Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Галванично разделяне? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Втората схема си е стандартно зануляване. За да работи ДТЗ не трябва да има връзка между нулата и земята след самата защита. ДТЗ е проектирана за трипроводни мрежи. Възможно е да се приспособи и за двупроводна мрежа, но всеки случай си е индивидуален. Никой електротехник не би си заложил дипломата с думите "става без проблеми, слагай спокойно". bateAz го написа по-нагоре "...правилно монтирана..." а не просто монтирана. Това не е предпазител, който изключва винаги при окъсяване.

Нед Мар 27, 2011 11:34 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ей, голяма полемика!
Ако си стъпил на пласмасовото столче и пипнеш занулената кафеварка и офазения тостер с ръждясало зануляване които са на пластмасови крачета върху неметален плот трябва да си много праведен и на микросекундата да почнеш да молиш дедо Господ да ти смъкне ДТЗ.
Ако пипнеш само тостера и те удари ток най-вероятно ще минеш без молби щото токът отива към земя и не е луд да се катери към приповдигнатата нула.
Земя има навсякъде дори и тръбопроводът да е пластмасов. В най-лошият случай ако си на мокър под близо до занулената печка той ще се разклони но имаш шансове. Всъщност 30-те мА на ДТЗ са гарантираният максимум, реално сработва и от 5-10.

Най-тежкият ми случай е да съм опрян на замасения метален плот и със стиснат метален инструмент да хвана фаза. Друсвало ме е до болка но нищо повече като има ДТЗ.

Нед Мар 27, 2011 2:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3