Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Иде ли облачно време? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
винаги съм казвал, че хората, занимаващи се с изкуствен интелект, би трябвало да имат естетствен такъв преди всичко.

Това май не си го казал ти, ама те подкрепям де :D .
Иначе облаците имат и предимства и недостатъци - както всяко едно нещо :) . Пък и да не забравяме (защото все пак сме все инженери тук), че основната дейност на човек и компаниите е да се правят пари. Сигурен съм, че след 10-на години повечето от нас ще се питат относно облаците - баси, как не го измих аз това :) . Също както в момента много хора се питат същото за Епъл, Майкрософт, Гугъл, Фейсбук и т.н. Облака сега може да изглежда непотребен и даже опасен, ама съм сигурен, че ще се появи някой пич (бе вие сещате ли се нещо яко в нашата сфера да е измислено от жена :? ), който ще изкърти всички мивки, вани и шадравани с някакво ново приложение на облаците, по което целия свят ще лудне :) .

Вто Мар 01, 2011 7:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
tgi написа:
Не е нужно да има човек какво да крие за да не е съгласен всичко да му е на показ.

Избраните, дето ще имат достъп до всичкото за всички ще имат в ръцете си оръжие
за контрол каквото са нямали досега, не и в такава степен.

Едно от нещата, благодарение на които се случи, каквото се случи в близкия изток, а е на път и в Китай са социалните мрежи - Фейсбук, Туитър, Линкедит и т.н. Все неща, които според теб (вас) са безполезни и помагат на онези с пушките да ни контролират. Аз също нямам акаунт все още в такива мрежи, с изключение на Линкедит, ама то е по други причини, а не че ме е страх от тези с пушките :) . Нещата се развиват интересно и неочаквано, нали tqi :D .

Вто Мар 01, 2011 7:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Фейсбук, Туитър, гугъл и т.н. не могат да се отварят оъ китай. дори нашия форум не може.
е, на мен ми трябваха 20 сек да си пусна VPN-а до офиса и си оправих, ама на обикновения западняк му е гадно.
а на такаеца не му пука, защото:
- убеден е от държавата, че това не му трябва
- имат си такайски еквиваленти и си чатят на тях

в същност си имат търсачка (вместо гугъл), търговия (вместо ибей), раплащания (вместо пейпал), които наистина работят по-добре за китайския език и пазар.
работят си техните карти, с техните банк и техните куриери. наистина не им трябват чуждестранните 'аналози'.
дори mouser не приемат плащане в местна валута - само в $$$ и с кредитна карта, нищо че имат поне 10 офиса в континентален китай.

Вто Мар 01, 2011 7:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
tgi написа:
Не е нужно да има човек какво да крие за да не е съгласен всичко да му е на показ.

Избраните, дето ще имат достъп до всичкото за всички ще имат в ръцете си оръжие
за контрол каквото са нямали досега, не и в такава степен.

Едно от нещата, благодарение на които се случи, каквото се случи в близкия изток, а е на път и в Китай са социалните мрежи - Фейсбук, Туитър, Линкедит и т.н. Все неща, които според теб (вас) са безполезни и помагат на онези с пушките да ни контролират. Аз също нямам акаунт все още в такива мрежи, с изключение на Линкедит, ама то е по други причини, а не че ме е страх от тези с пушките :) . Нещата се развиват интересно и неочаквано, нали tqi :D .

Това си е свободно съчинение базирано на свободно подбрани без връзка помежду им
коментари, които наистина съм правил.

Добро обяснение на поста ми, дето го цитираш (последният ми преди този в тая тема) има
тук:
http://www.amazon.com/Nineteen-Eighty-F ... 038&sr=8-1

Що се отнася до случващото се в арабските страни и случилото се преди 20-ина години
по нашите места, не можеш да измислиш достатъчно параноична фантазия която да не
бледнее пред реалността, която може и да се разбере някой ден (и аз не я знам).

Ако мислиш, че такива работи стават по механизмите, които ти поднасят медиите, мога само
да те посъветвам да помислиш пак. :)

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Мар 01, 2011 8:08 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Вчера се разправяхме с нашия китаец точно на същата тема и каза, че като е там, даже фирмения имейл не може да ползва, ама съшо така каза, че повечето му познати намират цаката на тия банове и си ползват най-безпрепятствено всички сайтове, които си искат. Верно, че сигурно обикновенния такаец не знае как да ги заобиколи забраните, ама съм сигурен, че ако се наложи всички ще се научат много бързо :) .

Вто Мар 01, 2011 8:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
tqi, даже руснаците се оплакаха официално, че за всичко случаващо се в близкия изток основно са виновни Гугъл и Фейсбук. Да кажеш, че тук ни промиват мозъка с това, ОК - ама явно и руснаците и те ни промиват мозъците по същия начин тогава :) .

Вто Мар 01, 2011 8:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А бе нямам наблюдения или мисли върху фейсбученето и т.н., връзка може и да има.

Промивката е в това, как изведнъж тоя тъп фейсбук стана толкова популярен, нито беше
първи с нещо нито по-добър с нещо. Помня само, че не спираха да говорят за него по BBC
worldservice - просто да го споменават - в годините *преди* да стане популярен.

