| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
кво се дървите, от години всички квичат срещу мтел, и продължават да седят на тях обаче. аз обаче съм учуден че още не им бачка системата. доколкото знам от колеги, преди няколко месеца не бачкаше и нищо не плащаха, но за толкова време от нула щяха да я напишат
е, лошо няма все някой трябва да служи за плашило иначе всички ще се разхайтят.
|
| Сря Юли 06, 2011 7:25 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
То аз доколкото знам системата им е била хакната и са загубили голяма част от сметките. Те и затова са им наизуст фактурите. Ама как точно се оправят с това налучкване ми е малко хикс.
|
| Сря Юли 06, 2011 8:42 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Е айде сега... не знаете кво става в МТЕЛ.... Всичко се почна миналата година Юни или Юли... Единия от австрийските мениджъри гепил яките кинти от еврейска компания (с подизпълнители индийци) да пренапишат билинг-а та да могат по-гъвкаво да правят статистики (кой къде ходи, с какви номера говори, колко е в роуминг - все едни такива дреболийки).... Само дето на бета тестовете миналия март написаното гърми жестоко... наритват се индийците уж да го оправят, че дедлайна иде... ама хураре... не става... и въпреки това (щото парите вече са прибрани и похарчени) системата се пуска директно... при което се започват познатите вече страдания... губят се данни - не могат да генерират фактури и т.н... Целия австрийски мениджмънт е сменен... баш екзекутора си отива по живо по здраво да си се кефи на новатя си яка вила в Гърция, а тука - да се оправя кой как може... борбата със системата е обречена... за капак индийците почват рекет за още пари - тотално мазало.... в резултат по данни на мениджмънта в момента системата трябва да заработи до 3 месеца (това последно беше преди 2 месеца), но по данни от програмистите - ако се оправи до 2 години ще е супер постижение... Та така... те това е МГЕЛ в момента...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Юли 06, 2011 9:11 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе и на мен ми е чудно - какво пък толкоз е тая система мама му стара. Баси, ако бяха едно времешните мутри шефове, тия индийци щяха да гледат отблизо корените на дърветата, а щяха да са хванали някой да я направи наново ако трябва за 6 месеца. Какво толкоз има в една такава система да го еба? Вярно хамалогия е, ама хващаш един тим от 50 програмиста, даваш им един куфар с пачки, опираш им пистолета на главите и ще го напишат за нула време.
Аре бе едно време, хората сядаха и пишеха. Ама сега някакви индийски лигльовци свалиха толкова летвата.... мангалите преди поне бяха работливи, макар и мърлячи, щото бяха гладни. А сега хем са мърлячи, хем ги мързи, хем и претенции имат.
Честно аз ако въртя такава компания и тия ми извъртят тоя номер, ще отделя няколко стотин хиляди и тия ще гледат земята от вътре. А оня в Гърция - спукана му е работата. Гладни мутри в момента с лопата да ги ринеш.....
Целия проблем на Мтел в момента е че собствеността е размита. Едно време като си го държеше Гришнов - вярно скъпо, ама такива свинщини нямаше.... А сега мениджърчета, директорчета... то не знаеш кого да набиеш като стане проблема да го еба. Ама то това е проблем на всички големи корпорации.....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 06, 2011 9:48 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Ще престанат ли някога безумията на мтел...
|
| Сря Юли 06, 2011 10:23 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Такаааа... Платих им аз вчера, и както можеше да се очаква днес съм със спряни телефони.
От около 2 часа телефона ми стои с набран номер *88 (нали така ми казаха да им се обадя), но няма кой да вдигне - демек дай парите и се еби в гъза!
|
| Сря Юли 06, 2011 10:26 am |
|
 |
|
741
|
А гласова поща?
При условно пренасочване към гласова поща плащаш едновременно входящ и изходящ роуминг когато те потърсят и тя се включи.
|
| Сря Юли 06, 2011 10:35 am |
|
 |
|
Edesign
|
те за те това е зле държавата. Българинът го мамят, обират, тъпчат ама не той пак си се връща при тези които са правили това с него. Знам ли мазохизъм някакъв или тъпотия или мързел да търси нещо ново ..... Сигурно за всеки причините са различни... и не искам да обидя никой.
