|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 5:30 pm
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Браво на БГ ТВ, особено държавната: да няма откъде да чуем "Христос воскресе".
Не че съм от много вярващите но днешният ден (както и Бъдни вечер) се е запечатал в съзнанието ми, най-вероятно заради баба ми. А напоследък още по-държа на него щото сега туземците съдират га гърмят и дивеят. А на Нова година просто си стоят вкъщи да играят карти
Отивам до църквата да си донеса огънче - тук носят вълшебния от Божи гроб. Христос воскресе (предварително)!
Едит: ааа, чак сега и по БГ ТВ пуснаха нещо, ама що наблягат на няк'ви пичлемета които се гонят...
|
| Съб Апр 23, 2011 11:31 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, ти някога да се запитвал случайно защо в БГ нова година е толкова голям празник?
|
| Нед Апр 24, 2011 12:10 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Щото е Нова година. Празнува се по цял свят с бам-бум и всеки да си мисли к'вото му изнася.
А аз си донесъх огънчето и го пренесох на една "long life" свещ пред иконата на Богородица с младенеца, нямам по-подходяща.
Пред църквата един познат журналист ми подхвърли: "... , сложи ли си каска?" - на туземски е римувано. Отвърнах му на висок глас че няма да ходя при варварите на площада дето попа крещи по микрофона "Христос воскресе!" ама от гърмежите не се чува нищо а стъклата на околните сгради се огъват и добре, че са антисеизмични
Иначе още си гледам закъснялото предаване по БНТ Сат: когато поповете казаха "Христос воскресе" те сметнаха за нужно да дадат как няк'ва си говори по JSM-а и всичко се коментира като на футболен мач за малоумни и не се чуват песнопенията а техническите проблеми са за световно. Български вариант...
|
| Нед Апр 24, 2011 12:48 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Напротив, не се празнува по цял свят нова година точно както в БГ. Тук също е доста заспала работата на нова година - не си прави изводи само по Тайм скуеър в Ню Йорк  . На всякъде коледа е доста по-празнуван от новата година, а в БГ (а предполагам и в целия соц блок) се е получило така, защото едно време комунистите не даваха да се празнуват религиозни празници и хората са "прехвърлили" един вид празника на Нова година. И след това по инерция продължават да го празнуват масово  . Та не се чуди на гърците - не са само те, които не празнуват нова година като нас.
|
| Нед Апр 24, 2011 1:59 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами по принцип в БГ целия Великден мина под размисли за цената на агнешкото, за това дали яйцата са пресни и т.н.
Какво да правиш, всяко племе с преоритетите си....
Иначе Гърците винаги са ми били особенно смешни с набожността си. С едното око гледа църквата и се кръсти, с другото те гледа в очите и те лъже и се чуди как да те прекара.
Набожни са точно колкото нашенските мутри - по големите от тях направо строят църкви, по малките даряват крупни суми, но даже и най-дребните палят свещ редовно. Естествено това не им пречи да нарушават всички божи заповеди непрестанно, вкл. и по бруталните от тях (не убивай...).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Апр 24, 2011 6:52 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
3кг агнешко тук излезнаха близо $40 с включени такси. Не знам каква е цената в момента по магазините в БГ, но баща ми ми каза, че от овчар е купил агне за 90лв, колко кила, нямам идея.
Иначе на фурна стана бон-бон работа  , кофтито е че тук лапад не се предлага, та го заместваме със спанак и лук, докарва го, но не е същото като с лапада.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Апр 25, 2011 2:13 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Най-вероятно го е взел по 5лв/кг живо тегло - 18кг. Агнето има рандеман около 60% - 10-11кг чисто. Почти идеалното за печене! 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Апр 25, 2011 8:49 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Пон Май 16, 2011 5:45 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Е как Атака и ДПС-то под един покрив ? Русата гръцния пак се е изрязала 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Май 16, 2011 8:50 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
В БГ политиката свирките и хомсексуализма са част от играта, та няма да се учудя ако видя утре Доган и Сидеров да се прегръщат и облизват по стар българо-съветски обичай.....
Но пък и госпожа Манолова като ти го каже и губи всякаква представителност
Иначе ето какво могат истинските български жени/майки/труженички:
http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/05/16 ... 9_ot_bakb/
Купува и продава банки като стари коли на Горубляне, мацето.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Май 17, 2011 9:16 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
важно е да хванеш правилния тон на правилния инструмент
получи се поредната главоблъсканица:
БАНКА ДСК (Държавна Спестовна Каса), която не е каса, а банка; надали е спестовна и не е държавна, а на унгарски пенсионен фонд.
БАНКА ДЗИ (Държавен Застрахователен Институт), която в никакъв случай не е институт, още по-малко банката се занимава със застраховки; не и държавна, макар че едва ли някой знае на кого е.