Та и тук препратката е към все същото четиво (добро е наистина, чете се с кеф) :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Мар 01, 2011 8:24 pm
Профил WWW

Мнение 
Dimitar написа:
tqi, даже руснаците се оплакаха официално, че за всичко случаващо се в близкия изток основно са виновни Гугъл и Фейсбук. Да кажеш, че тук ни промиват мозъка с това, ОК - ама явно и руснаците и те ни промиват мозъците по същия начин тогава :) .

Те и руснаците са едни - запада бил крив, дааа, а в техния двор всичко е сууупер (опа, тва не е ли от запада дума?)! Странни са - наскоро се сбъсках с идиотията им по отношение например на аудио ЦД-тата (реших да си закупя няколко албума на техни групи директно от ozon.ru) - е, не шипват такива животни за узвън Руската федерация! 8O Какво толкова има в проклетите аудио ЦДта?!
Като излезна сериала "Школа" ревнаха до небето, че в техните училища не било като в западните - не се пиело, не се пушело, младежите не правили секс току-така, емо-та няма, депресии и самоубийства - хич! И какво се опитаха - директно цензура и сваляне от екран. Ама не успяха - това е проблема като изтървеш веднъж юздите - не можеш върна хората лесно "в пътя".
Та ся фейсбук и гуглето били виновни за нещо-някъде? :D

Вто Мар 01, 2011 11:43 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
... повечето от нас ще се питат относно облаците - баси, как не го измислих аз това :)

"Най-добрият начин да предскажеш бъдещето е да го изобретиш."
Алън Кей, Директор Проучвания, Apple Computers

:D

Вто Мар 01, 2011 11:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Да бе да се чудиш как сме оцеляли в безоблачното време.

Идеята на цялото това нещо е да се унифицира всичко. То хубаво, ама на мен не ми харесва да ме унифицират, така, че засега заменяме облачното време с ветровито - "да го духат".

Е, оцелявали сме и с 640К РАМ, дето трябваше да стига за всичко. :) Идеята на това нещо е удобството. Като почнете да работите по големи проекти, разпределени между много офиси, ще стигнете сами до същите изводи, до които хората вече са стигнали. Т.е. процесът на хубавото класическо българско битово "откриване на топлата вода". :D

Сря Мар 02, 2011 11:17 am
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:

Имат право. Еволюцията на най-мощното оръжие на амермахта - CNN и Холивуд. :)

Сря Мар 02, 2011 11:19 am
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
Като почнете да работите по големи проекти, разпределени между много офиси, ще стигнете сами до същите изводи, до които хората вече са стигнали.

Да бе, ама ние сме работили по такива проекти между много офиси и преди 20 години. И не сме стигнали до тия облачни висини. Има си корпоративни решения които наподобяват тази идеология, но са много по локализирани и добре защитени. Въобще тоя облачен буламач, няма нищо общо с корпоративните нужди. Никоя уважаваща себе си корпорация не би си пуснала данните да блуждаят из мрежата. Ако имат някаква корпоративна култура де.

Цялата тая работа е опит на Гугъл да се намести трайно на пазара на персонални компютри на средностатичстическия тъп юзер. Същия тоя дето фейсбучи, гледа овце и мрази да мисли. Ама пък е с най-сладкия пазарен дял.

Идеята е че по този начин се изолира операционната система и се изхвърля като ненужен компонент. Т.е. опит да ударят Микрософт. Но и ония не пасат трева и те копат в тая посока.

Остава само някой да ми обясни - кво правим като спре нета? А когато се намесят хакерите? Щото може да е трудно да пробиеш дадено звено, но въобще не е трудно да блокираш пътя до него за отделни други звена. А когато недай си боже има бедствие и разбираемо нета спре? Всички компютри умират?

Между другото ако тази идея успее, Бил Гейтс трябва да отиде и да се поклони на Гугълджиите, щото такава дива централизация и тотална монополизация той никога не е могъл да постигне. Колкото и да сме зависими от продуктите му - имаме свободата да ги ползваме както, когато и където си искаме. Докато тук ще се използва както, когато и където те ти позволят :)

Сря Мар 02, 2011 11:57 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Чакай бе бат' Цецо, бъркаш нещо. Никой не говори, или поне аз така го разбирам, за задължителна връзка с Интернет. Просто идеята е всички сметки и сторидж от локалния хост да се прехвърлят на абстракцията, наречена "облак". Фактически се връщаме към светлото минало с мейнфрейм-терминал архитектурата. Само дето тоя път ролята на мейнфрейма ще играе някаква абстракция, която редовия юзер няма нужда да знае какво е точно.

Сря Мар 02, 2011 4:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Например, противно на представите на болшинството, фирмата vmware отдавна не си изкарва парите с виртуални машини. :) Предлага точно облаци - за юзера това е едно нещо, в което той си сейва екселската таблица. :) Физически това са центрове в три точки на планетата, съхраняващи три копия на тая таблица. Независимо какво се случи с 2 от 3-те центъра, юзера продължава да си работи с екселската таблица.

Сря Мар 02, 2011 4:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Като се отвори дума за виртуални машини - vmware ли са най-добрите в тая област или има и други. Я дайте някаква препоръка, като за човек, дето никога не е докосвал такова нещо :) .

Сря Мар 02, 2011 5:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща