|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 7:31 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Хммм ебах тоя водород, това не ми мяза да е от водородна експлозия, да се разлетят панели да, но това ми мяза на нещо по сериозно, и тъй като там едва ли има какво друго дали може да е имало експлозия на пара. Водорода е мощен при експлозия, но освен да отнесе панелите не ми се вярва да стане кой знае какво, обема не е толкова огромен, дори да е имало много водород на него му трябва и кислород, иначе просто гори с околния въздух като хиндербург. От друга страна тази конструкция в-у която седят панелите е доста рехава, съответно доста издръжлива, така да се разпарчатоса от взрив на водород .... или пък водорода не е гръмнал в празния обем отгоре а някъде където се е бил концентирал с достатъчно кислород, в малък обем и е развил доста по голямо налягане. Интересни снимки.
|
| Пон Апр 04, 2011 7:25 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
мдамм
И сега какъв извод се натриса
Експлозията е била доста по-разли4на от това дето го описват(вода->водород кислород -> кура ми янко)
Има нещо друго - преди 25 години - Чернобилската поразия - как руснаците могат да ползват дистанционно управляеми роботизирани машнарии за разчистване на радиоактивни отломки(има доста доброволци пилоти на хеликоптери и т.н. де тоумират после де), а Япониа - нация техническа, че и отгоре, само доброволци?
Явно японците са в такава паника, че не могат за вземат верни решения, проблема е, че няма нито един дето се е самоубил заради несправяне с нещата. това вече не е по японски 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Апр 04, 2011 7:43 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Сря Фев 01, 2012 3:09 am, променена общо 1 път
|
| Съб Апр 09, 2011 6:13 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Гледайте японците като са си нямали "доброволци" какво се е налагало да обещават и плащат  :
http://af.reuters.com/article/metalsNew ... =0&sp=true
|
| Съб Апр 09, 2011 6:05 pm |
|
 |
|
dtmf
Ранг: Ориентиран
|
За земетресенията е аномалиите в климата.Всеки трябва да го види(без хората със слаби нерви)
http://pandoraopen.ru/2011-01-03/haarp- ... yj-dvdrip/
|
| Вто Апр 12, 2011 1:05 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Хайде стига с този ХААРП, не разбрахте ли че Костов е виновен.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Апр 12, 2011 1:23 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Абе за Костов незнам... Ама разправят там нещо за един мармот и станиол май имаше намесен в историята.... Може и да не е на 100% истина, но че си играят някои на Господ е повече от ясно...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Вто Апр 12, 2011 10:37 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
костов е виновен за други локални катаклизми по-страшни и от земетресение...
и не само той - цялата плеяда "политици"...
|
| Вто Апр 12, 2011 11:33 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Костов ли?!
Тъкмо изгледах "Еърфорс 1". Миии то да станеш хамерикански президент трябвало първо да биеш Батман и Супермен за да ти се видят смешка фанатизирани бивши червени барети.
Бре Димитре, там само с такива помии ли ви промиват? За филмите говоря де, че наводниха света.
На по-големи маймуни и от зимбабвийците ви напрайха!
|
| Вто Апр 12, 2011 11:27 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, идея си нямам за какво точно говориш, но да кажем, че както и на всякъде и тук промиват мозъците само на тези, които искат да им са промити, т.е. по-големи маймуни от това, дето са няма на къде да станат  . И никой производител на филми не може да наводни света, ако няма кой да ги гледа. Щом все още съшествува Холивуд и всички останали страни само преживят със собствените си филми, значи зрителите ти е пределно ясно сигурно какво искат да гледат, нали  . Ако никой не дава пари за въпросните филми те няма как да наводнят каквото и да било, а те не само, че дават, ами и голяма част ги крадат въпросните филми, за да ги гледат доброволно без пари  . Също като Уиндоус-а е - не само, че някои го купуват, но и милиони го крадат и то при положение, че има напълно легално безплатни алтернативи  . Група отворковци после обаче ни обясняват на дълго и на широко как всичкото това било бози  .
|
| Сря Апр 13, 2011 1:21 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе че са бози бози са ама човек е стадно животно и му се налага да спазва доста от
правилата на стадото. Щом дори при мене има работеща боза (а си правя разработките без нея
И без линукс, тук до не толкова отдавна нямаше ни един интелски процесор), причината не
ще да е, че ми харесва, а че ми се налага да се вписвам в стадото (трябва да пробвам как
работи моят анализатор гледан от бозячав телевизор примерно). Подобни причини имат
и много други хора, предполагам. Но бозата е най-добре докарана като телевизор за масовата
публика, няма съмнение.
Че публиката получава мозъчна промивка колкото тя поеме съм съгласен,
разбира се. То и аз гледам разни филми за добрите ченгета, правят ги с къде по-високо
темпо отколкот правеха съветските филми за героите от войната, револючията и т.н.
Ама са по-гледаеми, научили са се бая вече. То и руски филми имаше гледаеми де.
(Предстои ни да видим и първия български гледаем такъв  ).
Аз май най- се радвам на качествени английски неща, ей напоследък гледах
за доктора и току виж съм хукнал да конструирам я TARDIS, я поне някоя
звукова отверка  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Апр 13, 2011 2:23 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Най-смешното е, че Бонго ми обяснява как мен ме били направили на мамуна и ми промивали мозъка, а той самия гледал въпросните филми - аз даже идея си нямам за какво точно ми говори  .
|
| Сря Апр 13, 2011 4:04 am |
|
 |
|
zaphod
|
димитре не си гледал еър форс 1? гледай го, много яко филмче! въобще, повечето неща които дразнят интелектуалците са добри 
|
| Сря Апр 13, 2011 7:44 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 13, 2011 11:12 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Зейфоде, от теб не го очаквах ...
Баш пък този филм се нарежда на последните места в класацията ми на филмите с Харисън Форд. Просто в по-тъп филм не е участвал.
|
| Сря Апр 13, 2011 12:59 pm |
|
|