сега Българо-Американската банка, която беше Ирландска, става Бориславова (по аналогия с граничещата на изток с ТИМ България)
|
| Вто Май 17, 2011 10:31 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
http://e-bane.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9104Бате Бойко рече и отсече – щом картофите са ви скъпи, сами си ги отглеждайте. Добре, ама на мен и бензинът ми е скъп. Сонда ли да бия? Бате Бойко рече и отсече – съкратените от работа са некадърници! Прав е. Аз съм жив пример за това. До оня ден миех чинии в една таверна. Вчера ме съкратиха. Сега съм безработен некадърник с кетап за ядрен физик. Бате Бойко рече и отсече – за нищо на света няма да строим АЕЦ „Белене”, въпреки че ще я построим и туй то! Тази логика ми харесва. Значи и аз ще си платя данъците, без да давам нито един лев. Нали, Бате Бойко? Бате Бойко рече и отсече – няма да вдигам данъците! И за по-сигурно ни наложи нови данъци и такси. Излиза, че ако не плащам на държавата, съм престъпник. Ако си плащам, съм балък. Въпрос на избор. Да живее демокрацията! Бате Бойко рече и отсече – ние сме кофти материал. А клакьорите допълниха – той е искал да каже, че сме най-хубавият кофти материал на света. Гордейте се, българи! Бате Бойко рече и отсече – министрите трябва да работят в стрес и да се мразят. Министрите на свой ред наритаха бюрократите, а те си го изкараха на народа, който изпадна в стрес и намрази всички. Е, още ли се чудите защо отрицанието е житейският ни кръст? Бате Бойко рече и отсече – аз поемам цялата отговорност, стига другите да са ми виновни. Гениално! Това е висшият пилотаж в управлението – да внушаваш на подчинените си чувство за вина. Бате Бойко рече и отсече – няма лошо, хората трябва да бъдат подслушвани. И хората си замълчаха, защото на никой не му е приятно да го подслушват, докато псува, нали? Бате Бойко рече и отсече – народът ме обича! А социолозите го поздравиха с песента: „Къде си, вярна ти любов народна?”. Не са прави. Народът обича Бате Бойко, а и на Бате Бойко не му пука за народа. Нерде народ, нерде магистрала, така де! Бате Бойко рече и отсече – аз ви плащам заплатите, аз ви плащам пенсиите, аз ви плащам магистралите, аз ви плащам това, аз ви плащам онова... И ние си плащаме. Бате Бойко рече и отсече – мразя комунизма, но харесвам Тато. Ние пък не мразим Бате Бойко, но харесваме демокрацията. Бате Бойко рече и отсече – Октоподът трябва да влезе на топло! И Октоподът влезе на заседание на Тристранната комисия. Защото през зимата там парното винаги работи. Бате Бойко рече и отсече – ние хващаме престъпниците, а те ги пускат! Съдебната власт отвърна – ние пускаме престъпниците, а те ги хващат! Кой казва, че не съществува перпетуум мобиле? Бате Бойко рече и отсече – стига ченгета в политиката! Всички се засмяха. Хубаво нещо е самоиронията. 
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
Последна промяна am stereo на Съб Яну 14, 2012 6:11 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Май 23, 2011 8:43 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Стига сте плюли Бате Бойко, бре! Народът в песни го е възпял, макар и малко по езоповски като за него време:
http://www.youtube.com/watch?v=jxnBbohr ... B677127C38
Ся не съм фен на ББ но просто се опитвам да бъда обективен: след 20 годишно утаяване към дъното някой наистина се опита да размърда водите. Това не води веднага до по-добър резултат разбира се но е раздвижване на блатото. И човекът според силиците си и в условията на световна криза успя да направи неща които ни ги обещават от десетилетия.
Обаче българинът става все по-голямо мрънкало (но не протестиращ) и с добавка сляпата му вяра в масмедиите започва да вярва, че ББ е най-лошият премиер досега. Втори мандат не виждам да му даде и като нищо звездата на Жан Виденов отново ще изгрее на хоризонта.
А който смята, че ще се оправи по-добре да се кандидатира! Първата му агитка е от форума.
Едит: забравих да напомня за някои простички неща като: вкарване на престъпник в затвора, страха да те не ограбят на магистралата или да те отвлекат само защото имаш фирма, най-после досещането за понятието "инфраструктура".
|
| Вто Май 24, 2011 1:20 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Като например какво  ?
|
| Вто Май 24, 2011 2:07 am |
|
 |
|
zaphod
|
за някои неща се справя побойко, главно изискващите полицейщина, например засили контрола по пътищата и смъртността падна към 30%, което си е цифра. освен ако това не е резултат от намаления трафик заради липса на пари, но не вярвам, щом приятелите ми с 200 кинта заплати пак си карат колите, значи всички карат. за престъпността не знам как е, показните акции нищо не значат, но ако някой знае дали цената на хероина се е дигнала това би било показател. за икономиката определено се справя зеле, не е само заради кризата, човека го тегли към соца и това е. бюрокрацията се е вдигнала по индиректни данни от разни хора, което също е продукт на влечението му към соца мисля. мен обаче икономиката слабо ме вълнува, понеже не бачкам за българския пазар, така че ако побойко успее да наложи някаква що годе полицейщина, ще го призная.
|
| Вто Май 24, 2011 7:21 am |
|
|