| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не съм ги виждал, явно хапят и бягат. Най-вероятно са бълхи от мързеливите котки на комшийката но списъкът на заподозрените е дълъг.
Котките на комшийката: по цял ден спят на улицата в очакване на манджата. Където ги оставя сутринта там ги намирам след работа. Трябва гумата на колата да почне да я настъпва за да си отмести малко гъза. Редовно минирам градинката с бамбукови клечки за шишчета но явно редовно се пробват да серат вътре щото понякога чувам яко мяучене и на другия ден някоя куца 
|
| Вто Апр 05, 2011 12:08 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2766 Местоположение: София
|
Хуманната борба с котки е трудна работа казвам ти го от опит ,имам една котка дето ми влиза
в оранжерията да се грее кво ли не правих с вода я заливах ,кучето я напада няколко пъти
и пак влиза но сега първо се оглежда .Можеби ако намериш някъв репелент за котки (може с ултразвук да пробваш ).
А за бълхите потърси някъв препарат с циперметрин или алфациперметрин трепе ги и не е много отровен за хора
стига да не прекалиш с дозата.
Имена на препарати не ти пиша щото при теб едвали са същите като тука.
|
| Вто Апр 05, 2011 12:41 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Моето е с Deltamethrin, имам количество като за лозе. Във викито има добри думи за него и доколкото разбирам са сходни.
А най ефикасният "репелент" за котки е сгащтване и един хубав бой. Иначе е като китаец - все ти се присмива, че пак те е надхитрила.
|
| Вто Апр 05, 2011 1:41 am |
|
 |
|
zaphod
|
 Re: Я да се върнем на темата
въпроса ти дали са измамници ми напомня оня виц за поручик ржевски, дето на бала се приближава един и го пита
- господин поручик, носи ви се славата на познавач, затова ако може бих искал да се консултирам с вас
- да, кажете, слушам ви
- въпроса ми е малко неудобен, но кажете ми, по ваше мнение, олга ивановна духа ли?
- коя е олга ивановна?
- ето онази там
погледнал я ржевски и заключил
- духа да
- аха. ами какво ще кажете за нейната приятелка наташа павловна?
- да, определено и тя духа.
- така така, а дъщерята на полковник зинин?
- също духа.
- добре де, как само с един поглед го разбирате?
- много просто - има уста - духа.
|
| Вто Апр 05, 2011 7:54 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Е и какво като са направили студен синтез - ще произвеждат ограничени количества хелии - много важно.
Студения синтез отдавна го има не само на теория - и какво от това - що ли му викат студен аджеба а?
Извод : не ти трябва студен - трябва ти топъл. И по-точно контролиран термоядрен.
Справка : http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_fusion. Тук можеш да прочетеш колко енергия произвежда ColdFusion. Ако не ти се чете отговора е : николко.
|
| Вто Апр 05, 2011 3:15 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Бе тия пишат че влагат 6 КВТ вадят 200 КВТ явно са фанали чалъма е имало някви газове с тежки метали
ама тва е бял кахър.
|
| Вто Апр 05, 2011 4:43 pm |
|
 |
|
nik
|
ами нали ако пишеше че са вложили 200 и са изкарали 6 такива като теб нямаше да повярват  и шеще да е изтълкувано като поредната петролна конспирация или съботаж .... пък сега звучи по достоверно 
|
| Вто Апр 05, 2011 4:57 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Бе аз ако им вярвам направо да съм го купил ама рекох да ви питам.
Ей да не ме лъжете че неработи и да си го купите вие
|
| Вто Апр 05, 2011 5:07 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Аз още преди месец казах, че ми свършила нафтата за парното и се топля на ток. Ти си прави извода откъде го имам толкова много...
|
| Вто Апр 05, 2011 6:17 pm |
|
 |
|
zaphod
|
 |  |  |  | Cekins написа: Е и какво като са направили студен синтез - ще произвеждат ограничени количества хелии - много важно. Студения синтез отдавна го има не само на теория - и какво от това - що ли му викат студен аджеба а? Извод : не ти трябва студен - трябва ти топъл. И по-точно контролиран термоядрен. Справка : http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_fusion. Тук можеш да прочетеш колко енергия произвежда ColdFusion. Ако не ти се чете отговора е : николко. |  |  |  |  |
не подвеждай хората, в статията пише че генералния извод е че не става.
|
| Вто Апр 05, 2011 7:34 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Е как ги подвеждам - там по завоалиран начин пише че нищо не са направили. Само в един опит е имало повишаване на температурата ама се съмняват че е от грешни измервания 
|
| Вто Апр 05, 2011 7:42 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Я сега какво открих сбора от ъглите на триъгълник не е 180 градуса
|
| Вто Апр 05, 2011 10:27 pm |
|
 |
|
TheHungry
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
|
| Вто Апр 05, 2011 11:26 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Едва ли ще ми влезе в някаква работа но е добре човек да научава разни нови неща.
|
| Сря Апр 06, 2011 12:00 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Абе що я гониш тая котка, да не ти яде доматите ... аз от котките само ползи виждам, и съм много против тормоза им, виж кучето е друго нещо ....
|
| Сря Апр 06, 2011 9:04 am |
|
|