Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Търся... LED индикатори. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Търся... LED индикатори.
Трябва ми нещо такова:
Изображение

Може и двоен. Зелен с прилична яркост. Размер на цифрата 180-200мм.
Ако е единичен - 24бр. Ако е двоен 12бр.

Чет Юли 14, 2011 9:03 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Електронинвест...
Там виждах същите.

Чет Юли 14, 2011 9:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Направи си сам е по добрия вариант. Става нещо като тези на светофарите. 28см цифри съм правил - по 21св. в сегмент - свети като слънце :)

А тези в тме-то и аз ги гледах преди 3-4 месеца ама нямаха достатъчно - на мене 15 ми трябваха. И освен това май бяха само червени.

Пет Юли 15, 2011 12:07 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Правил съм такива през 2005г. за свефарни броячи :-) . Пазя всичко.

Пет Юли 15, 2011 3:55 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ами то няма нищо сложно - нарисуваш си на Corel цялото чудо (сегментите с дупките за светодиодите) и го носиш някъде на лазер или CNC да ти го надупчат. Става и на PVC, става и на фазер, става и на МДФ. После хващаш поялника и редиш и лепиш. Конфигурацията можеш да си я направиш както си искаш - даже ако ти се занимава можеш да си наредиш по толкова светодиода, че директно без (или с много малко) токоограничаване да ги палиш в зависимост от напрежението с което разполагаш.

Пет Юли 15, 2011 8:53 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член

Мнение 
¶ написа:
Правил съм такива през 2005г. за свефарни броячи :-) . Пазя всичко.

Пласираха ли ти се броячите? Аз от известно време си прехвърлям в главата един план да зарибя тука местните общини щото няма такива ама ми е чудно дали се харчат на други места.

Пет Юли 15, 2011 9:03 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ам вии там голф двойки с пернишка регистрация имате ли. Щото те тия цифри са само за тях - да знаят че им остават 1-2 секунди и да дадат газ до дупка за да минат на жълто. Много са малко хората дето да натиснат спирачката. Ако им трябваха цифри щяха да са наслагали мноого отдавна.

Пет Юли 15, 2011 7:00 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ми според мен тия секунди по сфетофарите са полезни знаеш с кво време разполагаш да минеш или да спреш.

Пет Юли 15, 2011 10:04 pm
Профил

Мнение 
Cekins написа:
Ам вии там голф двойки с пернишка регистрация имате ли. Щото те тия цифри са само за тях - да знаят че им остават 1-2 секунди и да дадат газ до дупка за да минат на жълто. Много са малко хората дето да натиснат спирачката. Ако им трябваха цифри щяха да са наслагали мноого отдавна.

Що бе? В щатско пълно ли е с голф двойки? :D

Съб Юли 16, 2011 2:00 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
pipilica написа:
Ми според мен тия секунди по сфетофарите са полезни знаеш с кво време разполагаш да минеш или да спреш.

Това е дълъг спор дали са полезни или вредни. Да, полезни са като хората добре преценяват кога могат да минат. Но като се случи някой зад теб дето си мисли че за 2 секунди може да мине 50 метра до кръстовището а ти си видял че неможеш да минеш и спираш, така ще те натресе отзад че вече няма да мислиш колко са полезни. Вероятно поради тази причина не са разпространени на запад.

Според мен ще станат наистина полезни ако последните 5-10 секунди от зеленото просто не ги показват. Тогава няма да се знае точно кога ще светне и хората ще са нащрек. Няма да има блъснати отзад.

А пък и се чудя защо броят от XX до 0 секунди, и на -1 се сменя светофара. И това ми се струва тъпо.

Съб Юли 16, 2011 3:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
bobyper написа:
А пък и се чудя защо броят от XX до 0 секунди, и на -1 се сменя светофара. И това ми се струва тъпо.

