|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 10:32 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е не твърдя, че ще мине незабелязано ако спрат де  .
Между другото и на яху картите намират адреси в БГ много добре - знам го от времето,
когато гугъл не намираха както трябва тукашното Пенемюнде и нямаха свестни сателитни
снимки, яху ги биеха. Сега не е така вече де, това беше преди 3-4 години.
А bgmaps откак ги подобриха да са с плавно увеличение станаха поне два пъти
по-малко използваеми от преди, когато се избираха брой квадратчета... то кого ли
е подминал синдромът "че не ги и мързи"  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юли 06, 2011 10:48 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
http://www.darikfinance.bg/novini/58375 ... 0%F6%E8%FF
Някъде по медиите се говореше за общинска болница с 4 дървета и 75 градинари на щат 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 06, 2011 11:45 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ай стига сте яли ГР бре! То къде не е добре да си дупедат?! А туй с градинарите ще да е някв'а временна оливка - такова чудо даже и в ГР не минава. Напр. в нашата болница има над 5 техника но като се повреди нещо викат нас - частниците. Отначало се чудех дали да не навия шефа да я вземе срещу заплатите на мърлячите ама бързо си дадох сметка, че не ща повиквания в 22 часа. А на "майсторите" работното време изтича в 14 часа и след това им е през оная работа дали има чисти чинии и чаршафи или дали работи климатикът. Ама не е ли така почти навсякъде?
И това което е в полза на ГР в сравнение с БГ: тук от авантата закачат и най-обикновени хора, не само мутродепутатите. Освен това си имат традиция в бачкането на частно, в трудовите отношения, а това че клиентът винаги има право си е близко до акъла и т.н.
Лошото за ГР е това, че Пасоците (както казах те са нещо като българското БКП-БСП) за последно пре*баха положението като взеха заем който е лесен за харчене (от тях де, като че ще управляват още) и вдигнаха данъците с което не само нагъзиха населението ами съвсем изпъдиха бизнеса.
А ако някой е гледал тези дни БГ новините за ГР: казаха в прав текст това на което се чудех, че поставянето на ГР след Зимбабве е "самосбъдваща се прогноза" от която печелят едри международни мошенници. Щото в ГР животът продължава макар и със затруднения, ама дайте ми причина да се върна в БГ, искам го!
|
| Съб Юли 09, 2011 11:37 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2767 Местоположение: София
|
Като че ли не го искаш много щото ако го искаше много нямаше да търсиш прична .
|
| Нед Юли 10, 2011 1:49 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, живота ви тече, защото още ви поддържат на изкуствено дишане. В момента, в който парите секнат и Гърция я пиши бегала, защото стандарта ви на живот е много над реалния какъвто трябва да бъде. Сега още се лигавят с вас, защото за момнта сте само вие и Португалия. Като тръгнат Испания и Италия по нанадолнището пак ще си поговорим къде живота си тече и къде не  . Половин Европа (основно южните части) е взимала заеми и харчила като за световно. То не че и другаде не е така например тук, ама не в такива мащаби и можем да си печатаме пари на воля. Япония примерно е много по-зле от Гърция като процент на дълга спрямо БВП. Даже най-зле в целия свят, ама и те могат да печат на воля, а и икономика имат за разлика от Гърция. Та интересното тепърва предстои - ще има в близките години няколко яки фоерверки в няколко точки на света  . Тоя дълг, дето сте го натрупали там посмъртно не можете да го върнете, демек накрая така или иначе ще има фалит  . Ако фалита на една държава можеше да се избегне с политически действия и глупости, то въобще нямаше да има такова понятие като фалит на държава. И да не забравяме все пак, че държавния фалит е измислен в древна Гърция, демек имате доста исторически натрупан опит в тия работи  .
|
| Нед Юли 10, 2011 4:08 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 www.ca2011.com
...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Сря Фев 01, 2012 3:03 am, променена общо 1 път
|
| Чет Юли 14, 2011 4:42 am |
|
 |
|
tgi
|
Май тук по кабела я няма кофа Америка ама гледах вече два или три мача женски
футбол (тече световно в Германия).
