Отговори на тема  [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
vBulletin? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
miro_atc написа:
това сме го дъвкали много пъти а нищо не правим...

Предлагаме да се организираме и да съберем някоя стотинка най-накрая! Мисля че най-лесно ще стане с микросметка в epay.bg, не е толкова обвързващо като банкова сметка. Ех има дребни такси при внасяне/изнасяне ама са приемливи. По-важното е, че е много удобно както за хора дето ще искат да внесат кеш (във всеки град има по мноого точки) както и за ел. плащания.

Та предлагам да накиснем някой за касиер щото ако чакаме Рек да почне да си събира парите сам ще цъфнат налъмите... Просто трябва някой да открие сметка и да казва колко сме събрали. Няма да му губим времето да ходи да събира пари по пощи и автогари.. Според мен най-подходящият кандидат за накисване е Цецо, достъчно активен и достатъчно неконфликтна личност а и не е човек за 100лв тъй че аз му имам пълно доверие...

Предлагам също за да няма неудобни ситуации от типа "аз дадох толкоз път той еди колко си" да определим две препоръчителни суми. Едната да е по-скромна като за хора дето не могат да си позволят читав програматор и т.н., а другата за по-напредналите ;-) Освен това бих предложил да се пробваме първо само ние дето сме в бг. А за тия дето са навън все ще се намери нещо с което да са полезни. Просто ще тъпо да превеждат дребни суми и се набутват с такси и комисиони.

А така! Айде на предизборната кампания :D
Аз гласувам за Цецо, ако някой друг обещае кебабчета и бира и за него ще гласувам :D

Само... Тоя epay.bg ми е малко съмнителен. Няма ли други варианти?

Нед Май 15, 2011 1:36 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
tgi написа:
Стане ли дума за пари нещата се променят коренно. Ще има "платили" и "неплатили" и т.н.,
аз го виждам като края на форума такъв, какъвто е.

Не знам дали моето мнение коментираш, но ако е така нещо не си ме разбрал... Аз не предлагам да платим на рек за да ни разбъзика форума и аз го харесвам такъв какъв то е. Но ние не можем да искаме от рек да плаща за всички и да го прави ей тъй щот нас ни кефи така... Най-чистото решение е да събираме по някоя стотинка, с които да се покриват разходите, а защо не и малко отгоре. Така тоя форум няма да тежи на Рек, а и ще мисли за други екстри. Щом иска да опитва нови неща нека опитва! Ако ни харесат ще ползваме и тях, ако не рек ще се набута ;-)

kiiid написа:
Само... Тоя epay.bg ми е малко съмнителен. Няма ли други варианти?

Има, но са много по-неудобни. Мога да уредя и акаунт за кредитни карти, ама е голяма разправия... по-високи разходи, по-бавно става. Просто няма смисъл!
А другото е, че към микросметка се превежда много по-лесно. Може кеш - навсякъде където се плащат сметки, в книжарниците на Офис оне, абе на хиляди места. И по електронен път също става.
Единствено от чужбина е проблем, ама то от чужбина всичко е проблем в смисъл по-големи разходи и т.н. Аз затова казвам, че по-добре тия дето сте в чужбина засега да не плащате. Не се притеснявайте, все ще се измисли и за вас нещо някой ден ;-)

Нед Май 15, 2011 2:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Уф, сега пък за касиерка на блока ме накиснахте. То това хубаво, ама какво правим с парите? Първо това уточнете. После как ще ги събираме варианти бол. Може и комбинирано нещо да измислим - за чужбинците през paypal, за другите по микросметка или каквото му викате там.

А относно платил - неплатил, що да се дърляме. Аз съм на ясно, че не всички сме с равни възможности. Аз мога да отделя една сума, друг друга, трети не може хич - нормално е криза сме, а и сме хора. В крайна сметка нито ще държим сметки на някой, нито ще зависи нещо от това дали е дал пари или не..... Всичко е на добровлни начала.

Ама аз пак се питам - какво правим с тия пари? Рек трябва да измисли това - за какво му трябват и колко. След това ще ги събираме.

Нед Май 15, 2011 5:42 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
То това хубаво, ама какво правим с парите?

бира и кебапчета, избори идат. и ти да почерпиш, че да не вземем да те издигнем за президент :P

Нед Май 15, 2011 6:20 pm
Профил

Мнение 
Цецо - президент! Цецо - президент! Чакайте бе, как от касиерка го направихме на президент?! Много бързо се издига... дай да го направим министър на касичката, а? Ся ще видим дали може да завърти парите както си му е реда, ако всичко изчезне в следствие на "световната икономическа криза", а продължим "тук да сме си най-добре от цяла Европа" - направо ще го издигнем за наш кадидат-обирджия на тия избори :P
Добре, сега по-сериозно - Цецо го насадихме вече да е касиерка (+1), сега Рек наистина да обади колко ще му трябват да се позакърпи форума (не щем нов! искаме си читава търсачка!) и за текущите разходи по хостването, място за ъплоади и т.н. + бира и кебапчета за поддръжката :!:

Нед Май 15, 2011 6:38 pm
Профил WWW

Мнение 
Цецо написа:
Ама аз пак се питам - какво правим с тия пари? Рек трябва да измисли това - за какво му трябват и колко. След това ще ги събираме.

Аз не очаквам рек да каже дайте толкова или толкова... учудвам се че все пак е споменал някаква сума.

Но хайде преди парите да се уточним за няколко неща. Според мен фактите са:
1) Този форум си има собственик и само той взема решенията тук
2) Нашите права и отговорности са само върху собствените ни излияния.

Фактически ние нямаме задължения да плащаме разходите, но нямаме и право да се месим. Доколкото знам Рек не продава форума а и целта на събиране на тия средства не е за да го изнудваме.

Демек, актът на събиране на пари е едностранен, т.е. аз ще си внеса там колкото решим без да очаквам нещо насреща. Не възникват задължения или права за никого. Рек ще си остане собственик и ако реши ще променя форума, ако реши няма да го променя. Ако пожелае още утре може да го спре/закрие/продаде... Съответно и аз не поемам ангажименти - може да продължа да го посещавам, след време може пак да искам да дам някой лев, а може и да не искам.

Всичко е на доброволна основа. Рек навремето доброволно го е направил и плащал, сега някои тук сме готови доброволно да дадем пари. Мен не ме интересува за какво точно ще ги харчи тия пари Рек. Както казах бих предпочел тоя форум да се запази as is, пък експериментите да се правят извън него, но в крайна сметка решението ще си го вземе Рек.

А другото ако го разбирам правилно Цецо в случай че съберат много пари... Значи предлагам да караме с каузите една по една. Сега да съберем за форума. Ако се съберат повече отколкото са нужни на Рек, просто ще останат в касиера докато дойде ред пак да се събират. Другите варианти да се връщат пари е глупаво, а за друга кауза няма как да стане да се ползват щото някой ще вземе да се разсърди че ги е дал за едно нещо, пък после Цецо плаща с тях други неща... Ще стане мазало...

Така че за да е просто - събираме, каквото събираме и всичко отива за Рек. и си е негов проблемът за какво и как ще ги харчи...

Нед Май 15, 2011 6:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@Miro,
Ти както го подхвана.... като че ли някой до тук е казал нещо различно.

Нед Май 15, 2011 7:36 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
А за тия дето са навън все ще се намери нещо с което да са полезни. Просто ще тъпо да превеждат дребни суми и се набутват с такси и комисиони.

Отваряте един пейпал акаунт и нямате никакви грижи - няма нищо по-лесно от това :) .

Нед Май 15, 2011 8:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз кво ви казах, че става като се намесят пари.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Май 16, 2011 12:06 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Аз пък се чудя, за какво ви е паразитно звено като касиер. Така или иначе усвоителя на средствата трябва да е Рек, що аз да ги събирам? Какво да ги правя??? Да му водя счетводството ли?

Не, че се измъквам от отговорност, ама.... абе баш си се измъквам :)

Пон Май 16, 2011 11:38 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
аз само казах, че когато Рек поиска пари, ще се намерят веднага. и начин ще намерим, и касиер ако трябва.

само че, първо трябва да решим (Рек да реши) какво искаме:
- повече дисково пространство. не става въпрос за много пари, но е редно да помагаме солидарно на Рек.
- по-добра търсачка
- да не пипа софта на форума
- може би още някой да му помага в модерирането/администрирането, щото той си е зает човек.
- евентуално едно вики, в което да структурираме често задавани отговори :D

викито може да се индексира от гугъла, но форума ми харесва така както е - гугъля да не знае много-много какво си хортуваме.
не знам как сме успели да запазим такова островче на спокойствие, ама почти да нямаме намеса на модератор (15 на година) е чутовен успех в днешната чалгария.
почти няма и лумпенски постове (ала dir.bg)

това са постиженията, които трябва да си запазим.

Пон Май 16, 2011 11:58 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ми и аз така мисля - Рек да купи повече дисково пространство и да гарантира форума в сегашния му вид. Аз повече неща. Наистина търсачката е доста опърничева, ама как да се оправи - признавам идея нямам, нито пък мисля да разбирам.

В интерес на истината, мисля, че е добре Рек да си хареса поне един помощник и той да е някой от постоянно висящите тук. Той да си го избере - аз веднага се кандидатирам да НЕ ме избира. Щото нищо не разбирам от подръжка на форуми, нито имам желание да се уча.

Но още един модератор би бил полезен. То имаше такъв - Хищника, ама къде се затри тоя човек :-s [/i]

Пон Май 16, 2011 12:32 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:

Не, че се измъквам от отговорност, ама.... абе баш си се измъквам :)

Виж не познавам Рек лично и нямам представа защо не смее да си вземе парите. Въпросът в случая е нашето отношение, чакаме... Чакаме Рек да направи форум, чакаме да го плати, чакаме ме го да почне да събира пари...

Можем да продължим да чакаме, а можем и да направим нещо. Примерно да съберем парите. Не се притеснявай все ще намерим начин да му дадем парите, ако се наложи аз поемам ангажимента после да го издиря (ако трябва с полиция ;-) )
Пък ако толкова се инати и не иска да ги вземе... ще направите една софра в София и ще ядете кебапчета на корем ;-)

Пон Май 16, 2011 1:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Пък ако толкова се инати и не иска да ги вземе... ще направите една софра в София и ще ядете кебапчета на корем

А ние извън БГ какво - само ще гледаме/четем/ и ще лапаме мухите ли :D ? Веднага измислихте как да изядете и изпиете на хората парите :) .

Пон Май 16, 2011 4:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
А ние извън БГ какво - само ще гледаме/четем/ и ще лапаме мухите ли

ще сложим снимки във форума/викито :drinkers: :partyman: :rolleyes: :tonqe:

иначе имате 2 варианта:

1. вие идвате тука и ядете кебапчета и бира на корем
2. ние идваме при вас и ядем ребърца и бира на корем

Пон Май 16, 2011 4:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 60 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща