| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
 Кутия за стена
Трябва ми някаква кутийка за стена, която да не може да се свали лесно, да не може да се разглоби лесно (докато е закачена на стената), и кабела да идва отзад (през дупка в стената). Тоест, кутията не трябва да има достъпни винтчета/болтчета от към лицевата страна, нито нищо, което би позволило лесно да се свали или разглоби. Отпред ще има няколко копчета и дисплей, ама това са подробности.  Някак си не ми хрумва каква ще е сглобката на цялото нещо, май ще трябва да се закача с крепежи през стената. Има ли вариант това да не става по този начин?
|
| Пон Апр 11, 2011 6:45 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Ми те повечето кутии за стена са именно такива - винтовете за капака са от страната на стената. Ся, колко лесто се сваля от стена е друг въпрос.
|
| Пон Апр 11, 2011 8:08 pm |
|
 |
|
zax
Ранг: Популярен
|
гледах свестни МЕТАЛНИ (някаква сплав) кутии в конрад русе. Сигурно и в софииските ще има нещо.
_________________ бързина, това е да бръкнеш 100 пъти в контакта за 1секунда и да не те хване тока .....
|
| Пон Апр 11, 2011 9:51 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3179 Местоположение: Пловдив
|
А мислил ли си как ще закрепиш кутията за стената?
Ако болтовете на лицевият и капак са от задната страна на кутията - то трябва да я монтираш към стената в затворено състояние. Т.е. примерно на кутията от задна страна да има стърчаща шпилка с резба която е стегната за кутията и тази шпилка да мине през стената и да се стегне за стената с гайка. (ако имаш достъп от задната страна на стената)
|
| Вто Апр 12, 2011 5:50 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Имам куп такива кутии, останали от кабелната телевизия, в които монтирахме усилватели и разклонителни кутии по етажите. Закрепват се с винтове за стената, а капака се отваря със специален ключ. Но сигурно няма да ти хареса дизайна. А иначе по поръчка в АТМ центъра на 8 километър има един майстор, който може да ти направи каквото искаш по твой вкус.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Апр 12, 2011 7:38 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе отговорът ми е като за в "безумни идеи" ама току се сещам за него откак Рек я постна
темата, та ето какво.
Баш безумен вариант: На стената се слагат дюбели или още по-безумно някак се вдюбелясват
свестни гайки или дори стърчащи болтове.
В кутията на всеки болт/гайка се слага по едно серво дето да може да ги завинти и дотам  .
В може би (не?) по-малко безумен вариант сервото може да бъде заменено от пружини някакви,
такива като на механичните часовници, дето да завинти болтовете след нагласяне с едно
освобождаване.
Как ще се маха това нещо от стената без да се кърти къщата не знам, няма да мине с
по-малко безумна идея май  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Апр 12, 2011 8:50 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
ИнДжинери!
Нитовете са известни от векове а тези които имам впредвид май попнитове им се викаше на български.
Ако трябва все пак да ги отвориш става лесно с пробиване и после пак нитиш. Евтино и популярно. За по-голяма сигурност може да ги замаскираш, напр. с полиестерен кит.
|
| Вто Апр 12, 2011 10:47 pm |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Най-добрата кутия за стена е самата стена 
|
| Сря Апр 13, 2011 1:37 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
Нда, сега като се замисля, решението с ключ е добро. Може примерно като джантите - да се затваря капака със специални крепежи, за които само ти имаш инструмент. 
|
| Сря Апр 13, 2011 3:08 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
+1.Явно те е страх от посегателство.Дисплея може да го скриеш зад дебел поликарбонат.По сложния момент е как ще направиш "нечупливи" бутоните...Щото някой ако е решил да прави мизерия може и без да ти крадне цялата кутиика... 
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Сря Апр 13, 2011 6:45 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Ами аз съм виждал кутия с 1 см бронебойно стъкло и бутони без пряка връзка, механична и електроческа, с вътрешността на кутията. Бутоните с магнитчета, а кутията алуминиева - от вътрешната страна една платка с рид контакти. Това е от разходомер на подвижна бензиностанция - електрониката вътре...
|
| Сря Апр 13, 2011 6:52 pm |
|
|