Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Избор на осцилоскоп TDS2024c и Waveace 224 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Аз пък сега търся свястен портъбъл скоп, че в момента ползвам един Fluke 192B, който е пълна скръб като качество и като малоумности измислени от Fluke. Та трябва ми нещо непретенциозно до около 40МХз, два канала, цветно и да е с литиева батерия. Намирам само тоя тъп Fluke и едни Agilent, ама те ми се струват същите като Fluke-то. Та някой знае ли нещо друго, което да си заслужава човек да го купи, че тоя Fluke вече ми бърка в здравето - за 3к долара скоп и да ме карат да им дам още 400$ за оптичен сериен кабел и софтуер, с който да мога да си свалям картинките на компа, защото малумниците им се досвидяло да му сложат USB :? ?

Чет Мар 31, 2011 11:02 pm
Профил

Мнение 
miro_atc написа:
За Agilent има ли някакъв PC софтуер?

уредих се с един служебен DSO-X 3024A обаче без етернет модул... Още не съм го разучил напълно, но изглежда добре. Само дето връзката с РС ми липсва ;-)

Според това видео http://www.eevblog.com/2011/02/17/eevbl ... -teardown/ модула за ЛАН е само 4 жички(може би има и трансформатор в конектора).

Чет Мар 31, 2011 11:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Миро PC софта за Agilent е пълна скръб и то тоя за 5000-6000-7000 сериите дето са следващия клас.
Ако ще правиш нещо на PC ще се наложи да си пишеш сам софта за да работиш нормално. Имат добри библиотеки за работа с девайса,поне при 5000-6000-7000 сериите.

Пет Апр 01, 2011 12:01 am
Профил

Мнение 
ех нямам време да им пиша софтуер....

Библиотеката е видях и затова си помислих че може би има нещо готово. Поне нещо дето прехвърля screenshot-ти няма ли? Колкото да не си играя да размотавам флашка напред-назад...

@ike, най-вероятно на хардуерно ниво приставката е само конектор за мрежата, обаче софтуерът сигурно разпознава приставката и няма да тръгне,,,

Пет Апр 01, 2011 9:07 am
Профил
Аватар

Мнение 
При 5000-6000-7000 програмата им е Data Capture. Мисля че и за 3000 става със същата. Едно че е супер грозна като изпълнение,отделно при мен забива след сваляне на данни. Ъпдейтвах скоро с новата версия. Спря да се конектва изобщо със скопа.
Задължително трябва да е инсталирана IO Library Suit за да работи кепчъра. Доколкото изобщо работи де.

Иначе колкото да си дръпнеш имидж лесно може да си го напишеш и ти. Имаш една две функции за конфигурация и една функция за изтегляне на диаграмата в double array.

Ако смяташ да копаш в тази посока ще имаш съпорт от мен. Скоро правих пълнофункционален кепчър с управление и на базовата функционалност на скопа.

Ако копаш на Visual C++ моя проект мога да ти го пратя за база.

Ама имай пред вид че 3000 е китайско чудо. Прави се от Rigol за Agilent. Не очаквай да е съвсем осцилоскоп :)

Пет Апр 01, 2011 10:53 am
Профил

Мнение 
Цитат:
Ама имай пред вид че 3000 е китайско чудо. Прави се от Rigol за Agilent. Не очаквай да е съвсем осцилоскоп

А така, това потвърдено ли е? Че чакаме едно MSOX от 2000 серия - дали сме се набутали? То и цената му не е кой знае какво, ама все пак се надявам да е добро.

Пет Апр 01, 2011 11:11 am
Профил
Аватар

Мнение 
За 3000 да.
Даже най новия скоп на Rigol има същия интерфейс на сондите като 5000-6000-7000-8000 скоповете на Agilent. Че нищо чудно да имат изнесено в Rigol производство и на скопове от по висок клас и мръсните китайци разбира се крадат на поразия.

Пет Апр 01, 2011 11:20 am
Профил

Мнение 
на тоя дето е при мен навсякъде има лепенки "мейд ин малайзия"... ама знае ли човек ;-)

Аз по принцип съм свикнал с тектроникси и агилента ми беше малко странен в началото. В смисъл, че с тектрониксите особено по-високите серии си знам, че като хвана някакъв сигнал както ги виждам на екрана, така изглежда в действителност. Или поне аз така си мисля :-)
При агилента обаче това което виждам на екрана май повече зависи от настройките дето съм пуснал. Едно и също нещо мога да го видя по 100 начина в зависимост на колко съм го настроил да семплира, да осреднява, да отфилтрирва и т.н.
Много опции и функции, което сигурно не е лошо и сигурно са необходими за скоп, който вади 1 милион криви в секунда. Без тях сигурно щяха да се виждат един милион цапаници по екрана ;-)
Но от друга страна многото настройки както казах ме объркват, щото гледам екрана и не знам това дето виждам наистина ли е така или съм объркал настройките...

Добре поне че в автоматичен режим се справя наистина много добре. Мога да си местя сондите от сигнал на сигнал, то винаги успява да го синхронизира прилично без да се налага да пипам тригери ала-бала...

Пет Апр 01, 2011 11:52 am
Профил
Аватар

Мнение 
Инфото е от техен търговски представител.
Моя също май беше от Малайзия.

Да гадничко е докато му свикнеш. Аз от доста време го имам и понякога пак се пуля

Пет Апр 01, 2011 12:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
... щото гледам екрана и не знам това дето виждам наистина ли е така или съм объркал настройките...

...

//off topic
Това, което виждате, не е това, което си мислите! :D

Пет Апр 01, 2011 2:23 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3