Да поясня малко, броенето няма нищо общо с работата на светофарния контролер. Две независими устройства са. Брояча има входове свързани към червената и зелената лампа. При първоначално пускане прави един-два празни цикъл, при което е тъмен, през това
време измерва времената на зеленото и червеното, след което започва да брои. На всеки цикъл червено-зелено опреснява
старото измерване на времето с ново. Това води до един сериозен недостатък, модерните светофарни контролери работят
на различни фази, някои използват сензори за броене на преминалите автомобили ( заложени под пътната настилка ), в
зависимост от заложения алгоритъм светофарния контролер може да прецени, че в едно направление се е увеличил потока
и тогава си променя фазата, което ще рече променя дължината на червено/зелено в различните направления.Това ще рече,
че брояча показва в едно направление 10 секунди зелено, стига до 5 да речем и изведнъж угасва зеленото и започва
да показва червено. Това обаче не е голям проблем, тъй като читавите местни организации, поддържащи транспортния поток,
трябва да са го предвидили и да са заложили при такава смяна на фазата да се пусне жълто поне 3 секунди. Хамериканската
практика е поне 3 секунди жълто, което позволява безопасно да се изнесат колите от кръстовищата. Почти всички светофарни
контролери в БГ позволяват настройка на дължината на жълтото. А това, че не е достатъчно дълго е вече отговорност на фирмите
поддържащи транспортния поток.Втория начин на смяна на фазата е фиксирано, ръчно се измерва известно време натовареността на
пътните потоци, примерно 7 дни в седмица на всеки час, след което се фиксира твърда циклограма ( таблиза с промяната на
фазите ), и на всеки час светофарния контролер взема нови данни от циклограмата. Циклограмата може дори да е за всеки ден
от годината, но това потчи не съм го срещал. Модерното е с индуктивни рамки под асфалта и мерене на транспортния поток.
От рамките информацията е толкова достоверна, че може по промяната на индуктивността на рамката да се разбере кога е седан,
кога е пикап, кога камион, има ли ремарке, велосипед, и каруца ( стига да има повече железария по нея ) ;-) Навремето колегата
като правеше софтуера за пътно-преброителните постове си беше заложил картинки на кола, камион, камион с ремарке, велосипед
и каруца. Беше много готино, седиш си на сянка на 1-2км. от поста, и хоп картинката на екрана камион с ремарке, след малко
камиона преминава пред очите ти ;-) После вързахме всички постове с телефонни модеми и можеше да си стоиш в офиса в Пловдив
и да гледаш примерно какво става на преброителния пост в гр.Садово. Информацията идваше в реално време, можеше да се трупа
и да се прави статистика, въпроса е, че никой от тези занимаващи се с организация на транспорта не се интересуваше от тази
информация.

Почти не съм виждал хамерикански светофари, които да нямат сензори за транспортния поток, както и почти всяко кръстовище
има бели лампи, които като светнат трябва всички да спрат и да освободят кръстовището. Използват се когато трябва да премине
пожарна, линейка, полиция, а кога преминава бате БУ ( Бурак Убама ) направо се затварят цели квартали. Понякога въпреки
белите лампи стават гафове. И тука има случаи на шофьори блъснали на кръстовище служебни коли.

Колкото до моите броячи пласираха се добре. След като напуснах фирмата направих собствена разработка и я продадох на няколко
града в БГ, сами си правеха броячите, само им записвах PIC-овете с програмата. Даже си спомням един колега от форума си закупи
40 брояча на платки, сам си ги насищаше, мисля в Благовеградско ги инсталира.

Съб Юли 16, 2011 6:24 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Де късмет и нашите светофари да бяха като хамериканските. Ама не - никво жълто светват си от зелено директно на червено без да си сменят циклите. Просто така им кефва и цък. После бум тряс. И после ги гледам пак висят по таблата мястните идиоти по поддръжката на светофарите.
Ако плащаха за всяка катастрофа причинена по вина на светофарите, щяха да дължат няколко милиона на разградчани. Всеки трети инцидент по нашите кръстовища е причинен от кофти светофари. И те поне да бяха много - па те 10-тина в целия град.

Съб Юли 16, 2011 8:37 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Спамъри в раздел обяви... 8O

Абе кви голфове(при това Пернишки и то в Разград) и светофари ви гонят, на мен индикатори ми трябват...
8)

Съб Юли 16, 2011 9:14 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Не е смешно и тука съм виждал пернишка двойка - 587 коня с екстрите.

Иначе наистина ако ще правиш табло, не е зле да помислиш да си го направиш сам. Ако искаш ще ти обясня подробно цялата процедура.

Съб Юли 16, 2011 9:44 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Tisho написа:
... на мен индикатори ми трябват...
8)

В Електронинвест ги има тези. Най-големия е 50 см. Има твоя размер и зелени и червени. Струва си сам да ги правиш само ако цената не те устройва.

Нед Юли 17, 2011 1:36 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща