко ниски? Най-бързо е да изтичаш до някой компютурджийски магазин и да си вземеш за 5-10 лева двойка "USB" говорителчета.
|
| Съб Авг 06, 2011 11:34 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ммм ако имаш в предвид от тия круглите дето се отвариат, мислех нещо такова ама става само за демо, трбява ми надежден източник, ще намеря ам апак сие търсене и разправяне, затова питам ако някой знае, ако не по трудния начин.
|
| Съб Авг 06, 2011 11:46 pm |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
Ако трябва да са и малки, автомобилни колонки могат да свършат добра работа, ако ще и по 100 вата да са, това не е много от значение. По важно е как ще оформиш излъчването, за да няма акустично късо съединение в ниския обхват. 80 % от мощността отива за излъчване на ниски честоти, ако не ги възпроизведеш правилно може и 100 вата да не ти стигнат. Зависимостта между възприятието и изходната мощност е логаритмична.
|
| Нед Авг 07, 2011 8:36 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Тони, ако утре не ти е късно ще питам моя човек дето продава купища говорители кое бива и кое не. Между другото българските говорители май съвсем не са за подценяване... http://www.proton-bg.com/Products.aspx? ... gory_ID=69Това му е сайта, ама е страшно неудобен за търсене.
|
| Нед Авг 07, 2011 9:01 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не е късно, говорителя макар и важен ми е най-малкия пробелм, ако трябва за демото ще вкарам босета, имам едни с подходящ размер, само дето озвучително тяло 10 W има трицифрена цена, но за демото ще минат, и после ще ги търся. В момента оглеждам, искам да намеря но мие по важна другата част дето ще ги мърда  Иначе за конструкцията е така, иамм опит няколко годинки в тая област, мисля една странна конструкция да им направя с оглед мястото където ще се монтират, като стане може да я пусна тука, ако стане това дето съм го замислил де.
|
| Вто Авг 09, 2011 11:59 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Visaton са сериозна марка, и нещата им са много качествени, а и се намират в БГ лесно. Колкото до БГ говорителите, май вече и те не са това което бяха...
|
| Чет Авг 11, 2011 8:56 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|