Отговори на тема  [ 155 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща
Много странен двигател 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
дае, това дето оставя бяла диря след самолетите кво си мислите че е, водна пара ли? че къде се е чуло бензин да става на вода хахаха :lol: :lol: :lol:

Не, разбира се! Същото се е получило и след екслозиите над реакторите във Фукушима.

BTW, темата вече така се е завила, че и за "Общи приказки" даже не става. :(

Чет Мар 31, 2011 1:34 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
За дирята на самолетите: от 15-20 години каисиите в моя край (основен производител дотогава) изпатиха две сериозни болести.
Първата е масово изкореняване за отоплителен материал в резултат на пред-приватизацията :evil:
Втората е "заливане с киселина" - неизвестна до тогава, някой споменаа за сменения трафик на самолетите...

Аз бях тръгнал да пиша за друго ама вече забравих. Но горното си е истина.

Чет Мар 31, 2011 10:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами американците с Herkules-ите поливат с керосин от време на време - не е само по твоя край - при нас от две години насам доматите дето не са в оранжерията просто умират.

Чет Мар 31, 2011 11:07 pm
Профил ICQ

Мнение 
Е така, както си го написал все едно американците с тези Херкулеси прелитат половината земно кълбо специално да ти бастисат доматите.

Чет Мар 31, 2011 11:11 pm
Профил

Мнение 
Абе на вас майтап ви се струва, но има ли някой представа колко патента за един Господ знае какви открития седят в сейфовете на някой (вече) много богат човек (компания), който печели от липсата на въпросния продукт на пазара?! И колко всъщност такива неща могат да видят свят ако се намери някой да затрие тия компании?! Стига бе, не могли да избягат от бензина и да минат на алтернативно гориво? Сигурно. И е нормално 1.6 кубика кола дето нищо не тежи да лапат 7-8/100?! Вярвам, че не може тоя разход да се смъкне .... на половина. Примерно. И с лекарствата е така за сериозните болести. А и както каза bateAz, какво по сладко от хронична болежка - ама дали наистина хроничната болка някъде е нелечима - айде, и да е - няма да ти се помогне. Не е изгодно.
И преди някой да ме обвинил, че гледам на нещата като на глобална конспирация - е, не е точно конспирация, но е глобална. И смуче адски много пари, а машината за формиране на обществено мнение и насаждане на идеи, желания и нужди си работи. И ще продължава докато си почесваме пръстите :arrow:

ПП. В тоя ред на мисли някой би ли ми обяснил къде изчезнаха шибаните дъвки, различни от Орбит?! Ей за това говоря - вече като влезе човек в магазина и иска дъвка на устата му изскача Орбит. После влиза някой, който не харесва Орбит (за ужас на рекламните агенции - как бе, мамка му, тоя не сме го промили?!) ииии в магазина няма друго освен Орбит. Защото хората искат ... Орбит. Е, благодаря, а трябва ли да е така - 'щото непрекъснато ти се набива по телевизията, че имаш кофти дъх и в устата ти живят каубой, розова поничка и пх-то ти е с графика на борсов индекс по време на криза?! Ай стига бе ... Такъв тип случки често ме сполетяват вече!

Чет Мар 31, 2011 11:14 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Не бре, имат навика да си изпразват резервоарите като наближат летище. В тоя коридор (посока ССЗ тръгвайки от Бургас) много народ се оплаква от няколко години (странно защо съвпада и с първите долетели тук херкулеси) от такива странни попарвания на дървета и зарзавати.

Чет Мар 31, 2011 11:19 pm
Профил ICQ

Мнение 
1. Патентите са побликувани, ако не се лъжа. А и повечето ги ползват да си пазят гъза, да не дойде някой и да каже, че е патентовал натискането на копче надолу и отпускането му на горе и да ти прибере печалбата за 10 години назад.
2. За да направиш 1 литър, каквото и да е алтернативно гориво ти трябват 2,5 литра бензин. Ако можеш да направил алтернативно гориво с цената на нормалното, честито вече си богат като петролен шейх.
3. Може да се направи кола дето да лапа по-малко от 7/100, въпроса е би ли седнал в пласмасова кола с алуминиев двигател, която тежи 50 килограма, като наоколо се разхождат хората с 3 тонни хамъри?
4. ДъФките изчезнаха, защото орбит и обикновенните дъФки в магазина ги зареждат на една цена, ама крайната на орбита е 10 пъти по-висока от обикновенната дъФка. За какво в магазина сами да си правят конкуренция? Ако ти се дъфчи, плащаш 1000% надценка.