От 1999 година имах Мтел ама работата дебела веднага с появата на Глобул 2002 минах на тях... и така досега. Сега имам и Вивател и Глобул.
Изобщо като цени и услуги Мтел винаги са били най-зле и това се вижда веднага само като разгърнеш която и да било оферта. И на мен хич не ми е ясно защо изобщо имат клиенти. В момента наистина Вивател е с най-ниски цени.
|
| Сря Юли 06, 2011 10:41 am |
|
 |
|
relsys
|
Ако тези безобразия, дето ги прилагат вече колко стана.... 15-16 години, бяха в някоя цивилизована държава, тоя оператор нямаше да съществува мнооогоо отдавана.
|
| Сря Юли 06, 2011 10:54 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
мдаааммм... както много пъти съм казвал - вместо ние да се оправим, всички се изциганиха.
тази мода дойде с глобаВлизацията - модерни думички, като аутсорсинг, виртуализация, кол-център, диверсификация, облаци...
целта е една и съща - големите кинти да потънат анонимно, отговорността да е размита и ако тръгнеш да ги дириш да не можеш да намериш никого.
фирмите се състоят предимно от юридически и финансови отдели, които пишат тонове листове, одити, годишни отчети, консултации и т.н.
отдела с основния предмет на дейност понякога даже липсва, или ако го има е сведено до минимума. фактическата дейност се върши в чужбина - китайци, индийци, малайци, виетнамци и всякаква подобни цигани. какво се получава не е важно. важното е клиента да се облъчи, да му се вземат кинтите и да не може да те осъди по никакъв начин.
да кажем, че мГел са по-зле или по-добре от рибаком или гЪлбУл ще е ... непълно.
всички са лайна, всички не им пука за клиентите, за лоялността, за реномето. даже май не им пука и за приходите.
в този смисъл вече са "големи компании" - демемк "големи лайнари"
грашнов беше управляващ съдружник. респективно знаеше всичко за компанията, срещаше се периодично с всички шефове и по-малки шефчета и биеше яко по канчето. хората бяха мотивирани, мисля че заплатите тогава бяха номинално по-големи от сегашните на същите позиции. знаеше се каква е субординацията и каква е целта на компанията. е, имаше един-два отдела, дето си развяваха коня и не ги закачаше, но общо взето пробива беше малък за да потъне кораба. билинг отдела не беше от тях. не че всичко там беше "мед и рози", никой не си и помисляше да се застреля в сърцето.
Последна промяна ДедоБоре на Сря Юли 06, 2011 11:20 am, променена общо 1 път
|
| Сря Юли 06, 2011 11:10 am |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Имат само едно предимство - наистина имат покритие почти навсякъде. Иначе, имам и Глобул и Вивател - по-коректни са, но като изпадна някъде на диво място, а ми се налага, или нямат покритие или най-малкото, няма дейта трансфер.
|
| Сря Юли 06, 2011 11:15 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
мгел е хубаво ... и гълбул и то всъщност  .
Според моя дебилизъм пък са бобилтел и бълбъл .... вивател не съм ги мислил .
Може би от твойто рибаком биха станали на жабаком, времето ще покаже.

_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юли 06, 2011 11:16 am |
|
 |
|
relsys
|
Е тук вече се изказа. Нито МТЕЛ нито ГЛОБУЛ имат по-добро покритие от ВИВА.
|
| Сря Юли 06, 2011 12:09 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Знам поне 3 села в които само Мтел работи безпроблемно. Вива и Глобул - само на черешата и при подходящ вятър. На няколко места в планини съм наблюдавал същия ефект. Мтел като покритие вдън гори тилилейски са без конкуренция.
Но това не е довод де, то на места точно липсата на покритие е хубавото 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 06, 2011 1:20 pm |
|
 |
|
velio
|
Общо взето всеки знае поне няколко села дето незнам си кой си има най-добро покритие. Така че това не е начин да изберем най-добрия.
|
| Сря Юли 06, 2011 1:49 pm |
|
|