|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 4:00 pm
| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
ъъъ, къде е това "тука"?
а, пловдив. е, за тарикатите мисля че тони беше казал какво е лечението - просто не си плащаш и това е 
|
| Пет Мар 04, 2011 11:47 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Че после 20 таксиджии да те гонят по тримонциум ли ?
|
| Пет Мар 04, 2011 3:20 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Я те гонят я не, послендият път като се прибирах с такси от летището ми скъсаха нервичките, нредили се в две колони 2121 и 91280, да ама на ни едните няма шьофьори на първите коли, иде някакъв вика айде ела аз ще те взема 3-та кола съм, тръгвам аз ама каква 3-та, той 13-та, последен, качвам се и гледам апарата на престой 20 лв навъртял. Усети се оня ама не го спира ами почва д ами нобеснява как щял да ги преспадне, обясних му за майка му и му викам сваляй багажа, атой ме гони да ми обеснява нещо до де не го хванах за вртатлето, почна да врещи нещо, дотърча някакъв от неговите колеги и тъкмо да вземе нещо да ми говори и на него му обесних за майака му и му казах да влезе да погледне апарата, онзи дума не каза и се върна обратно в колата си .. та явно си се знаят и се правят на луди, друг не дойде да му помага.
Тия трябва ид а се бият и да се ебът, има и свестни, аз напоследък само йелоу ползвам и съм доволен, там няма мошенници.
|
| Пет Мар 04, 2011 3:50 pm |
|
 |
|
nik
|
ей така трябва да се лекуват - от раздел хумор:
 |  |  |  | Цитат: Сър Джон играе покер всяка петък вечер в близкото до имението му градче. /Близко, близко - има- няма 15 мили/. Понеже, като всеки джентълмен се увлича в играта и играе до късно си пази едни 50 паунда за такси до имението. Една петък вечер, обаче сър Джон толкова се увлича в играта /ей сега ше си избия загубите - мамка им и киртаци/ и пропилява и скътаните пари за такси. Излиза на пиацата,леко подпийнал, вънка духа вятър, припръсква - аха-аха да рукне дъжд. Слава богу, има едно такси на стоянката - сър Джон отива. Сяда и почва любезно да обяснява: - Виж кво, значи приятелю! Аз съм лорда на областа, имението тука 15 мили на запад е мое. Обаче, да му се не види профуках в кънтриклуба и последния паунд на покер. Дали е възможно да ме закараш - ще ти платя двойно. - Абсолютно изключено, сър - невъзмутим е шофьора. Разпоредбите на гилдията са непоклатими.Не мога да ги нарушавам. Трябва да сте платежоспособен... Пуска сър Джон в ход цялата си убедителност, обещава двойни, тройни премии. Шофьора - невъзмутим. Накрая сър Джон опитва и последен ход. - Виж кво приятел, това е ролекса на Джордж Буш. Личен подарък ми е от Хашим Тачи, докато бяхме заедно на едно сафари в Африка. Струва повече от шибаното ти такси. Шофьорът леден: - Вижте сър, наистина ме трогвате, но...Не мога. И то не заради мен. Заради колегите. Какво ще кажат колегите, ако наруша принципите! Излиза от колата сър Джон и поема по шосето към имението. За да е пълно щастието му след 15 мин руква проливен дъжд. Няколко седмици по-късно. Сценката се повтаря. Сър Джон играе покер в кънтриклуба, профуква всичко, нооо...си пази ония 50 паунда. Излиза на стоянката, тоя път пълно с таксита. Нашият човек - "Какво ще кажат колегите"е на края на редицата. Влиза сър Джон в първото такси - сяда, подава банкнотата и казва: - Приятел, айде за тия пари да ме закараш до имението, а на края ше ми направиш и свирка. Шофьорът бесен, почва да псува, изгонва сър Джон. Той се качва на второто такси и там сценката се повтаря. Трето, четвърто. Накрая сър Джон се качва при познайника от миналия път и казва: - Карайте, ако обичате на запад към имението. И малко след като са потеглили с мазна усмивка добавя: - Айде сега да видим - какво ще си помислят колегите! |  |  |  |  |
|
| Пет Мар 04, 2011 3:59 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Бой, бой, само това ги оправя, има много нагли копеленца, но не ми се е случвало некяои от тия дето не съм им плащал да викат колеги, то предполагам няма и кого да извикат, виж ако не си платиш на тия редовните сигурно ще се нароят цял куп, въпреки че на летището само един дотърча, явно и те вече не са толкова солидарни, за справка това беше кола на 91280, тия другите май по сговорни.
|
| Пет Мар 04, 2011 4:10 pm |
|
 |
|
nik
|
като имат телефон на вратата не идват ли на адрес на повикване? да му запомниш колата и когато си свободен да го извикаш някъде на по скатано и по удобно място, пък там ще го правиш каквото искаш, също така има цигани дето ходят с брадви да разфасоват коли, 10 човека за 1 час колата е нарязана и натоварена на каруцата, можеш и на такива да се обадиш че има една кола на твоята улица за разфасоване....
3-4 като привикаш така и повече на адреси няма да ходят 
|
| Пет Мар 04, 2011 4:27 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тука не социализма, ами направо комунизма построихме  . Ама сега на последните избори републиканците спечелиха доста места и нещата, особено с профсъюзите взеха да си идват на мястото  . Още малко да сменим и черньо и съвсем ще си дойдат по местата  .
|
| Пет Мар 04, 2011 4:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ще го смените,ама няма да е точно сега, ще си го потраете още малко, лошото е че като гледам младите все още го харесват и се връзват на малоумните му идеи. Все си мисля че трябва да иам възрастова граница за гласуване, примерно 30-50, айде може до 60, не може пикльо на 18 години дето нищо не разбира да ходи да гласува, нито пенсия на 60-70, от тях вече нищо не зависи не трябва да имат право на глас. Ще има и ощетени, ама няма как, такъв е живота ....
Също и на даскалите трябва май да им се забрани вота, дай им на тях демокрация и социализъм, няма ткаъв филм
|
| Пет Мар 04, 2011 4:59 pm |
|
 |
|
nik
|
то и на държавната бюрокрация и на полицията и на още доста хора трябва да се забрани да гласуват, щото техния глас е според роднински връзки с бъдещите управляващи, и на циганите... ама тогава няма да остане кой да гласува 
|
| Пет Мар 04, 2011 5:04 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Tони, вече само около 35% го одобряват, защото се оля. Вече за 3-та поредна година федералния бюджет е с дефицит от над 1 трлн. долара, а преди никога не е бил над трилион. За новата година го предвиждат да е 1.65 трлн. А тоя тъпанар дойде на власт с обещанието да намали дефицита от времето на Буш, който се въртеше около 4-500 млрд. Постоянно ползва и той на Боко тактиките (или Боко ползва неговите) - каже, че ще прави едно нещо, види как реагират хората и после направи съвсем друго  . Та дълбоко ме съмнява да има втори мандат. На последните избори хората избраха републиканци на места, където от 30+ години не е избиран републиканец. Та сега те са мнозинство и черньо не може да прокара никакъв закон, без да се съгласи на тяхните условия.
|
| Пет Мар 04, 2011 5:20 pm |
|
 |
|
zaphod
|
сега искаш да спасяваш демокрацията ли 
|
| Пет Мар 04, 2011 5:20 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ToHu написа: Ще го смените,ама няма да е точно сега, ще си го потраете още малко, лошото е че като гледам младите все още го харесват и се връзват на малоумните му идеи. Все си мисля че трябва да иам възрастова граница за гласуване, примерно 30-50, айде може до 60, не може пикльо на 18 години дето нищо не разбира да ходи да гласува, нито пенсия на 60-70, от тях вече нищо не зависи не трябва да имат право на глас. Ще има и ощетени, ама няма как, такъв е живота .... Също и на даскалите трябва май да им се забрани вота, дай им на тях демокрация и социализъм, няма ткаъв филм |  |  |  |  |
Възрастова граница отгоре не е практична. Има хора дето развитието им спира на 16 години, има и такива
дето са продуктивни дори след 90. Може би бих се съгласил с това ако някой е пенсиониран да му се
взема гласа - може би има някаква логика, интересите на такава група са прекалено еднопосочни.
