Отговори на тема  [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Ще престанат ли някога безумията на мтел... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
кво се дървите, от години всички квичат срещу мтел, и продължават да седят на тях обаче. аз обаче съм учуден че още не им бачка системата. доколкото знам от колеги, преди няколко месеца не бачкаше и нищо не плащаха, но за толкова време от нула щяха да я напишат :)
е, лошо няма все някой трябва да служи за плашило иначе всички ще се разхайтят.

Сря Юли 06, 2011 7:25 am
Профил
Аватар

Мнение 
То аз доколкото знам системата им е била хакната и са загубили голяма част от сметките. Те и затова са им наизуст фактурите. Ама как точно се оправят с това налучкване ми е малко хикс.

Сря Юли 06, 2011 8:42 am
Профил ICQ

Мнение 
Е айде сега... не знаете кво става в МТЕЛ.... Всичко се почна миналата година Юни или Юли... Единия от австрийските мениджъри гепил яките кинти от еврейска компания (с подизпълнители индийци) да пренапишат билинг-а та да могат по-гъвкаво да правят статистики (кой къде ходи, с какви номера говори, колко е в роуминг - все едни такива дреболийки).... Само дето на бета тестовете миналия март написаното гърми жестоко... наритват се индийците уж да го оправят, че дедлайна иде... ама хураре... не става... и въпреки това (щото парите вече са прибрани и похарчени) системата се пуска директно... при което се започват познатите вече страдания... губят се данни - не могат да генерират фактури и т.н... Целия австрийски мениджмънт е сменен... баш екзекутора си отива по живо по здраво да си се кефи на новатя си яка вила в Гърция, а тука - да се оправя кой как може... борбата със системата е обречена... за капак индийците почват рекет за още пари - тотално мазало.... в резултат по данни на мениджмънта в момента системата трябва да заработи до 3 месеца (това последно беше преди 2 месеца), но по данни от програмистите - ако се оправи до 2 години ще е супер постижение... Та така... те това е МГЕЛ в момента...

Сря Юли 06, 2011 9:11 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Абе и на мен ми е чудно - какво пък толкоз е тая система мама му стара. Баси, ако бяха едно времешните мутри шефове, тия индийци щяха да гледат отблизо корените на дърветата, а щяха да са хванали някой да я направи наново ако трябва за 6 месеца. Какво толкоз има в една такава система да го еба? Вярно хамалогия е, ама хващаш един тим от 50 програмиста, даваш им един куфар с пачки, опираш им пистолета на главите и ще го напишат за нула време.

Аре бе едно време, хората сядаха и пишеха. Ама сега някакви индийски лигльовци свалиха толкова летвата.... мангалите преди поне бяха работливи, макар и мърлячи, щото бяха гладни. А сега хем са мърлячи, хем ги мързи, хем и претенции имат.

Честно аз ако въртя такава компания и тия ми извъртят тоя номер, ще отделя няколко стотин хиляди и тия ще гледат земята от вътре. А оня в Гърция - спукана му е работата. Гладни мутри в момента с лопата да ги ринеш.....

Целия проблем на Мтел в момента е че собствеността е размита. Едно време като си го държеше Гришнов - вярно скъпо, ама такива свинщини нямаше.... А сега мениджърчета, директорчета... то не знаеш кого да набиеш като стане проблема да го еба. Ама то това е проблем на всички големи корпорации.....

Сря Юли 06, 2011 9:48 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение Re: Ще престанат ли някога безумията на мтел...
CarBeta написа:
И моя позната имаше фактура за 250 лв и след скандал --> 125лв., още един скандал --> 61 лв. и даже я питали дали е добре тая цена. Загледай се в цените и потърси съвпадение. Делят на две докато спреш да бучиш.

Това вече е извратено...

Сря Юли 06, 2011 10:23 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Такаааа... Платих им аз вчера, и както можеше да се очаква днес съм със спряни телефони.
От около 2 часа телефона ми стои с набран номер *88 (нали така ми казаха да им се обадя), но няма кой да вдигне - демек дай парите и се еби в гъза!

Сря Юли 06, 2011 10:26 am
Профил ICQ

Мнение 
ToHu написа:
имам 600 лв роуминг за декември, верно бях в Индия, но нямам и 1 мин разговор, бях на почивка и нито съм звънял нито съм вдигал.

А гласова поща?
При условно пренасочване към гласова поща плащаш едновременно входящ и изходящ роуминг когато те потърсят и тя се включи.

Сря Юли 06, 2011 10:35 am
Профил

Мнение 
те за те това е зле държавата. Българинът го мамят, обират, тъпчат ама не той пак си се връща при тези които са правили това с него. Знам ли мазохизъм някакъв или тъпотия или мързел да търси нещо ново ..... Сигурно за всеки причините са различни... и не искам да обидя никой.
От 1999 година имах Мтел ама работата дебела веднага с появата на Глобул 2002 минах на тях... и така досега. Сега имам и Вивател и Глобул.
Изобщо като цени и услуги Мтел винаги са били най-зле и това се вижда веднага само като разгърнеш която и да било оферта. И на мен хич не ми е ясно защо изобщо имат клиенти. В момента наистина Вивател е с най-ниски цени.

Сря Юли 06, 2011 10:41 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ако тези безобразия, дето ги прилагат вече колко стана.... 15-16 години, бяха в някоя цивилизована държава, тоя оператор нямаше да съществува мнооогоо отдавана.

Сря Юли 06, 2011 10:54 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
мдаааммм... както много пъти съм казвал - вместо ние да се оправим, всички се изциганиха.

тази мода дойде с глобаВлизацията - модерни думички, като аутсорсинг, виртуализация, кол-център, диверсификация, облаци...
целта е една и съща - големите кинти да потънат анонимно, отговорността да е размита и ако тръгнеш да ги дириш да не можеш да намериш никого.
фирмите се състоят предимно от юридически и финансови отдели, които пишат тонове листове, одити, годишни отчети, консултации и т.н.
отдела с основния предмет на дейност понякога даже липсва, или ако го има е сведено до минимума. фактическата дейност се върши в чужбина - китайци, индийци, малайци, виетнамци и всякаква подобни цигани. какво се получава не е важно. важното е клиента да се облъчи, да му се вземат кинтите и да не може да те осъди по никакъв начин.

да кажем, че мГел са по-зле или по-добре от рибаком или гЪлбУл ще е ... непълно.
всички са лайна, всички не им пука за клиентите, за лоялността, за реномето. даже май не им пука и за приходите.
в този смисъл вече са "големи компании" - демемк "големи лайнари"

Цецо написа:
Честно аз ако въртя такава компания и тия ми извъртят тоя номер, ще отделя няколко стотин хиляди и тия ще гледат земята от вътре. А оня в Гърция - спукана му е работата. Гладни мутри в момента с лопата да ги ринеш.....

грашнов беше управляващ съдружник. респективно знаеше всичко за компанията, срещаше се периодично с всички шефове и по-малки шефчета и биеше яко по канчето. хората бяха мотивирани, мисля че заплатите тогава бяха номинално по-големи от сегашните на същите позиции. знаеше се каква е субординацията и каква е целта на компанията. е, имаше един-два отдела, дето си развяваха коня и не ги закачаше, но общо взето пробива беше малък за да потъне кораба. билинг отдела не беше от тях. не че всичко там беше "мед и рози", никой не си и помисляше да се застреля в сърцето.

Последна промяна ДедоБоре на Сря Юли 06, 2011 11:20 am, променена общо 1 път

Сря Юли 06, 2011 11:10 am
Профил
Аватар

Мнение 
Edesign написа:
И на мен хич не ми е ясно защо изобщо имат клиенти. В момента наистина Вивател е с най-ниски цени.

Имат само едно предимство - наистина имат покритие почти навсякъде. Иначе, имам и Глобул и Вивател - по-коректни са, но като изпадна някъде на диво място, а ми се налага, или нямат покритие или най-малкото, няма дейта трансфер.

Сря Юли 06, 2011 11:15 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
мгел е хубаво ... и гълбул и то всъщност :D .
Според моя дебилизъм пък са бобилтел и бълбъл .... вивател не съм ги мислил .
Може би от твойто рибаком биха станали на жабаком, времето ще покаже.

:D :D :D :D

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Юли 06, 2011 11:16 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Syrius-B написа:
Имат само едно предимство - наистина имат покритие почти навсякъде.

Е тук вече се изказа. Нито МТЕЛ нито ГЛОБУЛ имат по-добро покритие от ВИВА.

Сря Юли 06, 2011 12:09 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
relsys написа:

Знам поне 3 села в които само Мтел работи безпроблемно. Вива и Глобул - само на черешата и при подходящ вятър. На няколко места в планини съм наблюдавал същия ефект. Мтел като покритие вдън гори тилилейски са без конкуренция.

Но това не е довод де, то на места точно липсата на покритие е хубавото :)

Сря Юли 06, 2011 1:20 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
relsys написа:

Знам поне 3 села в които само Мтел работи безпроблемно. Вива и Глобул - само на черешата и при подходящ вятър. На няколко места в планини съм наблюдавал същия ефект. Мтел като покритие вдън гори тилилейски са без конкуренция.

Но това не е довод де, то на места точно липсата на покритие е хубавото :)

Общо взето всеки знае поне няколко села дето незнам си кой си има най-добро покритие. Така че това не е начин да изберем най-добрия.

Сря Юли 06, 2011 1:49 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща