Отговори на тема  [ 103 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
дойде ли време да учим китайски? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Нали точно за това е темата.
Бонго не знае китайски и за това няма да може да преподава на студентите в Илинойс.

Нед Май 08, 2011 3:42 am
Профил
Аватар

Мнение 
Китайците са другаде - в University of Illinois at Chicago (UIC), демек University of India and China. Едно 60% от студентите там били от тия две народности - така са ми разправяли де, не съм проверявал лично :D .

Нед Май 08, 2011 4:51 am
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
А сега се опитайте да намерите китаец с подобен стаж!

bongo_x2 написа:
А къде ще ги намериш тия млади дето искат да се учат, бре?

Преди внасяхме стажанти-виетнамци, а сега можем да внесем стажанти-китайци,
говори се, че на тях все още им се учи. И после ККП ще дойде тук да вдигне
фабрики, а децата на някогашните учители ще бичат на конвейера, справка:
китайската монтажна линия в Ловеч. Същото и с обработката на плодородната земя...
"Природата не търпи празно пространство"

Нед Май 08, 2011 10:24 am
Профил
Аватар

Мнение 
Private написа:
... сега можем да внесем стажанти-китайци,
говори се, че на тях все още им се учи. И после ККП ще дойде тук да вдигне
фабрики, а децата на някогашните учители ще бичат на конвейера, справка:
китайската монтажна линия в Ловеч.

Уж на шега, но май КПП чрез завода в Ловеч ще се окаже най-големия работодател в БГ.

Нед Май 08, 2011 2:10 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
sthx написа:
Да оставиш след себе си деца и компилатор съвсем не е малко.

Определено е така. Но компилирането на асемблер е по-скоро прекодиране.
Поне на мен, единственият БГ компилатор който ми е известен, е на колегата дето работи на метър и половина от мен. Става въпрос за пълнофункционален компилатор на Паскал за Н8 на Hitachi.

Нед Май 08, 2011 8:50 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
relsys написа:
sthx написа:
... Но компилирането на асемблер е по-скоро прекодиране.
...

Ей така като почнат експертни оценки и почвам да се радвам. Добре че разбра за какво
става дума та и оценка вече имаш.

За сравнение мога да кажа, че скрипт интерпретаторът за DPS shell-а е много по-близък по структура
и сложност до език от високо ниво и ми отне дни, асемблери които съм писал за даден процесор (за каквото
си мислиш, че говоря) са ми отнемали по 3 месеца някъде всеки (правил съм 3 всичко), а vpa-то,
което може да "асемблира" и сорс от един процесор в код и за друг (слагам обяснението защото явно е
нужно), някои редове продуцират една инструкция, други много - 30-ина май беше максимумът,
та то ми отне близо година. Никое самостоятелно парче софтуер не ми е отнемало толкова дълго.
Паскал е толкова елеметарен език че не би ми загубил повече от обичайните няколко месеца.
C-то е далеч по-разпиляно и обемисто, затова е и толкова популярно - просто е много по-близко
до асемблер (vpa), и би ме озорило повече, може би много повече.

Та не че съм особено заинтригуван от оценката ти, видимо не знаеш за какво говориш, но
за останалите четящи да вкарам малко ред.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Май 08, 2011 9:13 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
tgi написа:
.....

@tgi, приятелю, не ти прилича на опита да се излагаш така. Прегледах ти набързо сорсовете, и не смятам да се задълбочавам повече в тях, нито пък да ги коментирам. Поради факта, че 2011-та е леко безсмислено. Разбира се, би могло да влезе в учебниците по програмиране на студентите специализиращи "Писане на компилатори".

И ако все пак реално смяташ, че ще напишеш компилатор за няколко месеца, изпрати ми оферта.

Нед Май 08, 2011 10:45 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
relsys написа:
tgi написа:
.....

И ако все пак реално смяташ, че ще напишеш компилатор за няколко месеца, изпрати ми оферта.

Ако реално ти трябваше оферта би ме потърсил пряко. Със сигурност мога много повече отколкото си
мислиш, че си въобразявам, че мога - но това не касае никого освен мене и клиентите ми.

Преди да кажеш някому, че се излага, може би би искал да разбереш за какво става дума.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Май 08, 2011 11:00 pm
Профил WWW

Мнение 
@relsys, по български не знаеш кога да замълчиш. Риташ срешу някого за чиито опит само можеш да гадаеш! Никога не си се занимавал с йонизиращи лъчения? Не знаеш. От опит да натопя пръст в тая наука ти го казвам - голям акъл се иска тука, за да успееш. Не си писал ОС? Е, мога само да гадая какво познание трябва. Не ми се мисли за следващите нива надолу - копилатори и т.н. , Ама като минеш тия две стъпки - тогава пак подлайвай. По български. Въобще не разбирам - защо българина е толкова просто животно, че вместо да се учи от опита на човек направил нещо сериозно - то нашенеца прави точно обратното - плюе, нарежда, пъчи се, показва се колко е голям ли, какво?! Това е на всякъде у нас - от кръчмата до работата. И това не е градивна критика. Остави, почвам да се чудя колко нови хора с опит ще постват тук за напред, четейки тия ... разговори дето си го водите? Сега да бях открил форума щях да реша, че е поредното място в нета за мерене на пи*ки. А не би трябвало, не и тук. :(
Здраве да е де, може пък бизнес да стане с това твое предложение? :lol:
Сори за офтопика, продължавайте си спокойно.

Нед Май 08, 2011 11:08 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Затова си го симпатизирам tgi : изпипал е повечето което аз някога само съм започвал :)
Ама като гледам какъв милионер е станал...

Нед Май 08, 2011 11:49 pm
Профил

Мнение 
Някой хора измерват успеха в пари, други в деца, трети в компилатори, четвърти в компаратори ...
Хората сме различни.

Пон Май 09, 2011 12:33 am
Профил
Аватар

Мнение 
head_up написа:
Риташ срешу някого за чиито опит само можеш да гадаеш!

Ей това винаги ме е кефило много по форумите - вместо да каже какво той може, тръгнал да разправя какво другите не могат. Абе анкоолу, седни си малко на гъза и помисли поне 1 минута какво мислиш да напишеш, идея си нямаш хората, дето са срещу теб реално какви са и какво могат. От това по-голяма излагация няма - да твърдиш със сигурност някой какво не можел и то при положение, че никога може и да не си го виждал на живо :D . Ама да знаеш, че не е само българска привичка това, но поне другите не го показват толкова ясно и толкова често :) .

Бонго пък тръгнал да говори за успех и правене на милиони - човека, който само до преди няколко дена си направи специален комп, за да пести ток :) . Да не говорим пък, че наистина успеха на даден човек не винаги опира до това колко пари е направил. Важното е да го кефи това, което прави, да е щастлив и най-важното да е в мир със себе си.
Аз винаги съм смятал tqi, за "леко" странен заради начна по който работи, но даже и няма да ми мине през акъла да кажа, че нищо не бил постигнал или пък, че е постигнал малко. То е достатъчно само една снимка да видя на това, което прави абсолютно сам :) .

Пон Май 09, 2011 2:55 am
Профил
Аватар

Мнение 
relsys написа:
Става въпрос за пълнофункционален компилатор на Паскал за Н8 на Hitachi.

Е това вече е извратено... :? 8O

Пон Май 09, 2011 10:15 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Че tgi е чешит от класа е ясно. И че не търпи говорене "на въпреки" е още по ясно :):):) Познанията му, особенно в неговата си област са вън от съмнение.

Ама да ме извинява - ако си търся работници, ако и да съм сигурен, че знае и може много, никога не бих го взел. Способността му за работа в екип е напрактика нулева :) Общностната му култура куца яко.

А ако сложиш miro и tgi в един екип, кеча по телевизията ще ти се стори балетна постановка. :)

Макар, че като се замисля, то по-голяма част от способнити инженери, които познавам са така - вълци единаци. Знаят много, но събереш ли ги накуп нищо не става. Което е жалко и вероятно затова други нации дето не са нищо особенно, но са екипни като мравки все ще ги гледаме отзад.

И ще си задваме шибания въпрос - трябва ли да им учим езика точно пък на тия мангали, баш пък те ли се паднаха да се правят на новите световни отворковци??? :(

Пон Май 09, 2011 10:24 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Tisho написа:
relsys написа:
Става въпрос за пълнофункционален компилатор на Паскал за Н8 на Hitachi.

Е това вече е извратено... :? 8O

Не е, бе. Все едно си джиткаш на борландския турбо.

Пон Май 09, 2011 10:37 am
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 103 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща