|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 4:03 pm
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Първото ти твърдение си е направо невярно. То и второто де  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Мар 17, 2011 5:26 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе да ти кажа в Щатите много имат пушки, ама никой не смее да стреля по полицай. Не, че не им се иска, ама не смеят.
То тия от НСО и досега си носеха законни пистолети и имаха право да ги ползват. Само че съгласно някакви вътрешни разпоредби. Сега го узакониха официално. То е и нормално де - пази президента, а да няма право да стреля по евентуални терористи???
По интересно е какво да правят с колите на НСО. На всеки е ясно, че те няма как да се движат по правилника. Предполагам няма полицай който да глоби кортежа на американския или руския президент. Логично е за тях закона за движение по пътищата да не важи. Но тук в БГ имаме два проблема свързани с това:
1. Куцо и сакато ползва коли на НСО. Според мен с такива привилегии трябва да само президента и премиера. Толкоз. А тука всеки боклук докопал малко власт и се мята на черния мерцедес и ходи да яде и пие из страната с най-висшата държавна охрана зад гърба си. Защо например министър трябва да полза кола на НСО? От какво го "охраняват". Нали си имат министерски коли с шофьор на щат? Ама той вероятно е да вози любовницата вечер.....
2. По малоумния ни закон за движение по пътищата, при ПТП няма как да няма виновен. Така като се случи катастрофа с автомобил трябва да напишат акта на някой. То и още по тъпи следствия има от тоя закон де - като например да се метнеш в дупка и недай си боже да катастрофираш - иде полицая и съответно на дупката няма как да и състави акт, та си го отнасяш ти.
3. Отделно, че имаше май някаква тъпа точка в тоя тъп закон, дето даже и да си от невинната страна, ако се докаже, че си можел да избегнеш произшествието пак носиш наказателна отговорност. Например някой те засича, ти обаче не си даваш правото до последно и се удряте. Ако оня успее да докаже, че си можел да намалиш и да го пропуснеш носите солидарна отговорност. Такъв е точно случая с горния човечец дето е срещнал военния министър. Друг е въпроса как се доказва това, че съзнателно си държал на предимството си до последно. Ама то в кенефа наречен бългаска съдебна система, много Ъпсурди има....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 17, 2011 5:48 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Цецо за апсурдите в съдебната система си прав, но всъщност споменавайки съдебната система в тоя ред на мисли абсурдите в нея единствено могат да са ти от полза, едва ли иа акт на КАТ който да не падне в съда ако човек си хване читав адвокат, тук "независимият" съд е много хубаво нещо, само да нямаш ПТП с охрана на съдебната власт че тогава съдът става съвсем"независим" .. то независим има много тълкувания, присъдата не зависи нито от логика, нит от доказателства нито от свидетели, те това е независим съд, което в най-общия случай е много добре, поне аз съм с добри впечатления 
|
| Чет Мар 17, 2011 5:56 pm |
|
 |
|
tgi
|
Така де, то очевидно, и останалото ти дето не го цитирам и с него съм съгласен.
Ама разликата е, както Киплинг е забелязал на времето, "самураите са толкова учтиви
като се срещнат защото и двамата носят мечове".
(цитатът е приблизителен само, но смисълът е запазен).
[edit] Ей я и оригиналната извадка, изрових я че мразя полуцитати:
" Thus we talked of the natures and dispositions of men we knew nothing about till we had decided (1) that the painful politeness of the Japanese nation rose from the habit, dropped only twenty years ago, of extended and emphatic swordwearing, ..."
[/edit]
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Мар 17, 2011 6:40 pm |
|
 |
|
Цецо
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 18, 2011 1:10 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
КРИЗА НЯМА
... за тях
|
| Съб Мар 19, 2011 12:01 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
http://www.darikfinance.bg/novini/51493/%C8%F1%F2%E8%ED%F1%EA%E0%F2%E0+%E8%F1%F2%EE%F0%E8%FF+%ED%E0+%EE%F6%E5%EB%FF%E2%E0%ED%E5%F2%EE
откак се прибрах от такай чувам всеки ден подобни изповеди.
почти всички около мен са затворили, съкратили работници и/или обявили фалит.
стъклените погледи са все повече, особено сред хората имащи отношения с банки под каквато и да е форма.
днес ми се обади един от моите хора, дето го дадох на държавата да го храни преди година.
бил в болница за седмица. изписали го с двойна пневмония и вода в дробовете - толкова можели да го държат.
ревеше... няма пари за лекарства, в болницата не го искат. разбира се, ще му помогна, ама докога ще издържа и аз...
ако плащаш данъци и осигуровки, си балък. ако не плащаш си престъпник. баси държавата
|
| Пон Мар 21, 2011 8:40 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
търсих едни други работи и по неведоми пътища попаднах на това:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32011D0038:BG:NOT
не можело, значи, да се намалят селективно акцизи и данъци на горива?!
тъпанари. и единия очилатко, и другия. да не говорим за баш-шефа.
|
| Сря Мар 23, 2011 3:33 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Абе да ти кажа в БГ каквото и облекчение за даден сектор да се въведе, моментално ще се използва за някаква далавера от Ганьо. Помним рецептите за обезветяване на гориво.....
Ако туриш ниско ДДС за хляба, току виж се появили хляб от местни изрезки. Ако туриш облекчения за книгите, всички вестници ще почнат да излизат с твърди корици.
Туряш необлгаем минимум - всички са под минимума. Пускаш аванта за дарения - всеки дарява на баба си. Позната данъчна ми обясняваше, как един екземпляр декларирал милион приходи от ..... занаятчийска дейност - пройзводство на мартеници.
Въобще аз съм на принципа, че за БГ трябва да се турят данъчните правила от турската империя - единна ставка за всичко и за всички и толкова. Че колкото е по сложна, толкоз повече дупки намира Ганьо.
|
| Сря Мар 23, 2011 3:39 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Не си прав Цецо.
Не само Ганьо, а и дори Ханс, Пиер, Джон, ... имат желание за далавера и интелект да я направят ... ама не става, щото има ДЪРЖАВА и в нея правила, които се спазват, щото има и тояга за който не ги спазва. А и тоягата се стоварва винаги по виновната глава. Сигурно има и изключения, но незначителни.
|
| Сря Мар 23, 2011 7:27 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
|
| Сря Мар 23, 2011 9:39 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Напротив. Според теб държавата е нещо имагинерно, спуснато отгоре, което да контролира. Някакъв божествен механизъм, който ако е немски работи, а ако е български - ръждиво поскръцва. Да ама не. Държавата всъщност е сбирщина от Ганьовци (резипрочно Хансовци, Пиеровци и Джоновци). Така, че е нормално в БГ да имаме Ганьовска държава, а в ФРГ - Хансовска държава. Правилата в Ганьоландия се налагат от Ганьовци и се изпълняват от Ганьовци. Реципрочно в ФРГ и горе и долу са Хансовци. Микса е невъзможен. Т.е. няма начин в Ганьоландия да управляваш и въртиш тоягата по Хансовски, щото наличния управленски и репресивен матриал също е Ганьовски  Имаш си Ганьовци и си ги подреждаш - полицаи, съдии, депутати, президент и премиер - те ти Ганьоландия. Т.е. от кофа с ...... каквото и да забъркаш - шоколад няма да излезе. Пак по изложените по горе причини, един Ганьо във Германия бива смлян от Хансовците и накрая става човек. А един Ханс спуснат в Ганьоландия или напуска с крясъци или за нула време се превръща в типично сиво Искърско говедо.
Прост / по-прост / народен избранник. Ама кой е за бой в случая? Тоя дето яде баницата?
|
| Чет Мар 24, 2011 10:11 am |
|
 |
|
tgi
|
Бе то въпросът е кой му я дава... или какъв избор е даден на тия, дето все още се лъжат и ходят
да "избират".
|
| Чет Мар 24, 2011 4:27 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ДедоБоре написа: http://www.darikfinance.bg/novini/51493/%C8%F1%F2%E8%ED%F1%EA%E0%F2%E0+%E8%F1%F2%EE%F0%E8%FF+%ED%E0+%EE%F6%E5%EB%FF%E2%E0%ED%E5%F2%EEоткак се прибрах от такай чувам всеки ден подобни изповеди. почти всички около мен са затворили, съкратили работници и/или обявили фалит. стъклените погледи са все повече, особено сред хората имащи отношения с банки под каквато и да е форма. днес ми се обади един от моите хора, дето го дадох на държавата да го храни преди година. бил в болница за седмица. изписали го с двойна пневмония и вода в дробовете - толкова можели да го държат. ревеше... няма пари за лекарства, в болницата не го искат. разбира се, ще му помогна, ама докога ще издържа и аз... ако плащаш данъци и осигуровки, си балък. ако не плащаш си престъпник. баси държавата |  |  |  |  |
Зле е Дедо, зле, навсякъде е зле е почти. При нас в единия офис съкратихме още като започна кризата, 4 човека сме освободили, някои ми вършеха работа, други си им беше време. От друга страна в другото ми офис назначаваме, преди месец назначих 9 човека и то с договори на реална заплата, почти де .. бонусите не им ги пиша щото хептен нищо няма да вземат. Знам много хора които тотално спряха работа, някои се изнесоха назапад, говоря за бизнесмени. Познат отиде в Испания, бори общестъвени поръчки там, тук бат гойко иска да му се работи та и да си плащаш че работи, да го духа.
Кризата е навсякъде, имам обект от който ни дължат около 100 хил., дължат ги щото бай бойко педала не им ги дава, ама ние сме късметлии, това са някакви 10-15% финално плащане щото искаме поне 80% аванс. Да ама никоя от другите подизпълнители не е взела повеч е от 20%, по едно време на главния изпълнител имаха да му възстановяват около 5 млн от ДДС. Представям си всички тия подизпълнители как живеят, най-вече рбаотниците им, от къде вземат пари, какво ядът .... навсякъде е така. Жената покрай кризата съкраитха 100-на човека, а заради бат бойко още толкова ама само те, и още сигурно 30 по толкова от останалите в тоя бизнес. Та тия дето ни дължат пари ми звънят, оптимисти хората, мислят че ще продължаваме втори етап ама не знаели че ще искаме всичко дето го дължат и 90% от втория, не че не им го казвам всеки път. Сега мрънкат не можели да предадът, акто не предадяли нямало да вземат пари и нямало да могат да ни се разплатят. Аз пък мисля че по добре 100 вътре от колкото 1 млн, зор нямаме, вече година и половина без тия пари щом изкарахме може да ги прежалим, а и съд има, само дето и ние премии не сме давали, хората заплати са си взели, ама са бачкали 20 дена като луди, обикновенно вземат добри премии а от този обект нищо и ето как всички страдат.
От ден на ден отива на по зле, световната криза няма нищо общо, това правителство се оказа най-калпавото, най-крадливото и най-лицемерното, всички до един на кол да ги набучат малко ще им е, тия трябва до 9-то коляно. Стиснали са и пускам само от там от където могат да откраднат .. казвах ви аз че по добре доган или болен отколкото гойко, е май прав излязох... за съжаление.
Последна промяна ToHu на Вто Май 17, 2011 11:22 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Мар 24, 2011 10:12 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Тони, проблема е, че нашенеца вярва на месии и все чака някой да го оправи. Заради това беше избран и бате бойко...
Не се притеснявай по зле ще става.
Преди изборите бях на мнение, че това управление ще е на принципа костов плюе а бойко се оплаква.
Ха сега тези които ме убеждавахте че всичко е по-добро от станишеф и сие, ми кажете че не стана така... 
|
| Пет Мар 25, 2011 12:32 pm |
|
|