Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Въпрос за конектори... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Въпрос за конектори...
Идеята е следната - да могат до 6 бр. платки да се захващат като сандвич (една върху друга с дистанционни втулки), т.е. трябва ми такъв тип конектор (с около 40 пина), че 6-те платки да са абсолютно еднакви и конекторите да са достъпни. Аз се сещам за нещо като женска двуредова рейка, на която мъжката част е доста по-дълга от нормалното за да може горната платка да влезне в нея с женската част на рейката. Другото дето се сещам е да имам ъглови рейки от едната страна и с помоща на лентов кабел с необходимия брой конектори на него да се свързват отделните платки. Първия вариянт ми се струва труден за намиране в БГ, а втория трудоемък за изпълнение, защото не се знае във даден момент колко платки ще се наложи да бъдат монтирани една върху друга. Та чакам умни предложения 8) .

Сря Сеп 07, 2005 10:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ако конструкцията ти го позволява-основна платка с конектори (женски) на която се набождат перпендикулярно другите платки. Винаги имаш достъп до шините на основната платка, а се упростява и закрепването.

Сря Сеп 07, 2005 10:58 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Хехе, ето ти една снимка да се образоваш:

Изображение

Сря Сеп 07, 2005 11:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Lupus написа:
Ако конструкцията ти го позволява-основна платка с конектори (женски) на която се набождат перпендикулярно другите платки. Винаги имаш достъп до шините на основната платка, а се упростява и закрепването.

Такава конструкция не е възможна - иначе е най-лесна за направа.
Реконструктуре - дай по-подробна снимка на конекторите де, иначе нещо такова трябва да стане 8) .

Чет Сеп 08, 2005 7:55 am
Профил

Мнение 
Има такива конектори, които са за монтаж през платката, а и ма и такива на които можеш да сложиш две платки, ама за повече ще трябва да измислиш нещопо така .... ако ти е двуслойна и можеш да ползваш SMD елементи не е проблем .. ако не можеш .. ще трябва малко да си развинтиш въображението .. кофти че тук нямам каталози, иначе можеше да изкочи нещо на готово.

Чет Сеп 08, 2005 10:26 am
Профил
Аватар

Мнение 
Със SMD конектори ще стане супер - отдолу женския, а отгоре от другата страна на платката мъжкия. Само трябва да видя нали ги има в наличност тук.

Чет Сеп 08, 2005 10:42 am
Профил

Мнение 
Комет мисля имаха някакви ....

Чет Сеп 08, 2005 1:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А какъв е проблема да ползваш реики?
Евтино решение е и има в наличност. Ако ти трябва да е по дребно в комет има и с по ситна стъпка.
Това че конекторите няма да са точно един над друг едва ли е толкова голям проблем.

Чет Сеп 08, 2005 4:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
В Комет гледах днес SMD конектори - мостри на различни модели. Има и мостри на рейки с малка стъпка. Там има и каталог, по който можеш да си заявиш всякакви конектори. Реално ти трябват женски рейки с по-дълги изводи, които след запояване остават да стърчат достатъчно, за да влязат като пера в женската рейка на долната платка. Така ще можеш да наредиш и 20 платки една над друга.

Чет Сеп 08, 2005 5:19 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:
Това че конекторите няма да са точно един над друг едва ли е толкова голям проблем.

Платките трябва да са абсолютно еднакви, а не четни и нечетни 8) .

Чет Сеп 08, 2005 7:38 pm
Профил

Мнение 
а и не подцениаваи кацествата на конектора, особенно ако имасх сигнали с по стръмни фронтове ... моиа сувет е добри SMD с позлатени пера и задълзително си предвиди отвори с които да ги завинтваш, т.е. да стегнеш пакета .. иначе .. много от малките SMD конекториса склонни да се разединяват и да правят лош контакт ...друго което се ползва .. и което е достра хитро .. пластинчати конектори .... сега се сетих, знаци имаш по един конектор наплатка, който контактува с площадки на нея, но площадките задължително трябва да са златни, ммм имасх една фирма с тигурце за еблема, сега ми изкочиха от главата, миля комет имат и техни материали, та те правят такива.

Пет Сеп 09, 2005 12:03 am
Профил
Аватар

Мнение 
Конекторите на тая фирма с тигърчето (Samtec) ще струват колкото платката 8). Ако ползвам техни конектори, въобще нямаше да ги мисля тия варианти, ама съм ги ползвал за други неща и просто им знам и цените и как се доставят :? . Платките не са големи и ще имат отвори за дистанционни втулки, така, че ще са закрепени добре една за друга. Тоя вариант с SMD конекторите ми се струва добър засега - ще пробваме и ще видим какво ще стане.

Пет Сеп 09, 2005 7:52 am
Профил

Мнение 
Да Samtec ... ами не са им скъпи конекторите, не знам от къде си пазараваул, но принципно те се водят по ефтина фирма, за разлика от AMP или някои други .... но то тук в БГ нещата май са малко извратени, особенно ако си купувал 5-10 бр .....

Пет Сеп 09, 2005 8:52 am
Профил
Аватар

Мнение 
@ТоНи,
Кой продава конектори на Samtec в София?

Пет Сеп 09, 2005 10:04 am
Профил WWW

Мнение 
Ами мисля че комет продават, а и .... чакай сега .... мммммм ха де ... на arrow дистрибутори са .... ама забравих как се казват :)

Пон Сеп 12, 2005 3:04 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 15 мнения ]