За крушките с нажежаема жичка има смисъл от плавно пускане, че и спиране.
Имам един коридор, през който всеки на където и да тръгне - все минава от там. Правих си преди години осветление. Един датчик за движение и някаква лампа с реленце.
Първо бяха луминисцентни, Обаче не изкарваха по много - щото светят по малко, ама се включват често.
После минах на нажежаема жичка. Същата работа. Горят на поразия, ма и те светкат сигурно по 100 пъти на ден.
Проблема беше, че смяната на крушките е трудна. Затова направих един регулатор и сега светват и угасват плавно /фазово/ за около 3 секунди във всяка посока.
Това беше преди около 7-8 години сигурно, че може и повече. От тогава - същите крушки, /същата партида - тогава съм ги слагал/ които преди това горяха на поразия не са мръднали. А и понеже се храни с трансформаторче управлението - и то не е мръднало. Имам в предвид светкавици и други токови проблеми разни, не го засягат.
Усещанто също е много готино. Като влезеш и светлината "изгрява" плавно - все едно си в театър. Който не го е виждал и мине от там - все се впечатлява.