Отговори на тема  [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Убиха Осама бин Ладен. .. 
Автор Съобщение
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
Нещо се бъркаш, става въпрос за САЩ, не за бин Ладен

Пет Май 13, 2011 9:21 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
ike написа:
http://dnes.dir.bg/news/osama-bin-laden-ubiystvoto-bin-laden-8612474?nt=13
Оказа се, че Бин Ладен никога не е извършвал терористични актове. Жертвите му са били убити при цитирам "акт на легитимна самозащита".

Ако беше на английски (или друг език) бих приел, че може да не разбереш това, което четеш - ама на български да четеш и да не разбереш какво пише вече идва малко множко :D .

Пет Май 13, 2011 4:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
това на мене ми е странно, но явно повечето хора правят разлика между убиване и убийство :D :D

Пет Май 13, 2011 9:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
това на мене ми е странно, но явно повечето хора правят разлика между убиване и убийство :D :D

Убийството е еднократен акт, а убиването - продължаващо действие. За американците обаче това е начин на себеутвърждаване.

Пет Май 13, 2011 9:48 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Айде пак почнахме с генерализациите :D . А за германците убиването какво е, а? А за българите :? ?

Пет Май 13, 2011 10:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Айде пак почнахме с генерализациите :D . А за германците убиването какво е, а? А за българите :? ?

За германците важи същото. За българите - нямам спомен те да са нападали друга страна без да са били в състояние на неизбежна самоотбрана. А кога и от кого е била нападана Америка? Кога тя е воювала за последно на своя територия? Трябва малко повече да четеш историята Димитре! :D

Пет Май 13, 2011 11:11 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
по-добре руснаците да ти спрат газа, отколкото немците да ти го пуснат

Пет Май 13, 2011 11:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
А кога и от кого е била нападана Америка

Последно беше нападната на собствена територия от терористи на 9/11 2001 г. На които тя обяви война и при обявена война не е длъжна да залавя и съди враговете си. Ама верно - забравих, че 9/11 било вътрешна работа на американците, т.е. сигурно си прав, признавам си :D . Ако обаче не си разбрал каква ми беше идеята - тя е, че всички хора по земята са еднакви. Дай и на българите позицията на най-силна нация на планетата и само стой и им гледай сеира :) .
Цитат:
За българите - нямам спомен те да са нападали друга страна без да са били в състояние на неизбежна самоотбрана

Ти като толкова много четеш история, да не си чел само последните няколко века, а :? ?

Пет Май 13, 2011 11:25 pm
Профил

Мнение 
Ееее това за Българите ..... и за последните 100 години не мисля че е съвсем вярно, а на практика май е точно обратното от времето дето сме живели някъде из Азия, ти ни изкара херофимчета ... то всъщност тия които са ги правили тия неща на времето нямат много общо с нас днес.

А за хамерика .. абе нападната на своя територия да ама след като тя е нападнала на чужда, и не просто нападнала ами опитвайки да с емеси в чужда политика което е по лошщо и от война, така че да не ги правим жертви, по скоро получили каквото търсили. Аз амуджите не ги долюбвам, но пък и не удобрявам отношението към тяах, имат си култура религия интереси, и и имат право да си ги отстояват, това ч ебият жените си или ги убиват с камъни, това че не гледат ТВ, или искат да си продават сами нефта, наркотиците и други благини които си имат си е тяхно право и не мисля че която и друга култура има право да им се меси, щото на мен пък никака не ми допада лицемерието в хамериканците, въпреки че те не приемат своето поведение като такова, ама никой не е тръгнал насилствено да ги променя.

Пет Май 13, 2011 11:46 pm
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
ike написа:
http://dnes.dir.bg/news/osama-bin-laden-ubiystvoto-bin-laden-8612474?nt=13
Оказа се, че Бин Ладен никога не е извършвал терористични актове. Жертвите му са били убити при цитирам "акт на легитимна самозащита".

Ако беше на английски (или друг език) бих приел, че може да не разбереш това, което четеш - ама на български да четеш и да не разбереш какво пише вече идва малко множко :D .

Bin Laden's victims are killed in preemptive strikes, act of self-defence, in response to his assassination on 01.05.2001.
Написах го на английски, използвайки думички от телевизията, дано сега ме разбереш :twisted:

Съб Май 14, 2011 1:25 am
Профил
Аватар

Мнение 
Линка от дир-а, дето си постнал в предния си пост няма нищо общо с това, дето си написал сега :) .

Съб Май 14, 2011 1:56 am
Профил

Мнение 
Знам, че виц не се обяснява, но ще се опита.
Използвам литературния похват ирония. Както Ликвидирането на Бин Ладен НЕ е акт на национална отбрана, а е PR, така и жертвите на Осама не са убити при самозащита.

Съб Май 14, 2011 2:14 am
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
......
Ти като толкова много четеш история, да не си чел само последните няколко века, а :? ?

Ами за тях говорим - за последните. Защото ако трябва да се върнем по назад, във времето на великото преселение, бих задал въпроса защо бяха избити индианците. :D

Съб Май 14, 2011 9:05 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
За българите - нямам спомен те да са нападали друга страна без да са били в състояние на неизбежна самоотбрана.

помня момента когато ми светна червената лампичка по тоя въпрос, беше 4ти клас :D
четях си учебника по история и там се обясняваше някаква война и естествено пак византийците бяха виновни. тогава си помислих, добре де, царете се менят, как става така че винаги на българския престол са все добри царе, които не започват война за да заграбят чужди територии, а на византийския са все лоши които само гледат как да ни прецакат :lol: :lol: :lol: смешно ми е че над 50% от възрастните не са способни да стигнат до там

Съб Май 14, 2011 9:21 am
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod, поживей 2-3 години в гръцко и ще ти се проясни :D

Съб Май 14, 2011 11:31 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Следваща