|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 4:38 pm
Някой пробвали новата на бойко ...
| Автор |
Съобщение |
|
E1
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 8:57 pm Мнения: 607 Местоположение: Белград
|
Добре де. Като не го харесвате Бойко, обяснете ми следния куриоз. Подчертавам, че съм малко далеч от текущите проблеми в България към момента, но предполагам не се различават от тези от преди 20 години. Предполагам, че по стар обичай си тъпчем на едно място, а глупостите са си същите... Та куриозът, за който говоря: Няколко месеца преди изборите, си ходих за по-дълго и се позадържах в София. Тогава Бойко беше още кмет. Нито един софиянец, пришълец, абе както искате го кажете, живеещ в София, не каза, че резултатите са били положителни. Преобладаваха изказвания от типа " С един град не можа да се оправи, само мрънка, че другите му криви, че държавата ли ще управлява?!". А на изборите, изглежда същите тези хора са мислили друго... Я ми го обяснете, че не го разбирам... явно съм много тъп и дебелокор... Как може някой да се завърти на 180 градуса за няколко месеца?
Но пък личното ми мнение е, че беше крайно време да се правят пътищата. Как са направени е друг въпрос.
|
| Вто Май 17, 2011 8:58 pm |
|
 |
|
relsys
Ранг: Форумен бог
|
Ми да кажем като за начало, нещата почнаха да влизат в релси и наемът ми спадна с повече от 50%.
|
| Вто Май 17, 2011 9:45 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Радвай се че заплатата ти не е паднала с 50%. Но пък за сметка на това бензина се дигна с 25%
|
| Вто Май 17, 2011 10:11 pm |
|
 |
|
relsys
|
Не, тя пък се качи с 50%.
|
| Вто Май 17, 2011 11:05 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Това че наема ти е паднал с 50% няма нищо общо с бойко, нито пък качването на заплатата, за последното бих казал въпреки бойко, та ако само това са критериите .... аз мога да изброя куп фирми които фалираха след бойко, и много от тях благодарение на него, и не говоря за фирми които са от соц, дпс или сдс кръгове, говоря за нормални фирми които си работеха с клиенти, но имаха нещастието клиент да им е държавта по някакъв начин, най-често индиректно, и заслуга за това нямат тези които са м-у тях и държавата а бойко. Решил е на никого нищо да не дава ако не си го е избрал той, или някой от съратниците му.
Мен ми е чудно как вс еоще има хора и очевидно не малко които го харесват и вс еоще вярват че той праив нещо добро, реално нищо не е влязло в релси. Престъпноста е увеличена, както дребната такаи едрата, акопреди цигари са се внасяли с тирове, сега вноса е с кораби, нелегалния говоря. Кражбите като цяло са се повишили, корупцията е страшна, полицаите по алчни от сега никога не са били, и по нагли. За полицейския произвол да не говорим на всякакво ниво, от министъра с устните разрешения за СРС и по скоро наглата лъжа че е дал такива, до пешаците дето ще си счупят ръцете да размахват стоп палката, само дето на 200 спрени сигурно пишат 2 акта от кумова срама. Лъжите се изричат ежедневно, дори днес се казва една, утре се опровергава с друга, накрая те друго мислели и съвсем трето искали да кажат. Кризата се задълбочава, глупостите за излизане и подобрения не знам кого заблуждават, цените отиват здраво нагоре, доходите са спрели да растът с някои малки изключения, държавните резерви се преструктурират и топят, говори се за вземане на заеми защото условията били добри, безработицата се увеличава, замазват положението като вкарват временна заетост и какво ли още не, бият се по гърдите а все още нищо не са направили, раздават големи проекти на определени кръгове и без капка срам обесняват как се били срещали с този и онзи упраивтел, спортната зала дето гъза си съдра да обеснява колко пари е отбил от цената се оказа че струва точно толкова колкото е било и преди, с тенденция малко да поскъпне.... и още, и още ...... съсипва държавата, и опредлено заслужава разстрел за държавна измяна.
|
| Вто Май 17, 2011 11:19 pm |
|
 |
|
relsys
|
Тони, след последните 65 години всичко това си е съвсем нормално. И на майка ми и фалира фирмичката. А безработицата е свързана с това, че няма "материал". И това си е голата истина.
|
| Вто Май 17, 2011 11:43 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
Мене ме спряха заради знака стоп, свалих прозореца и му казвам " Защо ме спирате?", а той "Заради знака стоп!", аз му казвам "Абе затовали се хванахте, ходете да гоните тези, които минават на червено ... при празно кръгово, защо да спирам ... и т.н.". Човека се почеса и каза "Айде бегай ... ". Чудеса на колела ...
|
| Сря Май 18, 2011 1:26 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
вече и марсианци да дойдат да ни управляват - няма шансове за подобрение...
много е дълго да се обясни защо мухобойко, гейко, царо, командиро и т.н. не бяха добри за възхода на България.
всички те мислеха единствено за себе си.
1989-та пеехме "45 години стигат". вече минаха почти половината от този период, а все към дъното вървим.
чудим се какво да продадем, че да платим пенсиите. земя на китайци ще даваме...
в новата си история никога не сме се радвали на политици държавническо поведение. като гледам политиците по света, почвам да си мисля, че двете думи са оксиморони.
тъжна работа...
|
| Сря Май 18, 2011 9:50 am |
|
 |
|
relsys
|
Шансове има. Стига народа да не изглупее пак и да смени правителството.
|
| Сря Май 18, 2011 10:06 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Имам странното усещане, че хората, които са можели да "изригнат" когато ожаднеят за кръв са напуснали родната локва отдавна и сега тук има основно михлюзи. Пък за съжаление май и хората дето попсуваме тихичко (и тук) все повече отичаме към тоя клас "хора"  Тъжно е да знаеш, че те таковат и да си викаш, че макар и лошо "тука е така".
|
| Сря Май 18, 2011 11:06 am |
|
 |
|
relsys
|
А, не. Няма такива филми. Горе главата!
|
| Сря Май 18, 2011 11:08 am |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
Тони говориш наизуст. Броил ли си ги корабите с нелегални цигари? Или си наясно с всичката престъпност и знаеш, че се е увеличила? За първи път от 20 години някои се опитва да прави нещо реално за страната, а не да мисли за собствена изгода като разните там царе, гейове и подобни като геят дори не е българин. За сините не говоря изобщо, защото поради идиотщина и задоволяване на чужди интереси направиха големи поразии и разхищения.
|
| Сря Май 18, 2011 2:28 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
вие и двамата май сте младежи? помните ли нещо от преди 1989-та?
корабите не съм ги броил, щото за тази работа си има ТИМ.
с престъпността/застраховането съм наясно.
обаче никога досега не ми се е случвало като минавам по женския пазар от екзарх йосиф до симеон поне 50 пъти да ми предложат цигари.
един мургавелко даже и cohiba каза че ще ми донесе. 6 дебели пури за 50лв (при легална цена >30лв)
предлагането е по-нагло и в пъти повече от търговците на домати и марули (5-за-леф-бе-бате)
|
| Сря Май 18, 2011 2:38 pm |
|
 |
|
relsys
|
Аз лично помня колкото Тони.
Персонално аз и семейството ми 2010/2011 живеем най-добре от както се помня. Най-зле беше последните 1-2 години на Станишев. Но всичко си е в реда на нещата. За контрабандите въобще не съм съгласен. Сменете правителството и ще си говорим пак.
|
| Сря Май 18, 2011 2:58 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
мога само да се радвам за вас.
обаче не става въпрос дали някой конкретно живее добре или зле.
а каква е тенденцията в промяната и посоката на бъдещото развитие.
за мен сценария бойко-президент, дянков-премиер е възможно най-катастрофалния.
трябва да си сляп, за да не си забелязал, че партията смени навсякъде всички със свои хора.
безконтролното говорене (червената връзка ми съсипа живота, намазана филийка с мас, саденето на картофи), освен че не е истина, стимулира всякакви лумпени в държавата да му подражават.
аз се сблъсквам вече с няколко случая на държавни служители, които ми заявяват в прав текст "комунистите взеха нивите/фабриките/къщите на дядо ми, така че сега ще си го връщам".
последните години некопетентноста избуяваше, процъфтяваше, вече се размножи и метастазира на всички нива в държавата. по-вероятно е да намериш злато в градинския кенеф на дядо си, отколкото компетентен чиновник. верно, заслугата е не само на бойко - всички упорито работеха в тази насока. разни "калинки" са плъзнали навсякъде и най-безочливо крадат, лъжат и изнудват. такава наглост и безочливост май не е имало поне от 50 години.
|
| Сря Май 18, 2011 4:38 pm |
|
|