Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Microsoft + Nokia = ? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Изглежда всички опипват какъв пазар има за доизстискване с шарениите в момента.
Дните на PC-тата може и да са преброени (а може и да не са....), мобилните кутии като
изчислителна мощност вече са наблизо, ако почнат и свестни хард дискове да им слагат
ела да видиш какво става.
Добре поне че идиотията с т.нар. "cloud computing" така си отлетя в облаците, чак толкова
тъпа публиката явно не е - да плати за да получи единствено нова зависимост.

А разните шарени т.нар. ОС по телефоните няма скоро да могат да се мерят с големите,
това е ясно. Но не е ясно дали скоро "големите" няма да влязат в телефоните.... При цялата
им размазаност току виж се изхитрили харуеристите някак, те такива *чудеса* направиха
последните 20+ години та всичките бози дето ги мажат и MS, и linux-аджиите, станаха
реално използваеми.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Фев 21, 2011 8:36 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
попаднах на една хубава мисъл:
Цитат:
Смартфоните се казват така, защото са по-умни от хората, които ги ползват

Пон Фев 21, 2011 10:46 pm
Профил

Мнение 
Цецо написа:
Да бе, откъде го измисли това за епълите незнам :) Аз не познавам епълски юзер дето да ползва Линукс :) Или МакОс или боза. А и то е нормално , епълските юзери са всичко друго но не и хакери. А Линукса е система пригодна само за хора с ужасно много свободно време и нерви за четене на шибания мануал :) Непрекъснато някакви ентусиасти ме убеждават колко интуитивен бил станал линукса, колко лесно ставало всичко. Да аз с въоражен с торба псувни и нерви успявам да се справя с него. Ама като го дам на жената или на някой съвсем обикновен юзер и хората тотално зациклят.

А Гугъл ако искат да се мешат на Микрософт в ПК пазара, ще им се наложи да измислят, нещо значително по умно от Андроида. Щото потребителите на телефони могат да клъвнат на безполезни шарении, ама компютрите се ползват и за работа.

Ами не е линукс а е BSD, и да новите OS се различават от старите и по това, от MAC OS X насам системата е BSD базирана, UNIX казват, но то и Linux може да мине за UNIX ако така го гледаме.

Пон Фев 21, 2011 11:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Добре поне че идиотията с т.нар. "cloud computing" така си отлетя в облаците

Надявай се - тук е някаква нова мода това и чак данните от разни сензори почват да слагат по разни облаци. Щяло компютърната мощ и дисково пространство в облаците да са новото комодити, т.е. слагат ти нещо като електромер и на края на месеца кихаш на който трябва едни пари в зависимост какво показва облъкомера :D .

Пон Фев 21, 2011 11:54 pm
Профил

Мнение 
Човешката глупост е безгранична като вселената, дори повече, облаци, ферми във фейсбук .. лошо няма, на едни им ахаресва, на други не, за мен са глупости, също като смартфоните.

Вто Фев 22, 2011 12:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Цитат:
Добре поне че идиотията с т.нар. "cloud computing" така си отлетя в облаците

Надявай се - тук е някаква нова мода това и чак данните от разни сензори почват да слагат по разни облаци. Щяло компютърната мощ и дисково пространство в облаците да са новото комодити, т.е. слагат ти нещо като електромер и на края на месеца кихаш на който трябва едни пари в зависимост какво показва облъкомера :D .

е явно ги бутат навсякъде, където могат да те насилят - ама доброволно никой
не си е сложил там нищо. А доколко се е комунизирал светът и как могат всички да ни
строят по цялата планета с един клик е (дали е?) отделен разговор :) .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Фев 22, 2011 2:04 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
woody написа:
¶ написа:
Apple се отказаха от MacOS и преминаха на Linux

Тц.

Ops, Unix, не Linux :D Но все пак са от една фамилия, и MacOS, и Linux :-)

Цецо, това, че ти се справяш трудно с Linux и те дразни липсата на Windows инструменти си е твой проблем. Не знам твоята жена колко е грамотна на тема компоти, моята със сигурност не е, но не й пречи втора година да си използва лаптопа с Ubuntu 9. Използва Opera като браузер, OpenOffice като офис пакет, Skype, ICQ, дзяпа си филми, пише си разни файлове, обработва си снимки, няма инсталирана антивирусна програма.