Не е навик. Всички самолети зареждат малко повече гориво и преди кацане го изхвърлят, защото ако са прекалено тежки просто ще се разбият на пистата при кацане, а и ако стане някаква авария при кацане и се запалят няколко тона гориво, ще си ебе майката. Просто по едно време бяха намаляли полетите и сега американците, като са почнали с редовните полети и редовното изхвърляне на неизползванотото гориво е започнало да ви прави впечатление. И не си мисли, че са на кеф ви поливат, но така излиза по-евтино от колкото да губят самолети и екипажи.
Едно време, когато имахме МИГ 25 преди 25 години, най-редовно се чуваше sonic boom, но тогава никой не се оплакваше. Сега не се чува и хората си траят, но ако почне пак да се чува, ще плъзнат едни конспирации, че ни облъчват с хипер звуково оръжие.

Чет Мар 31, 2011 11:26 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Просто човечеството не е дорасло за да решава проблемите си.

Като се замислите освен техническия прогрес в последните да кажем 4000-5000 години има ли друг прогрес?

Все още хората водат войни за щяло и не щяло. Всеки мисли той да е добре пък на другите кво им е - не му пука. За да се решат всички тези въпроси като - болести, енергиина зависимост и др. трябва да има много голяма воля за развитие. Отделен е въпроса че тази воля трябва да я имат силните на деня щото те решават.

Но това няма да стане скоро. Даже и никога може да не стане, като гледам младото поколение какви са им интересите и колко хората стават все по - ограничени и по - ограничени.

Пет Апр 01, 2011 12:40 am
Профил

Мнение 
siropuch написа:

Като се замислите освен техническия прогрес в последните да кажем 4000-5000 години има ли друг прогрес?

Все още хората водат войни за щяло и не щяло. Всеки мисли той да е добре пък на другите кво им е - не му пука. За да се решат всички тези въпроси като - болести, енергиина зависимост и др. трябва да има много голяма воля за развитие. Отделен е въпроса че тази воля трябва да я имат силните на деня щото те решават.

Но това няма да стане скоро. Даже и никога може да не стане, като гледам младото поколение какви са им интересите и колко хората стават все по - ограничени и по - ограничени.

Развитието на едно общество в никакъв случай не значи социално общество, всъщност социалните общества нямат почти никакво развитие. Ако обществото ти дава някакви равни права и привелегии, и хората не целят задоволяване на някакви допълнителни потребности, или открояване от това общество, то спокойно бихме могли да живеем в сламени колиби и да садим картофи и домати, виж за пример страните от третия свят, там масово обществата са малко или много социални .. по скоро били са. Много добър пример е онова филмче "боговете сигурно са полудели", те тия си имаха съвсем социално, и някой би казал много развито общество.

От друга страна ако хората бъдат по малко ценични и престанат с опитите да си изкупуват "греховете" подпомагайки изостанали общества, то недостига на ресурси може и да отпадне като проблем в близко бъдеще, имам в предвид конкретно изхранване на тия в африка, постоянното подпомагане на тия или ония ... лично з амен това е супер ценично. Ти се тъпчеш като прасе, харчиш, пиеш и си живейш живота и в същото време ходиш да пискаш как на хопрата в африка трябвало да им се помогне и им пращаш печки от готварско фолио или мухлясалото жърно за да не би случайно да влезеш в свръхпроизводство и да му сриннеш цената. Според мен трбява да ги оставим сами да се оправят, който оцелее оцелее, това се касае за всички.
Ако обществото ни преди 10.000 години е било толкова лицемерно вместо да изтреби остатъците от еволюцията ни е щяло да ги храни, и сега щяхме да сме или изядени от тях, или щяхте да казвате на децата си " не ходи тате в гората да не те изядът пещерните хора". Факта е че в едно общество - стадо винаги има слаби индивиди, естественият ход на нещата е те да измират. Ако това с амои близки, аз мога да реша дали да се грижа за тях или не, но в ниакакъв случай не бих искал обществото да се ангажира с тях, както и аз не искам да ме ангажират с чужди проблеми по никакъв начин.

