Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Евтино ама не еФтино PC 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение К'во се получи:
След почти месец очакване си взех семпрончетата - никой не ми даде смислено оправдание за закъснението. Мен обаче на работата вече ме подпуши предлятната подготовка и чак днес ми остана време/нерви да ги пробвам набързо и без да инсталирам OS.

Под ръка имам само една MSI 785G-E53 - умна, но с малко неясни настройки по отношение на отключването и може би затова не успях. Тя и регулиране на напрежението им не позволява а би трябвало, може би заради ъпдейтването на BIOS-а, има доста разлики с първоначалния.
Диагностицира, че семпрончето има всички технологии с изключение на SSE5 :D

Обаче студено е, бре!
Фабричният радиатор е мъъъничък със 70мм вентилаторче което при 4000 оборота почти не се чува а температурата на проца (според BIOS) е като на околната среда. При 1000 оборота разликата става 3-4 градуса. За майтапа сложих запалката си да спре вентилатора обаче температурата взе да се покачва непрекъснато и при надвишаване на 55 градуса запалката бе изхвърлена от BIOS-а. То радиаторчето освен че е мъничко е и оптимизирано за вентилатор - едно такова лъчеобразно.
Забравих да кажа най-важното: на въпросната платка и липсват държачите за радиатор и аз просто го шляпвам върху проца на око, горните данни са за втория проц без да съм добавял паста а съдейки по първия едва ли съм уцелил центъра :D

С 25% овърклокинг добичето стартира BIOS без проблем а покачване на температурата му не забелязах.

Из нета случайно съзрях, че моята комбинация + 4 диска за File Server харчи около 60 вата. Платката не е създадена за икономия а за овърклокинг , де.

То и чичко Intel имал конкурент: INTEL DUAL CORE CELERON E3400 2.6GHZ LGA775 - 800 FSB . Като цена е с 30% по-скъп а като производителност нищожно над отключения и неовърклокнат семпрон според един известен WEB за benchmark.

P.S.: за тези които не са чели всичко : става дума за евтино PC с минимална консумация, нещо дето ще е непрекъснато включено и освен да не те бие по джоба ще трябва да е незабележимо като шум например и освен това да става за много приложения: от Multimedia до малък Server. Не става дума за PC на което си вадиш хляба или играеш съвременни игри.

Между другото от доста време вкъщи карам само на PC с първия P4 на 1.6GHz и понеже е кадърно спретнат все повече се изненадвам, че засега не ми е притрябвал по-мощен. Работа за вкъщи уж не си нося де, но като се е налагало не ми е трошил нервите като четириядрения купен готов на един колега например на когото ходих да настроя нещо си.

Чет Апр 28, 2011 10:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Днес пак си поиграх със семпрончето както си е върху дъската, сега дори от него пиша. Пак не можах да отключа второто ядро но не си играх да разбера причината. За сметка на това ми стартира Win7 с 50% овърклокинг и без забележимо загряване но заради ш*баната RAM с която разполагам го върнах на 25%. Прилагам 2-е картинки за неверниците, не е лошо за 30 евра проц.

Другата седмица ще ми дойде евтинджос дънна рекламирана за подобни чалъми и по-човешка RAM и ще почна скалъпването на мултимедийния комп. С тях комбинацията CPU+RAM+Motherboard става под 100 евра. Като за мултимедиен ще шляпна и eвтинка Silent графична карта заради повечето изходи.

Прикачени файлове:
Clipboard02.jpg
Clipboard02.jpg [ 45.1 KiB | Прегледано 604 пъти ]
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg [ 37.94 KiB | Прегледано 611 пъти ]
Съб Май 21, 2011 8:24 pm
Профил

Мнение 
bongo_x2 написа:
Днес пак си поиграх със семпрончето както си е върху дъската, сега дори от него пиша. Пак не можах да отключа второто ядро но не си играх да разбера причината. За сметка на това ми стартира Win7 с 50% овърклокинг и без забележимо загряване но заради ш*баната RAM с която разполагам го върнах на 25%. Прилагам 2-е картинки за неверниците, не е лошо за 30 евра проц.

Другата седмица ще ми дойде евтинджос дънна рекламирана за подобни чалъми и по-човешка RAM и ще почна скалъпването на мултимедийния комп. С тях комбинацията CPU+RAM+Motherboard става под 100 евра. Като за мултимедиен ще шляпна и eвтинка Silent графична карта заради повечето изходи.

Тук вече за 300 пари се продава сносен лаптоп с интел атом. Ти като си т..п и упорит си дялкай на такива моргички, като удариш чертата накрая и сам ще се убедиш !!!

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Вто Май 24, 2011 1:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
"Сносен" и "Атом" :D :D :D И само 300 пари, т.е. като за няколко от моите, на всичко отгоре лаппут... Ми не ща, не става, не върши същата работа и т.н.

Иначе днес и новопристигналата дънна не щя да отключи хайванчетата, явно из нета са писали само късметлиите пък и е имало първоначален период на зарибяване. Но преди да разглобя стария направих няколко бенчмарка и аууу: първо си помислих, че програмата е повредена но после и другите потвърдиха супер резултатите.

А темата е за PC. Лаптопите спадат ли в тази категория?

Вто Май 24, 2011 11:42 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3