|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 2:51 pm
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе така е, разбира се, ама нали все съм всикнал да ровя по-надълбоко....  .
А и това е част от самоподдържащата/самовъзпроизвеждащата се система, която не ми харесва.
Нямам нищо против капитала - и имам всичко против наследения такъв.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Фев 17, 2011 2:02 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
сещам се за:
"Ще строим завод,
Огромен завод,
със яки бетонни стени..."
_________________ Хайде де!
|
| Чет Фев 17, 2011 8:43 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Прецакват всички, преброили се онлайн...
http://www.plovdivmedia.com/36172.html
|
| Пет Фев 18, 2011 1:12 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Първо изпсувах. После се замислих - типично по български - хубава работа, ама циганска.
Някой пак не си е свършил работата. Няма конспирации, няма комунисти, няма ДС. Типична за нашенските ширини мърлявщина и полвинчато отбиване на номера, наречено кой знае защо - работа.
Такива сме си и такива ще си пукнем. Вероятно още Аспарух като си е разпъвал палатката отсам Дунава, не е спазвал упътването и го е мързяло да забие всички колчета.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Фев 18, 2011 1:25 pm |
|
 |
|
npelov
Ранг: Почетен член
|
Ще ми преброят оная работа ... писна ми от техните глупости. Айде нека да дойдат да ме преброят ако ме намерят вкъщи. Нямам си друга работа ми по цял ден ще кисна да ги чакам и после да им отговарям на идиотските въпроси.
|
| Пет Фев 18, 2011 1:36 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е това да ни е проблемът, грешки стават. Че няма изненадани от мърлявата работа
няма, ама не беше кой знае какво. Снощи минаха оттук, отне към две минути - питаха
май само едно или две допълнителни неща. Така или иначе вместо да подминават
преброилите се онлайн- нали имат данните с адрес и т.н. - пак ходят и звънят.
Явно тия операции - толкова начесто - не са за "преброяване", както му викат за публиката,
а за да напраят сметката колко и от кои хора има за обиране.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Фев 18, 2011 1:44 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Пълни глупости пише в статията... Няма нищо вярно... Преди седмица минаха през нас.... Само им продиктувах номера от интернет сайта и това беше... "Чао беше ми приятно... " Аман от недоклатени журналя...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Фев 18, 2011 2:12 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
В действителност наистина има такива въпроси и ми стана интересно защо ги нямаше в он-лайн версията. Ходенето по домовете е за да се елиминират бъзикчиите. Гаранция, че от попълнените онлайн 2-3% минимум ще отпаднат. Коментираха някакъв случай дето 4 човека живеят в едно жилище и четиримата попълнили в нет-а без да се уговорят. Така ще дадат само единия номер и останалите три анкетни карти няма да се броят.
|
| Пет Фев 18, 2011 7:10 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
 Кодекс на труда .. пак промени
Не го бях заглеждал последните 2 години, в момента се оказва че трудовия договор за извършване на услуга чрез личен труд, тъй наречения граждански, е толкова ограничен че няма на къде, почти е безполезен. Поради глупоста на бюрократите в момента ще ми се наложби да осигуря 10 човека на по мад 1000 лв, след 9-10 месеца да ги уволня. В резултат и аз и те ще платим едни осигуровки, които ще им намалятг приходите, щото на мен бюджета на човек ми е фиксиран, но най-голямата глупост е че след 9 месеца тия 10 човека ще са на борсата и малоумната държава ще им плати помощни за безработни почти двойно повече от това което е внесено за тия 9 месеца, но такъв е закона. Та се чудя на малоумните бюрократи дето не могат 2+2 да сметнат, първо набутват държавата, после и хората, щото на мен ми е все тая дали тоя бюджет ще го дам на тях или на държавата, ама на тях не им е.... да са живи и здрави творците на КТ, да живеят по 100 години и всеки ден дано ги охожда някой мазен манаф.
|
| Пон Фев 21, 2011 12:00 am |
|
 |
|
Цецо
|
В Бг гражданския договор и едноличния търговец, са такива малоумия, че трудно може да се измисли нещо по-тъпо и непрактично 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Фев 21, 2011 12:36 am |
|
 |
|
tgi
|
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3630511
Баси малоумието, средностатистическият тъпанар явно не си и помисля да мисли нещо
със съмнения за отклонение от това, което медиите са му били в главата предните дни и години.
За кво ги пращат на училище въобще.
Извикали са гражданска отбрана за _10_ (десет) грама разпилян живак, такова дебилие.
|
| Пон Фев 21, 2011 2:40 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Еми да ти кажа, по добре че са извикали Отбраната. Щото като знам какви са познанията по химия на средностатистическия ганьо, няма да се учудя, ако видиш некой да го държи в шепичка и да се кефи как се джуркат капчиците.....
Само че 10 грама не е ли много за ламба бе? Или пак журналята са осрали пейзажа.
|
| Пон Фев 21, 2011 2:51 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ами той живакът има бая високо относително тегло та не е много.
Малко да си го попремяташ в шепите е напълно безопасно, между другото  .
|
| Пон Фев 21, 2011 3:25 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Те гражданска защита ще трябва да си наемат една мина за сяра, щот ганьо кат разбере, че де що е луминисцентна лампа има живак и глей ко става.
едит : Е чак пък много - към 7 беше някъде. Та 10 гр. си е множко - над 1 см3.
|
| Пон Фев 21, 2011 3:27 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Двойно ... 13 и нещо си ...но е много да, аз не мисля че може да има толкова в една лампа, но пък за сметка на това имаше едни живачни контакти, в тях има доста повече от 10 гр.
п.с. А ЕТ ... и то е измислена работа, въпреки че някои хора предпочитат да си стоят като ЕТ.
|
| Пон Фев 21, 2011 11:16 pm |
|
|