Пет Апр 01, 2011 2:27 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:

Все още хората водат войни за щяло и не щяло. Всеки мисли той да е добре пък на другите кво им е - не му пука.

хахах, такава хуманитарщина отдавна не се беше изливала в тоя клуб :)
как да няма прогрес бе таранкоолу, норвежците примерно са много напреде, постигнали са идеалното общество направо :) е, някой от вас да знае как звучи норвежкия език? да е гледал норвежки филм, да е слушал норвежка музика? аз май съм гледал един норвежки филм, преди 15 години. тия хуманиски лафове дето ги избълва бяха на мода през 60те, имам предвид тогава се толерираха или споделяха от умните хора, но днес не се надявай на симпатии с подобно мислене. днес подобни идеи още виреят, но само сред разни бездарни интелектуалчета дето реват за държавни дотации и се оплакват от чалгизацията :)

Пет Апр 01, 2011 7:39 am
Профил

Мнение 
Cekins написа:
Ами американците с Herkules-ите поливат с керосин от време на време - не е само по твоя край - при нас от две години насам доматите дето не са в оранжерията просто умират.

Вируси. Ако не им се смени мястото на доматите тая година , пак ще вирусясат. Кайсиите също мрат от вируси.

Пет Апр 01, 2011 7:41 am
Профил

Мнение 
Брей и земеделци имало във форума супер.

Пет Апр 01, 2011 7:52 am
Профил
Аватар

Мнение 
значи съмнявам се да е от горивото, носителя идва със дъжд, това съм установил. горивото първо че се изпарява, иначе нямаше да го изливат, нищо не стига до земята, второ че май на растенията не им пука от нефтени продукти, стига да не ги полееш съвсем ургулешката. другото което съм забелязал - поражението е много силно локално, през 2005та астмата на село беше поразена само там където е под открито небе, под стряхата на къщата беше здрава. най-много ми прилича на киселинен дъжд, макар че убий ме от къде се взема и защо е толкова рядко, като ТЕЦовете бачкат нонстоп.

Пет Апр 01, 2011 8:11 am
Профил

Мнение 
zaphod написа:
хахах, такава хуманитарщина отдавна не се беше изливала в тоя клуб :)
как да няма прогрес бе таранкоолу, норвежците примерно са много напреде, постигнали са идеалното общество направо :) е, някой от вас да знае как звучи норвежкия език? да е гледал норвежки филм, да е слушал норвежка музика? аз май съм гледал един норвежки филм, преди 15 години. тия хуманиски лафове дето ги избълва бяха на мода през 60те, имам предвид тогава се толерираха или споделяха от умните хора, но днес не се надявай на симпатии с подобно мислене. днес подобни идеи още виреят, но само сред разни бездарни интелектуалчета дето реват за държавни дотации и се оплакват от чалгизацията :)

:) Нито съм интелектуалец, нито пък се оплаквам от чалгизацията, Даже напротив чалгата ми харесва (е старата). В личен план няма от какво да се оплача. Работя си за себе си, семейството е добре значи всичко ми е наред. Но погледнато малко по мащабно човечеството не е никак добре.

Притеснява ме и друго, че има хора като теб, за които сегашното положение е идеално. ( не говоря за личен план)

Пет Апр 01, 2011 8:26 am
Профил
Аватар

Мнение 
ами как няма да те притеснява като си се напасъл с някаква идеалистка трева.

Пет Апр 01, 2011 8:45 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 155 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща