Отговори на тема  [ 91 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Невидимата катастрофа 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение 
Цитат:
Просто е невъзможно да съществува устойчива система с 80% ромско население.

Действително, такава държава не знам, обаче знам за такава със 100% ромско население - Индия. А тя е съвсем стабилна! :)

Пон Мар 14, 2011 11:59 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Знаех, че ще ми я дадете за пример. :) Няма как да стане обаче.

Вярвай ми, когато положението в БГ се сговняса до една пределна точка, ромите ще се изнесат веднага. Особенно сега, когато напрактика никой не ги спира.

Ромите не страдат нито от патриотизъм, нито от национализъм, нито от някакви особенно силни родствени връзки. За един ром да се премести в по хранителна среда е много по лесно от колкото за един българин.

Просто още положението не е толкова лошо.

И мен ме дразнят ромите и начина им на живот. Но не мога да си кривя душата - говняната ситуация в БГ се дължи на чистокръвните българи.

Иначе е все едно да обвиним негрите в САЩ за финансовата криза :)

Пон Мар 14, 2011 12:07 pm
Профил ICQ

Мнение 
fan написа:
Цитат:
Просто е невъзможно да съществува устойчива система с 80% ромско население.

Действително, такава държава не знам, обаче знам за такава със 100% ромско население - Индия. А тя е съвсем стабилна! :)

Ама ти наистина ли вярваш че Индия се състои от индивиди (забележи, не кажвам хора) от племето Чандала? В Индия има около 25,000 различни племена, някои като Сигхите например, съвсем възпитани и с чувство на дълг децата им да станат доктори, адвокати или учени, голяма част да ги наречем условно "далеч от върха на сладоледа" и естествено дребна част пълен боклук. При тяхното население това верочтно възлиза на около 100,000,000 индивида но при население от 1.1 милиарда не е толкова голям проблем. Виж в България съотношението е съвсем друго, да не говорим че това племе цигани дето обитава нашите земи са НАЙ-ДОЛНИЯ боклук даже и по индианските стандарти. А те не са никак високи, повярвай ми, тъй като тук работя с индианци (пардон, индийци) на ежедневни начала.

А, и още нещо - Индия е доста далеч от "стабилна държва"...

Пон Мар 14, 2011 12:09 pm
Профил

Мнение 
Много сте докачливи на тема мангали - пардон роми. :) На всякъде по света са с едни и същи мутри и идиотско поведение! А държавата им е от незнайно колко столетия(въпреки колониализма). :)

Пон Мар 14, 2011 12:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
В природата, баланса е задължителен. Просто е невъзможно да съществува устойчива система с 80% ромско население. Или с 80% пенсионерско. Подобни системи биха се саморазрушили за дни :)

цецо, напасъл си се с някаква идеалистична пропаганда, баланс в природата хаха. както и да е.
а нашите мангали аз не ги мразя, дори мисля че глобално играят полезна роля - възползват се от слабостите на системата пречейки ни по тоя начин да я приемем за работещя и да отидем твърде далеч. да се дразним на мангалите е все едно да се дразниш на клиент, който се е възползвал от бъгавия контролер за да пусне повече вода през някоя тръба. не клиента е виновен, а ти, клиента е свършил една добра работа че те е насочил към проблема преди да се е стигнало до фатални последици.
Цитат:
Ама ти наистина ли вярваш че Индия се състои от индивиди (забележи, не кажвам хора) от племето Чандала? В Индия има около 25,000 различни племена, някои като Сигхите например, съвсем възпитани и с чувство на дълг децата им да станат доктори, адвокати или учени, голяма част да ги наречем условно "далеч от върха на сладоледа" и естествено дребна част пълен боклук.

ти колко пъти си бил в индия бе, да пробвам да позная - нула.
аз съм бил два пъти, и индия е огромно циганско гето. разпределението - хора/маймуни е долу горе колкото при българските мангали. ще кажеш да ама те пращат ракети в космоса, а нашите тук са животни. че то има мангали и в българия дето се човъркат с поялника и се образоват, просто не ги пишат в новините. чирков не беше ли циганин? той поне се самоопределя като такъв доколкото си спомням.

Вто Мар 15, 2011 9:04 am
Профил

Мнение 
Цитат:
...чирков не беше ли циганин? той поне се самоопределя като такъв доколкото си спомням.

Всъщност той не еднократно е казвал по въпроса - "Какво общо имам аз с тези хора?". :)

Вто Мар 15, 2011 9:14 am
Профил

Мнение 
zaphod написа:
ти колко пъти си бил в индия бе, да пробвам да позная - нула.
аз съм бил два пъти, и индия е огромно циганско гето. разпределението - хора/маймуни е долу горе колкото при българските мангали. ще кажеш да ама те пращат ракети в космоса, а нашите тук са животни. че то има мангали и в българия дето се човъркат с поялника и се образоват, просто не ги пишат в новините. чирков не беше ли циганин? той поне се самоопределя като такъв доколкото си спомням.

Не позна :) Всъщност лично за мен това няма никакво значение - аз мангалите съм ги загърбил преди много години. Дразнещо ми е обаче че твърде много ги коткат по нашите земи. Може и да има единици свестни сред тях ама какво от това? То не променя общата картина

Вто Мар 15, 2011 9:22 am
Профил
Аватар

Мнение 
коткат ги мангалите понеже такава е модата в момента, а българина обича модата. като мине тая мода на запад, и тука ще спрат да ги коткат.

Вто Мар 15, 2011 10:23 am
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
коткат ги мангалите понеже такава е модата в момента, а българина обича модата. като мине тая мода на запад, и тука ще спрат да ги коткат.

Абе нещо много дълго продължи това коткане, че незнам.... Съвсем се разпищолиха. Вижте какво става по селата.

Вто Мар 15, 2011 10:30 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
kiiid написа:
Дразнещо ми е обаче че твърде много ги коткат по нашите земи.

Как виждам нещата:
Цитат:
Мързеливите и крадливи малцинства и емигранти вкарват всички демократични държави в доста
сериозни и трудно решими проблеми. При демокрацията от една страна имаме свободно придвижване
на хора, стоки и капитали, което помага за разширяването на пазарите и проникването на услугите.
Но от друга страна стоят масите от недоучили/мързеливи/крадливи субекти, които имат свободата
да се придвижват по-лесно, искат да имат добрите заплати и социален статус, но ако може, без да си
дават много зор. И тук идва проблема - те имат равни права със всички други, опциите кастрация/
концлагери/на сапун/изтребване/etc. форми на елиминиране е добре да си останат само в мечтите на някои.

Хипотетично, ако се появи прецедент на елиминация на малцинство и това бъде официално одобрено
на държавно ниво, то още на следващия ден крайните националисти из държавите ще поискат своето:
"Турците - вън от Германия!", "Африканците - вън от Франция!", "Българите - вън от Великобритания!"
Основания ще се намерят - конкуренция на пазара на труда, внос на престъпност, източване на социалните
фондове, първоначално предвидени за гражданите на развитите държави, тероризъм. Покрай наистина
некачествения материал ще го отнесат и нормалните, честно изкарващи прехраната си емигранти.

Подходът на Хитлер към не-арийците наглед звучи добре като решение против непълноценните раси,
но да се надяваме, че времето му е минало безвъзвратно. В наши дни светът е все по-отворен и малък,
безценна е свободата човек да се реализира на много повече места в сравнение със епохата на крепостните
селяни и Желязната завеса. Но пък от друга страна се засилва неудовлетворението от това, че вместо
да сравняваш своето канче само със тези на съседите си, то го правиш със жителите на цял континент.
И все пак е по-добре така, отколкото бодлива тел по границите, една партия, една телевизия и един Тошо.
Знам, че настроенията на някои форумци тук (дефинирани като "мракобеси" :D)
не са про-хуманистични и про-пацифистични, но ще видим дали тяхната оферта
ще е по-добра от сегашната, когато/ако доживеем времена като при Хитлер.

Вто Мар 15, 2011 12:50 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Не е нужен втори Хитлер. Нужно е или промяна във всеобщата убеденост, че всички сме с равни права - т.е. и паразитите имат право на помощи, да им е топло зимата, да ядат, да имат ток вкъщи и вода и най-вече ДА ОЦЕЛЯВАТ. Да стане малко "който не работи не трябва да яде". Това и донякъде сега работи, но от глад се озлобява и вместо да се търси начин за справяне с това ги избива на насилие и кражби - щото е по-лесно.
Друг вариант който аз виждам е да ги бием с тяхните камъни по техните глави. И то напълно законно, хуманно и морално, без никой критик, глупак, законотворец от ЕС или борец за равноправие и анти-дискриминация нищо не може да каже. Като реват за права - ОК равни сте, ама и пред закона сте равни. На мангалката дето "отглежда" 8 деца в катун от дъски където хигиената е нулева и която няма доказуем месечен доход и се взимат децата. Това съм го виждал по американските филми, сигурен съм, че и тук закона е такъв. Който налита на бой, краде жица,тухли, каквото и да било, ако ще и доматите от градината да ми обере - влиза в пандиза. Нали искате законност - ето ви я! Нали държавата не прави нищо за вас и вашите деца - ето сега прави. Ако това се приложи трябва да се построят поне още няколко съдилища и затвори, както и социални домове (а пари няма). Разбира се това би работило само на теория, докато и ние, българите не си оправим манталитета. Щото в противен случай гетата ще се преместят от катуна в социалния дом

Вто Мар 15, 2011 2:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Всъщност на паразитите им дават помощи не защото някой в някой кабинет е твърде
милозлив. Ако не им дават ще плъзнат по улиците да крадат и да убиват за да се наядат
(засега май са склонни да убият поне за няколко десетки лева очаквана печалба,
тая граница не е неснижаема).
И като им отпадне необходимостта да бродят и да убиват кво да правят, ами размножават
се. И стигат до бройката, дето обществото не може да издържа безболезнено.
И работата стига до баланса на Цецо (всъщност на всичко на тоя свят, няма ли
обратна връзка нищо не работи :) ).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Мар 15, 2011 6:43 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
А бе м*ка им циганска, свършиха ли БТР-те в България? И без това са необходими при засичане на електромерите във Факултето например. Завода за сода каустик знам че го съсипаха :cry:
Майтапа настрана ама цигани има навсякъде но такава нагла мафия - само в БГ. Май държавата ще е виновна...

Вто Мар 15, 2011 11:12 pm
Профил

Мнение 
bongo_x2 написа:
Май държавата ще е виновна...

Хората, Бонго, хората - колкото и да не ми се иска да призная - в българия сме такива. Да беше другаде предполагам щяха да ги вкарат в ред. Гледам ги как тия от "Паркове и градини" на 4-5 мангусти сложили по един/една бял работник, който само им казва да си свършат работата, щото ако на тях остане пак ще са на опашката за соц помощи. Мързи ги, това е. Мързи ги да работят, защото обществото им е дало алтернатива. А при наличната свободия - как да не се възползват?
tgi казва "ще колят и грабят". А ние какво - нямаме ли право да ги колим, като ни нападат? Айде няма нужда. Положението трябва да се затегне, ако ще и това да значи нехуманни мерки, като смъртно наказание, право да отстреляш нападателя в собствения ти дом и т.н. Но кой има топки да го направи това? Не е изгодно никому да ръчка кошера. А трябва - така скоро ще се стигне до положението мангалите да трябва да плащат соц помощите на другите мангали, защото белите хора ще избягат от тук. И те усилено бягат де ...

Вто Мар 15, 2011 11:27 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
head_up написа:
А ние какво - нямаме ли право да ги колим, като ни нападат?

правото го имаш, топките ги нямаш :D

Сря Мар 16, 2011 8:50 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 91 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща