|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:04 am
| Автор |
Съобщение |
|
lz
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 2:57 pm Мнения: 139 Местоположение: София
|
И на мен ми харесва така, ама сигурно е и от възрастта
За финансиране, може, когато се появи нужда да се активира линк, като например "Подпомагане" (Donate) и там който иска да пусне някой лев по някакъв начин.
_________________ LZ
|
| Пет Май 13, 2011 9:45 pm |
|
 |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
много, бре  сигурен ли си?
|
| Пет Май 13, 2011 9:57 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Абсолютно! За да не съм голословен, виж линка в подписа ми.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пет Май 13, 2011 10:04 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пък не съм нито от богатите нито от професионалистите във форума. Напротив: от плямпалата съм. Но Рек решително има 50 от мен.
Колко бил "добър и удобен" форумът... Да бе, за плямпане - в чат се превърна. Някой скоро търсил ли е нещо което е забелязал преди години, сега му е дотрябвало но си спомня само няколко ключови думи?! Аз затова навремето предлагах да си има чат който да обере празните дрънканици, пък и търсачката да се подобри, дори и предлагането offline би било добре за да си го обработва всеки според нуждите.
В този форум има мноого мозък и идеи само дето трябва да си водолаз за да ги намериш.
|
| Пет Май 13, 2011 10:57 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ако се стигне до събиране на пари...
правим купон. всички ядат и пият на корем.
накрая делим сметката по равно, като умножаваме х 2.
с едното плащаме купона, с другото - Рек емигрира в Еритрея и живее 10 години като бял човек.
без интернет
Всеки тука май има PayPal. Кой колкото може - примерно $5..$50.
ПейПал вземат май 4%.
Пари ще се намерят. Аз съм хостинга да остане навън, независимо, че тук има изключителни оферти
PS: за SMS 50% са за оператора, 20% са за дянков. предполагам има и други скрити разходи, не е толкова просто.
аз никога не съм дарявал пари с СМС именно по тази причина.
|
| Пет Май 13, 2011 11:17 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
И аз така. Цецо беше казал "не го барайте, ей"
Търсачката за да се подобри май само трябва някак да се курдиса гугъл, йаху и мяху
да могат да намират съдържанието, оттам нататък те се оправят (нали им гледам
ботовете как бродят из моя сайт).
Ей го usenet групите си живеят в непроменен вид от 70-те насам, хората правят
групата/форума.
В тоя ред на мисли не съм много сигурен, че точно това няма да се повреди ако
бъде последвана горната ми идея за пускане на търсачките, ако се съберат
много и шумни хора и тия дето сме сега току виж сме се разотишли.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Май 14, 2011 2:49 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Да, ще ядем, ще пием на корем, ама не всички  , или поне не заедно
И на мен търсачката ми е трън в очите, така и не можах да разбера как се работи с критериите за търсене. Не знам дали тази
опция въобще е включена. За парите - колкото толкова, нека Реконструктора да спомене къде, кога, колко, какви. А отностно
рекламите, твърдо против, това е едно от малкото места, които ме задържат да се зачета, че и (понякога) да мисля  ,
всякакви мигащи иконки, подскачащи анимации, дрънчащи аплети и все останалая сволач ме подлудяват, напоследък не само
flash-а съм забранил, ами и картинките, дюс, само текст. Интерфейса си е много добре, в смисъл няма нищо излишно, семпло и просто като MPLAB-а 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Май 14, 2011 5:19 am |
|
 |
|
medeamona
Ранг: Новодошъл
|
+1 за "не го барайте, ей"
Наистина е подлудяващо във всеки форум/сайт всякакви там шарении, промени, мърдащи и подскачащи неща.
_________________Айде сега и на инженери ли ще се правим? 
|
| Съб Май 14, 2011 11:22 am |
|
 |
|
sthx
|
Aко е за реклама - и друг път съм го предлагал. Един раздел "снабдяване", и потърпевшите настанили се в него да си плащат. И без това чеесто има въпроси за търсене на елементарни работи. Не ми е ясно само по какъв начин да се организира.
Иначе и аз съм за този вид на форума. Нещо като работи добре - да не се пипа. Наистина само търсачката е проблемна.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Май 14, 2011 12:09 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
За парите- аз съм вътре.
Може да се организираме хората от всеки град да съберат сумата на едно място и после да я пратим където трябва с превод. Май за тези пари и само софЕанци сме достатъчни.
_________________ Хайде де!
|
| Съб Май 14, 2011 1:47 pm |
|
 |
|
E1
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 8:57 pm Мнения: 607 Местоположение: Белград
|
Дай номер на сметка. Ще пусна и аз нещо, въпреки че ми се струва малко ненужно да се кичи форумът.
|
| Съб Май 14, 2011 2:58 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Добре е така форума. Добре е че няма безчет подфоруми. Но ако паралелно със сегашния вид започне да се развива и едно Wiki ще е много полезно.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Съб Май 14, 2011 7:18 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Рек, нека форума да си остане така както е, никакви банери и т.н. още един глас в подкрепа на казаното от дедо
иначе ако е нужна финансова подкрепа за хостинг и поддръжка, само дай paypal или IBAN с нужните данни
|
| Нед Май 15, 2011 12:22 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
това сме го дъвкали много пъти а нищо не правим...
Предлагаме да се организираме и да съберем някоя стотинка най-накрая! Мисля че най-лесно ще стане с микросметка в epay.bg, не е толкова обвързващо като банкова сметка. Ех има дребни такси при внасяне/изнасяне ама са приемливи. По-важното е, че е много удобно както за хора дето ще искат да внесат кеш (във всеки град има по мноого точки) както и за ел. плащания.
Та предлагам да накиснем някой за касиер щото ако чакаме Рек да почне да си събира парите сам ще цъфнат налъмите... Просто трябва някой да открие сметка и да казва колко сме събрали. Няма да му губим времето да ходи да събира пари по пощи и автогари.. Според мен най-подходящият кандидат за накисване е Цецо, достъчно активен и достатъчно неконфликтна личност а и не е човек за 100лв тъй че аз му имам пълно доверие...
Предлагам също за да няма неудобни ситуации от типа "аз дадох толкоз път той еди колко си" да определим две препоръчителни суми. Едната да е по-скромна като за хора дето не могат да си позволят читав програматор и т.н., а другата за по-напредналите  Освен това бих предложил да се пробваме първо само ние дето сме в бг. А за тия дето са навън все ще се намери нещо с което да са полезни. Просто ще тъпо да превеждат дребни суми и се набутват с такси и комисиони.
|
| Нед Май 15, 2011 11:44 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Стане ли дума за пари нещата се променят коренно. Ще има "платили" и "неплатили" и т.н.,
аз го виждам като края на форума такъв, какъвто е.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Май 15, 2011 1:31 pm |
|
|