И по-рано бях опитвал да гледам, ама не ставаше. Сега ме изненадаха, бая хубаво играеха
тия. Снощи японките отнесоха шведките с 3:1 и сега са на финала срещу американките;
играеха си направо добре по всякакви критерии.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Юли 14, 2011 10:03 am |
|
 |
|
medeamona
Ранг: Новодошъл
|
Логично женския футбол да става по за гледане... Като в мъжкия взеха да се събират все едни прима-балерини и госпожички.....
_________________Айде сега и на инженери ли ще се правим? 
|
| Чет Юли 14, 2011 11:20 am |
|
 |
|
¶
|
...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Юли 14, 2011 1:56 pm |
|
 |
|
tgi
|
Бе за прима балерини че са съм съгласен, ама госпожички не са. Едно от нещата, които ми идват в повече
е като се контузи яко някой и се гърчи от болка на земята, примерно като счупиха преди година и
нещо крака на Арън Рамзи. Жените се пазят доста по-разумно една друга, не е да не се бутат
и т.н. ама гледат да не се пребиват.
Но ще мине време докато наберат популярност примерно както в тениса де, още не са
толкова добри. То и мъжете повечето не стават за гледане, аз гледам английската лига
обикновено и може би половината мачове не стават, а останалите лиги са ми просто
негледаеми.
Дано не забравя да гледам финала Япония-САЩ (жени), май е в недела.
|
| Пет Юли 15, 2011 12:54 am |
|
 |
|
¶
|
...
|
| Пет Юли 15, 2011 12:53 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Бря, радиацията талкава ли бързо дава ефект? Навремето козлодуйските цигани крадяха с по 6 ръце и като ги подгонеха, бягаха с 4 крака, но ем трябваше време...
|
| Пет Юли 15, 2011 2:06 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Офтопик ама...
Малей, днес беше един от малкото дни през които съжалих, че живея на по-южен остров: представете си 35грС и 75% влажност - планината беше покрита от облаци и мъгли и някои си мислеха, че има голям пожар.
И понеже добрият ден се познава от сутринта: до 12ч. оправях "интелигентна" фурна надвесен над два фритюрника в които непрекъснато цвъркаше нещо  Като се върнах в сервиза пих, пих вода докато не теглих една майна на всичко и отскочих до близкото барче да ударя някоя бира, взех си и една да я пъхна в машината за лед  Изненадващо ама през оставащите часове заформих две доста залежали машини.
Господ да дава здраве на жената, че ме нави да отидем на плаж - за четвърти път тази година. Водата се оказа супер: достатъчно охлаждаща но не много неприятна при първо потапяне на прегрято тяло. После даже си подремнах отгоре за 10-на минути в безтегловност - не пробвайте това в Черно море ако не сте специалист, още по-малко в басеин. После се гмурках да ухажвам рибките и хванах морски таралеж за малкия. Сега съм като новороден. Пък и шефката на жената беше права: "като видиш няколко дупета ще ти мине"
Тук сезонът е до средата на октомври. Ако на някой му се долетува насам - да свирка, ще видя как да го уредя.
|
| Сря Юли 20, 2011 11:06 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Абе мноо си ми надалече - иначе имам огромно желание, ама баш сега ми е мноо трудно да се отдалечавам на толкова километри от тука. А как ти завиждам за почивката в морето. Аз басеините ги мразя, ама напоследък ми се налага заради щерката, че малко да посвикне.
|
| Сря Юли 20, 2011 11:26 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/07/21 ... a_gurciia/
Сега да видим те като пръднат, ние как ще се осерем тука. Макар, че май те всъщност се насраха, въпроса е нашето какво ще е...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юли 21, 2011 3:53 pm |
|
|