Вто Фев 22, 2011 3:08 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
И ако кажеж че джитка и Corel, PageMaker, PhotoShop и нещот от сорта на 3D Max на линукса.
Все пак има хора дето работата им 99,9% изисква Win/MacOS. Та затова и не вдяват от линукси.

Вто Фев 22, 2011 10:16 pm
Профил ICQ

Мнение 
В момента няма никакъв проблем да пуснеш почти всичко за боз под линукс, сигурно едно 90% от приложенията работят без проблем, включително и DirectX приложения, боз емулатора доста напредна и се разви последно време.

Вто Фев 22, 2011 10:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Естествено че ще е с емулатор. Ако от към скорост са 1:1 добре. Нямам преки впечатления ама се съмнявам.

Вто Фев 22, 2011 10:33 pm
Профил ICQ

Мнение 
Cekins написа:
Естествено че ще е с емулатор. Ако от към скорост са 1:1 добре. Нямам преки впечатления ама се съмнявам.

Добри са, определени приложения дори като че ли работят малко по добре, но най-общо няма да забележиш разлика. Мен ми се случи да седна на компютър, да инсталирам софтуер и да го пусна, и едва тогава забелязах че не съм на боз а на линукс, не знам какви бяха настроийките на GUI-то, ама за д ане забеляжа че е линукс явно е било доста близо като поведение, то визията отдавна не ми прави впечатление.

Вто Фев 22, 2011 10:43 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е, ако е така - добре. Остава само да си изхвърля предразсъдаците :D

Вто Фев 22, 2011 10:52 pm
Профил ICQ

Мнение 
Аз все още си ползвам боз и нямам никакви намерения да минавам на линукс, по принцип не обичам да променям нещо с което съм свикнал, като взех нов лаптоп го траях 1 ден на боз 7 и го преинсталирах с XP, мразя да губя време да разучавам нещо ако може и да не се прави, а с линукса е точно така. Изобщо идеята за линукс е да се изпозлват истинксите му възможности а не графичният интерфейс, като м-у другото при повечето разновидности на GUI има разни проблеми със стабилността, та ако ще е за едно GUI си предпочитам боз, само като GUI почти няма предимства.

Вто Фев 22, 2011 11:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
преминаването от ХР на 7 със сигурност е по-тегаво от ХР->убунту.

аз ползвам vibox-а на sun за щяло и нещяло. може би имам кън 50 виртуални имиджи.
един път направени (имиджите, настройките, пакетите и т.н.) се пускат с еднаква скорост на боза и unix.
почти всичко с 2D графика върви супер (корел, платкаджисйки програми и т.н.)
по едно време имаше някакви проблеми с фотошопа, и то бяха липса на бутони и/или палитри, не помня. определено от adobe се правеха на майстори и заобикаляха драйвери.
не сим пробвал скоро какво е състоянието.
така си държа многото различни версии (на ментора), които не са инсталирани на една машина и ги паля само като ми притрябва точно определена версия.
много е удобен за експерименти - клонирането на имиджи е супер елементарно.

с 3D-то нещата са доста по-тромави. SW върви, но за не много сложни проекти - сложни сглобки с прозрачни части го убиват.

предимството като цяло е, че не си бозиш бозата. ако нещо се насере - копираш първични имидж и почваш от начално състояние.
програми, които ти трябват един път в годината спокойно си седят на виртуални машини и се ползват само когато ти трябват.
е, дисковото пространство не се ползва ефектично, ма то вече и без друго е без пари.

Сря Фев 23, 2011 12:11 am
Профил

Мнение 
Ами аз много не съм си играл с 3D, но знам че нашето приложение си тръгна кажи речи от раз, а то е изцяло 3D, с разни типове медии има проблем но това е друг въпрос.

P.S иначе имам еидн познат който само Linux ползва, та той ми показва как всичко върви, и наистна върви

Сря Фев 23, 2011 12:28 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща