|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 3:31 pm
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
и аз имам подобна теория - левите са силни само когато има голям запас за изразходване, като свършат запасите угасват, десните пък нямат бъдеще щото за да са силни народа трябва да работи здраво, а всеки търси мекото на хляба... угодия няма, те за това по цял сват често се редуват леви и десни все нещо не се получава
|
| Пет Мар 04, 2011 5:44 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Не е лява вълна това, дето е в момента, за съжаление. Де да беше толкова лесно.
Гърчове за удържане на положението е, baby-boomer-ите - които са изградили наличното - почват
да се разотиват към оня свят или по-лошо - към пенсиониране, и това системата просто не
може да го понесе без катаклизъм. Аритметиката не го позволява.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Мар 04, 2011 6:13 pm |
|
 |
|
sthx
|
К'во стана изведнъж, Димитре! Нали доскоро ни увещаваше, че петрол има и няма за какво да се притесняваме?
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Мар 04, 2011 7:35 pm |
|
 |
|
zaphod
|
 |  |  |  | Dimitar написа: Идва глад и мор по добитъка - дълбоко ме съмнява нещата глобално да останат на лява вълна, защото просто няма ресурс за това. Вижте какво става в близкия изток - въпреки, че са най-големия износител на петрол, те са и най-големия вносител на храни. А последните 30 г. приходите от петрол на глава от населението падат, защото се множат като скакалци а пика в производството на петрол мина. В същото време се увеличава и абсолютно и на глава от населението разходите за изхранване. Е как няма да правят бунтове. В Египет примерно само 3% от земята е плодородна и всичко за ядене се внася. Например Мексико, който след Канада е най-големия износител на петрол за щатите за последните 10 г. приходите му на глава от населението от петрол са паднали 33%, а след 2020 г. се очаква от нетен износител на петрол да стане нетен вносител. И това е в целия развиващ се свят за страните, които са износители на суровини. 7 млрд. гърла не могат току така да се нахранят и както се движат нещата историята сочи само едно нещо като решение - глобален конфликт, който да намести малко нещата  . Е, в такива условия левите настроения, особено в страни като щатите нямат много добра почва за развитие. Много показателни са случките от последния месец в няколко от щатите, където се приеха масово закони за забрана на колективното договаряне и огромно орязване другите права и бенефити на профсъюзите  . Както много пъти сме казвали - чакат ни доста интересни времена през следващите 10-20 г.  . |  |  |  |  |
да, в дългосрочен план е така, но преди да настъпи глад в щатите ще имате време да олевеете достатъчно. пък и само глад не е достатъчен за глобален завой на дясно, вярно някои форми на левичарщина не виреят в условия на глад (например генералния хуманизъм, екологията, пацифизма), но други дори се засилват (например идеята че трябва да се дели по равно).
|
| Пет Мар 04, 2011 8:15 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
На нас ни стига да изчезне пацифизма, другото и сами ще си го оправим  .
|
| Пет Мар 04, 2011 8:28 pm |
|
 |
|
zaphod
|
да ве, като станат негритосите и латиносите мнозинство, много искам да видя как ще го оправите 
|
| Пет Мар 04, 2011 8:42 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това теоритично не е много възможно. Все едно да твърдиш какво някакви залюхани пишман професори в БГ, че до 20 г. циганите в БГ щели да са 4 млн. а българите половин. Саморегулирането няма как да допусне такова нещо - паразитите да станат повече от приемниците  .
|
| Пет Мар 04, 2011 10:11 pm |
|
 |
|
zaphod
|
домашни любимци е по-точния термин, и ако съдим по дребномащабния опит, да могат - лудите бабки спокойно гледат по 20-30 котки.
|
| Пет Мар 04, 2011 10:57 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Само ако чернилките се гледаха толкова лесно, колкото котките - ехеееей, щяхме да си свиркаме  .
|
| Пет Мар 04, 2011 11:05 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ами tgi, съгласен съм до някъде с теб, наиситн аима хора доста над 60-те които са производителни, както като идеи, так аи като труд, хора чието мнение трябва да се чува, само че има едно но, те са малцинство, 5-10% ... това не влияе статистиката, тя с еинтересува от масата, тия 5-10 % не променят нищо. Има и такива под 30, че и под 20, аз примерно никога не съм споделял леви убеждения, винаги съм бил привърженик на дивия капитализъм, който има и може живее, който няма и е мързел мре, даже не бих ги погребвал, излишни разходи, но много млади изобщо не мислят така, дори и не млади, дори и хора на моята възраст над 30 има не малко които също са силно социално ориентирани.
