Точно така е както го казваш, само че аз си мислех за варианта в който клиента след като види устройството направено - разбира, че това не му върши работа и иска да си плати допълнително за да се добави и функционалност за сензване на координатите ... И ако разширяването на функционалността (в някакви граници разбира се) не е мислена още в началото - слагаме кръст на направеното до момента и започваме отначало съвсем нов проект на друга елементна база ...
Ако целта ни е да прекараме клиента да плати 2 пъти за разработване на едно изделие - ок. Проблема си е негов, че не знае какво иска и от какво има нужда.
Но ако разберем, че не му е ясно какво точно иска - правим вариант, който при необходимост да можем да модифицираме така, че в крайна сметка да му решим проблема и да остане доволен. Пък току-виж пак ни потърсил за нова поръчка ...
Смятам, че успешен бизнес правят хора, които не се опитват да "прекарат" клиента поради незнанието му, а се опитват да решат проблема му и той да остане доволен.
Може и да ми е сбъркана логиката, но поне за момента ми изглежда правилна и гледам да я спазвам