| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
Комет... Фарнел... Не е като да не съм го писал, но да поентя...
Регистрирате се в сайта на Фарнел. Поръчвате, плащате. Ако се поръча до 16:00 ч. (по спомен) и срещу оскъпяване от 5 евро, доставката е при вас (посоченият адрес за доставка) на следващият (работен) ден. Събота и неделя не помня да съм получавал доставки.  Плащането е по цени в сайта им.
|
| Нед Юли 31, 2011 12:13 am |
|
 |
|
michev
|
Е не всички сме от София или Пловдив, че да имаме магазин на комет, от който да пазаруваме за 0-лв доставка..
Освен това за фарнел-а, при плащане с кредитна карта има минимална сума на поръчката - 30 евро. Доставка 5 евро...
По банков превод нямам идея колко ще е, но предвид, че преживях голяма драма за да изпратя едни 20 евро до Германия преди време, се съмнявам сумата за таксата да е малка.
Като напазари човек за 20-30-40лв от Фарнел няма никаква, ама абсолютно никаква сметка да не мине през комет. А и да не говорим че по тоя начин може да комбинира 2 поръчки - фарнел и комет, с една доставка която при всички случаи е по малко от 5 евро.
А и забравих да спомена - ония нам колко си евро дето ги искат за хамериканските стоки - комет си ги поемат, и само от това излизаш доста на сметка.
|
| Нед Юли 31, 2011 1:10 am |
|
 |
|
itso.t
|
Може някога да е имало изискване за минимална стойност на поръчката, но в момента няма.
Няма значение дали сме от София, Пловдив или Горно Нанадолнище. Споменавам го като опция. Всеки да си преценява кой от вариантите му е удобен или изгоден и да използва него...
Лично за мен, доставката в рамките на 24 часа е незаменима на моменти...
|
| Нед Юли 31, 2011 11:38 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
 Re: От електронинвест ми пробутаха почти неработеща помпа
Ми това не е чак толкова евтино... Оня ден си поръчвах чавки за поялника и бая се замислех дали да не си поръчам ей това
За 8 лева метална помпа с нагревател... ама много ме притесни цената и не заръчах 
|
| Нед Юли 31, 2011 11:50 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пък си мислех, че ползвате някв'ви извънземни помпички и затова не се обадих, че 6.80лв е нормална цена за такива. Днес от любопитство се разходих из сайта на Комет и се подрисках като видях помпичките които имам (алуминиеви, евтини и неповреждащи се) на цена 42 доларии. И другите принадлежности бяха неоправдано скъпи. Май ви имат за манияци и ви прекарват колкото могат. Щото за 42 доларии ще ми направят помпичка-уникат съобразена с моите изисквания.
А аз последно си ги купих от местното магазинче за 2.5 евра...
|
| Нед Юли 31, 2011 3:55 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
И аз от години ползвам една евтина, но на накрайника и надявам обвивка от силиконов кабел 6 кв.мм (може и 10, ако се намери). Като се износи след време (крачетата на интегралите го нацепват), го сменям с друг. С негова помощ помпата плътно прилепва към отвора на платката и смуче идеално.
|
| Нед Юли 31, 2011 4:29 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Вярно, че не било евтино в днешно време. Споменът ми е от преди над 10 години
явно, когато тоя вид - сините пластмасови - помпи бяха някакъв монопол/патент ли,
кво ли и струваха от 50 лева нагоре. Наистина са най-добрите, които съм пипал някога
(но не съм се и взирал толкова, помня, че отхвърлих два три вида в опити, между
тях и метална, и като стигнах до работеща спрях и да търся).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Юли 31, 2011 4:30 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Още по-доброто решение са станциите за вакуумно разпояване. Основното предимство е, че липсва "удара" на вакуум помпата, който може да нанесе прилични поражения при невнимателна работа.
|
| Нед Юли 31, 2011 10:08 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
За тази цел отдавна съм си купил компресорче за автомобилни гуми (за 6-8 евра) и набързо му надих смукателен извод. Но понеже рядко ми се налага да разпоявам така и не довърших идеята въпреки изобилието на медни тръбички и др. материали пък и майстори правещи идеални спойки с високотемпературен припой (напр. при 1000 градуса).
Ама мисълта ми бе, че ако ти се играе и имаш подръка сервиз за хладилна техника можеш да скалъпиш нещо много по-добро от купешкото.
|
| Нед Юли 31, 2011 10:55 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е аз ползвах такава за 50$ и да ти кажа има смисъл. Щото я купих преди 15 години и се счупи наскоро:):):)
Основното и предимство пред китайските е .... че работи  Майтапа настрана, това което ми харесваше в нея, е че е без откат. Което е адски важно, ние все пак не лепим улуци, като ми друсне и около нея става мазало.... Така, че пак ще се бръкна 100лв.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Авг 01, 2011 10:28 am |
|
 |
|
mitko_el
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1757 Местоположение: Варна
|
Бе дали няма да стане от "духална станция" , да се ловне от дето смуче въздуха ?
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Пон Авг 01, 2011 2:02 pm |
|
 |
|
tgi
|
Цецо, тия безоткатните (пак от тия сините с жълти дреболии по тях?) са просто въпрос
на конструкция. На времето нещо не ги харесах и свикнах да търся опора за отката
на тая мойта като щракам. Е, ясно, че има жертви понякога (обикновено се чува надалеч
като хвана помпата, не нейният звук де  ).
Но гледам и тях ги има вече евтини.
Като получа работещата недотам евтина помпа от Електронинвест ще постна как я усещам,
там видях май и от твоя безоткатен модел (но докато не получа и тествам една работеща поне
не мога да ги препоръчам, естествено).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Авг 01, 2011 4:49 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
е тези които аз гледам няма нищо общо с ония синьо/жълти китайски боклуци. За инструмент пари не пестя. Ако мога да си го позволя де. Но няколко десетки долара за нещо дето си вадя хляба с него да ми се свидят.....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Авг 01, 2011 5:43 pm |
|
 |
|
E1
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 8:57 pm Мнения: 607 Местоположение: Белград
|
Тази помпа прилича на моята(немска), която заплатих преди няколко месеца 25 евро. Тогава много се чудех защо тази пластмаса е толкова скъпа, но ми трябваше спешно, а другите предлагани отдавна съм задраскал от списъка на желания инструмент. Струва си парите, обаче, ако изключим, че са се попрестарали с лесното почистване и се разпада при всяко невнимателно натискане. Още не мога да свикна само с тази особеност и отнася по някоя "благословия" от време на време.
|
| Пон Авг 01, 2011 6:05 pm |
|
 |
|
tgi
|
Не бе човек, точно тия синьо/жълтите до не много отдавна струваха десетки долара.
А евтините китайски боклуци още не съм ги видял да работят, оше не съм получил
обещаната смяна на неработещата, дето имам.
|
| Пон Авг 01, 2011 6:15 pm |
|
|