Иначе това дето Димитър го казва е горе долу така, твърде много пацифизъм и хуманност ни се събра, тв ане било хуманно, онова не било хуманно, некакви псета искат да хапят децата по улицата и не било хуманно да се избиват, та сега и глоби наслагали та и за затвор чух нещо, аз д аму прережа гърлото на псето па да видим оня дето ще ми прочете присъдата дали ще живее повече от него, аман от пацифисти, еколози, хуманисти, моля Киров да не се засяга, ама тия масово са за отстрел.
|
| Съб Мар 05, 2011 11:46 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Това пък за затвора за убийство на животно като го прочетох завчера и се опулих ей така  .
Света взе да изпедерастява тотално - ще ме вкарат в затвора, че съм убил куче. Тогава тоя, дето е убил човек какво трябва да го направят ми е много интересно  . Оня педал кънкьора утрепа двама човека и го пуснаха да си ходи по живо по здраво, а някой за едно куче щяли да го вкарват в затвора. И тук има разни такива дивотии - например не мога да забия един шут на кучето си, защото било малтретиране, но пък мога да го застрелям пред къщата на поляната и никой не може да ми каже копче. Не мога да си гледам зайче в по-малка от гараж клетка, че щяло да се стресира, но мога също като кучето да го одера отпред на двора. Много ми е интересно тия малоумници, дето са против убийствата на животни дали си хапват мазни пържолки през ден. Щото тук едни ми разправяха, че имало разлика как и защо убиваш  . Още малко и лова за кеф ще вземат да забранят  .
|
| Съб Мар 05, 2011 6:10 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Разлика има, определено. И лова за кеф задължително трябва да го забранят. Могат да разрешат отстрела на хора за кеф, особенно ония дето сапун не ги лови, както и умствено недоразвити индивиди с огнестрелно оръжие в ръка дебнещи нещастния заек или патица (примерно) да мине, че да го опуцат и да се тупат колко велики били?! Като ти се яде заешко или патешко - иди в магазина, има едни индивиди от същия животински вид, което биват отглеждани, за да бъдат убити и изядени. Не дивите в гората, те не са за тая работа. Пък ако искаш сам да си го колиш и дереш - и живи се продават, прави каквото искаш с тях, кефи се - и те се са отгледани за тая цел.
Но ако ми дадеш смислено обяснение, различно от това, че човека бил ловец и това било инстинкт - защо трябва да отидеш в гората и да отстреляш нищо неподозиращо животно, от чиято смърт нямаш реална нужда, с оръжие развивано в продължение на столетия?! Ако имаш желание да бъдеш ловец - застри пръчка, вържи на върха й остър камък и се обърни с гъз към най-близката дива свиня, по възможност с малки около нея - ще се почувстваш ловец. Наакан ловец. Гаранция.
Колкото до това за гледането на заека и ритането на кучето - съгласен съм, много трева пушат тия дето ги писали законите 
|
| Съб Мар 05, 2011 7:00 pm |
|
 |
|
zaphod
|
ами ако забраним лова за кеф, да забраним и секса за кеф
аз не съм ловец, ловил съм само риба, но мисля че в днешните пацифистки времена би било груба грешка да се забранява лова. пък и ловците не са единствените които причиняват смърт за удовлоствие, някой може да се оправдават че ядат животни за да живеят, но това са глупости, яденето също е за удоволствие, реално можеш да живееш и с доста по-малко храна, и то без месо.
|
| Съб Мар 05, 2011 8:05 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
head_up, за мен е все тая за какво точно е убито животното. Както е все тая и за какво точно и как е убит човек - все е убит и нито ще стане по-малко убит, нито пък ще му е по-добре, ако го убият хуманно  . Супер лицемерие е да ми обясняваш как лова бил гадно нещо, а да убиеш една крава и да я изядеш е много хубаво нещо  .[/quote]
|
| Съб Мар 05, 2011 8:56 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Има огромна разлика между това да убиеш от нужда да ядеш и за едното удоволствие.
Ловът в днешно време в развитите страни е 100% второто - и буди само отвращение.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Мар 05, 2011 9:05 pm |
|
|