| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
 Софт за виртуален декстоп....
абе не ми трябва точно виртуален, по скоро да може да бъде по голям от реалния. Знам че като съм с външен монитор към лаптопа и резолюциите не пасват се получва същия ефект който ми трябва, декстопа се мести по екрана за да стигна края му. Идеята е че имам софт който е с по висока резолюция от тази на дисплея на лапатопата, съответно не мога да бутам бутоните които са отдолу, и няма начин да вдигна прозореца нагоре.
Върти ми се че някак бозата можеше да го прави ама не съм сигурен, та ако някой знае начин или софт за това ще имам да черпя.
|
| Вто Апр 05, 2011 9:03 pm |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Правил съм втори десктоп с програмчето на Nvidia което си го слага с драйверите и то при определена версия .. с по новите бяха променили нещо.
Лаптопа ти има ли SVideo изход?
Ако има сложи му едно 75 ома и след рестарт ще ти се появи втория десктоп а другото е въпрос на драйвер 
|
| Вто Апр 05, 2011 10:00 pm |
|
 |
|
relsys
|
|
| Вто Апр 05, 2011 10:22 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Зависи от видео картата и драйверите, но при някои е достатъчно да се зададе резолюция по-голяма от тая на LCD панела.
|
| Вто Апр 05, 2011 10:49 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе ако е за втори екран всичко зависи от графичната карта и драйвърите и. С nVidia се работи по-лесно което не значи, че е по-добро. ATI-AMD се държи като наркотизирано по време на настройките но ако имаш нерви резулатът е по-добър.
Доколкото разбирам, ToHu се е сблъскал с поредната некадърна програма която иска точно определени настройки на десктопа за да тръгне - да прочете указанието и да пробва да го настрои така. Това естествено ще му сбръчка целия комп и затова той пита за виртуален десктоп който май не съществува за разлика от други виртуализации.
|
| Сря Апр 06, 2011 12:38 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Демек искаш да разтегнеш екрана във вертикална посока.
Що не пробваш като включиш втория монитор и от display properties му даваш
extend my windows onto this monitor и после замъкваш иконата на втория върху първия.
Аз съм по този начин и мога всяка програма да я разпъна на двата монитора ,само че няма да
даваш на програмата Maximize ами ръчно ще си я разпънеш
|
| Сря Апр 06, 2011 1:17 am |
|
 |
|
lz
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 2:57 pm Мнения: 139 Местоположение: София
|
Погледни това дали ще ти свърши работа
_________________ LZ
|
| Сря Апр 06, 2011 1:31 am |
|
 |
|
ToHu
|
Сложих едно GimeSpace свърши работа, мести и по X и по Y, мерси на всички.
|
| Сря Апр 06, 2011 9:07 am |
|
 |
|
NikB
Ранг: Почетен член
|
Ползвате ли нещо подобно?
Аз с удоволствие бих ползвал, но не съм намерил подходящо.
Но бих искал да може да се конфигурира по-пълно (самият десктоп да е различен контейнер - да не показва едни и същи препратки и старт-меню) - вероятно трябва да се работи с втори юзер  .
Или поне да може да се указва на вече стартирани процеси на кой десктоп да отиват (в показаното тук "Desktops v1.02" на Windows Sysinternals не видях такова)
|
| Пет Апр 15, 2011 4:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не, аз мразя всякакви такива истории, търсех такова за да мога да ползвам един софт в резолюцията на лапатаопата ми, иначе не обичам виртуални декстопи и др. такива, то в тоя ред на мисли в момента десктоп машината е мак, мислех да си слагам и РС нормално, ама ме изкуши хубави 27" екран, та се изненадах че в новия паралел всичко върви като по мед и масло, инсталирах си хубаво старо XP, наслагаш все капризен софт дето имах и всичко е ОК. Има два основни проблема, малоуминя MAC OS не ще да дава всички ядра на бозата, в момента виждам 4, а имам 8 налични. Другото което е е мрежовата карта нещо е драйвера е за 10 Mb, въпреки че трансфера е като за 100 Mb но е далеч от 1 Gb каквато е картата в реалност.
Та съм така, ползвам боза под ОС Х, върви и не се оплаквам, има някои малки предимства, пощата ми е под ОС Х, и самият клиент, кактои мейл сървърът който с еканя да инсталираме има опции които боза ги няма, доибре се синхронизират както входящи тка аи изходящи, сравнително лесно.
Иначе подкарах и draft sight, работи но му хванах някои проблеми под ОС Х .. та почнах да пиша, щото тая ОС има възможност така да се гъбаркаш с декстопите, ама аз не го позлвам, иначе има неща които ако човке обича виртуални декстопи сигурно ще му харесат.
|
| Пет Апр 15, 2011 6:44 pm |
|
|