Но принципът е един човек - един глас. Нарушиш ли го това, къде ще спреш. Кой ще решава чий
глас да отнемеш като следваща стъпка след като общо всички се съгласят чии гласове да бъдат
отнети за начало. Не става.
Да не говорим, че като си спомня колко наивен бях по отношение на тия неща в 30-те си години
аз бих препоръчал правото на глас да се дава след 40, може би след 45. Толкова лесни са за лъгане
през медиите хората преди тая възраст... то много и след нея де, ама преди нея е по-масово.
Самият факт, че най-сериозно публиката обсъжда как тая администрация сега била лоша
и всичко ще се оправи като я сменят показва колко наивни са хората. Не е да няма значение
кой в кой кабинет е, но то е пъти по-малко от това, което му се придава за пред публиката.
В крайна сметка като влязат в кабинета правят каквото се очаква от тях да правят от тия,
дето са ги сложили там - примерно в щатите част от тях са тия, дето са им осигурили парите за
кампанията. Които също нямат свободен избор какво да искат, кошерът си бръмчи и действа
по свои правила и можеш да го побутваш само донякъде, без да се разпадне и разхвърчи
всичко във всички посоки.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Мар 04, 2011 5:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Хората под 30 и над 60 винаги са с ляво мислене и си гласуват бенефити за тях си. Нормално е другите, дето са между 30 и 50 (най-плодотворната възраст) да искат да им се забрани да гласуват, ама ако стане то тогава тези под 30 и онези над 60 ще умрат от глад и болести  . Чърчил май беше казал нещо подобно - не е лудост под 30 да си социалист, но ако и над 60 още не си, значи си изкуфял  .
|
| Пет Мар 04, 2011 5:24 pm |
|
 |
|
zaphod
|
абе димитре то сега след черния малко ще поизтрезнеят хората, но в дългосрочен план не се надявай че ще избягате от социализма.
|
| Пет Мар 04, 2011 5:25 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Идва глад и мор по добитъка - дълбоко ме съмнява нещата глобално да останат на лява вълна, защото просто няма ресурс за това. Вижте какво става в близкия изток - въпреки, че са най-големия износител на петрол, те са и най-големия вносител на храни. А последните 30 г. приходите от петрол на глава от населението падат, защото се множат като скакалци а пика в производството на петрол мина. В същото време се увеличава и абсолютно и на глава от населението разходите за изхранване. Е как няма да правят бунтове. В Египет примерно само 3% от земята е плодородна и всичко за ядене се внася. Например Мексико, който след Канада е най-големия износител на петрол за щатите за последните 10 г. приходите му на глава от населението от петрол са паднали 33%, а след 2020 г. се очаква от нетен износител на петрол да стане нетен вносител. И това е в целия развиващ се свят за страните, които са износители на суровини. 7 млрд. гърла не могат току така да се нахранят и както се движат нещата историята сочи само едно нещо като решение - глобален конфликт, който да намести малко нещата  . Е, в такива условия левите настроения, особено в страни като щатите нямат много добра почва за развитие. Много показателни са случките от последния месец в няколко от щатите, където се приеха масово закони за забрана на колективното договаряне и огромно орязване другите права и бенефити на профсъюзите  . Както много пъти сме казвали - чакат ни доста интересни времена през следващите 10-20 г.  .
|
| Пет Мар 04, 2011 5:37 pm |
|
|