Отговори на тема  [ 597 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 40  Следваща
Цената на тока??? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
741 написа:
Абе да доказваш далаверата, първо трябва да я има.
Чета как му обясняват, че му е висока сметката на човека, щото са му таксували минало потребление по нови цени.
Те цените последните месеци не са пипани, ама лаф да става.

Така е, ама като ти е по-дълъг периода... и сметката става по-голяма (да речем старата е с 20% надолу, новата с 20% нагоре - ето ти 40% разлика само заради момента на отчитане).

Пон Фев 14, 2011 4:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Те не го дигнаха, ама щяха. Иначе колкото пъти са вдигали цените, толкова пъти са ми го правили този номер. Не може юли-август да имам по 300-400 кв. с три работещи климатика в апартамента и септември да имам 1500 кв. дето ги пускам съвсем рядко. Ама на 20 август (2009) влязоха новите "по-добри" цени на електроенергията. Тогава си беше егати извращението - ама ползвал съм го - плащам го. И да сверявам и да гледам - цифрите са точни. Върви доказвай какво си ползвал и кога. Цецо, при мен карфиците не помагат - електромерите се виждат без да се отваря таблото. А сега както са се юрнали да ги сменят всичките с дистанционно отчитане познай как ще ги засичаш кога отчитат.

Пон Фев 14, 2011 4:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Еми остава варианта да нарочиш някого за логер и да записва всеки ден показанията на листче. Автоматиката с карфиците явно не помага в случая.

Иначе и на мен ми е правило впечатление, че имам странно константно потребление на ток в поредни месеци :?

Пон Фев 14, 2011 6:18 pm
Профил ICQ

Мнение 
Cekins написа:
Те не го дигнаха, ама щяха.

Тва кърти миФки :D
Цитат:
Иначе колкото пъти са вдигали цените, толкова пъти са ми го правили този номер. Не може юли-август да имам по 300-400 кв. с три работещи климатика в апартамента и септември да имам 1500 кв. дето ги пускам съвсем рядко. Ама на 20 август (2009) влязоха новите "по-добри" цени на електроенергията.

Виж сега, с риск да ти разваля стройната теория ще ти кажа, че и през 2010, и през 2009 новите цени влязоха от 01.07, значи целия юли и август е трябвало да плащаш по тях. Естествено, че конспирацията със специалния софтуер, дето автоматично ги прави тия неща, е къде-къде по-правдоподобна и всяка от тетките на пейката пред входа ще ти каже, че точно така се прави.
Ама не допускаш ли, че може просто да ти се е паднал инкасатор-мърляч, дето заради мързел ти е писал отчетите на око и по тоя начин ти е дал два месеца безлихвена отсрочка на високите сметки? :)

Пон Фев 14, 2011 6:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
То инкасатора, че е мърляч е едно, ама наште се отчитат с IR-то на електромера. Ама защо винаги когато вдигат цената на тока става мърляч ? Между другото последната ми сметка беше удивително малка - правили са си подготовка за номера. И ако продалжъваш да имаш съмнения относно "мърляча" - същия той ми отчитат друг електромер в съседна сграда, само дето там партидата е на фирма - е па там сметката не мърда въобще и такива аномалии в сметката няма. А лятото и там се ползва климатик - всичко си идва нормално и точно.

И още нещо - предпочитам мъхрляча три-четири месеца преди събитието да ми завишава сметките - аз няма да му се сърдя :twisted:

Пон Фев 14, 2011 6:36 pm
Профил ICQ

Мнение 
Cekins написа:
То инкасатора, че е мърляч е едно, ама наште се отчитат с IR-то на електромера. Ама защо винаги когато вдигат цената на тока става мърляч ?

Ти нещо май не разбра. И да ти беше отчитал правилно, за юли и август пак щеше да платиш големите сметки в жегите по новите цени. Не си платил повече, само са ти отложили плащането с два месеца.

Пон Фев 14, 2011 7:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Правилно смяташ, само че ти сигурно август месец плащаш юлската консумация. Домашните абонати обаче тука нещо усул усул сметките излизат с месец назад. Демек оня ден си платих ноемврийската сметка. Тъй че грешката е вярна - септември плащам тока дето съм го консумирал юни. Имаше един момент в който сметките излизаха когато си искат и за всякакви странни периоди.

Абе каквото и да си говорим, ако искат да те цакат, ще те цакат. И ни цакат - най-безочливо.

Пон Фев 14, 2011 8:16 pm
Профил ICQ

Мнение 
И още по-гадно ми става, че имат да ми плащат за свършена работа...
Ама- никак не бързат!!! :x

Пон Фев 14, 2011 8:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
И пак ще цитирам разговор с администратор в офиса на е-он варна :

Аз : и какво става с парите които на практика крадете от нас?
тя: ами строим си сгради ...

Чакай си ти парите... От умрял писмо.

Пон Фев 14, 2011 8:35 pm
Профил ICQ

Мнение 
Cekins написа:
Правилно смяташ, само че ти сигурно август месец плащаш юлската консумация. Домашните абонати обаче тука нещо усул усул сметките излизат с месец назад. Демек оня ден си платих ноемврийската сметка. Тъй че грешката е вярна - септември плащам тока дето съм го консумирал юни. Имаше един момент в който сметките излизаха когато си искат и за всякакви странни периоди.

Абе каквото и да си говорим, ако искат да те цакат, ще те цакат. И ни цакат - най-безочливо.

Да видим дали съм разбрал - имаш климатици и за юни си получил по-висока сметка от сметките за май и април? И при мен е така, всяка година. Ама не твърдя, че е защото ЧЕЗ ме краде :)

При повишаване на цените ЧЕЗ и ЕВН със сигурност позволяват сам да си отчетеш електромера и да им дадеш показанието към датата на промяната. За ЕОН не знам, не ми се търси. Който е параноик и го е страх, че ще го оберат - да ходи да се декларира. От хленчене полза няма.

Пон Фев 14, 2011 8:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не. Октомври получавам сметка за 200 лв. а цяло лято (с пуснати климатици) за по 30-40 - голем кеф а?

Пон Фев 14, 2011 10:19 pm
Профил ICQ

Мнение 
Cekins написа:
Аз : и какво става с парите които на практика крадете от нас?
тя: ами строим си сгради ...

Това е добро. Е, честито на останалите печеливиши. Да се наведем да ни оправят следващия месец - отново. Мамка им.

Вто Фев 15, 2011 12:27 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Каката ми беше колежка в университета - ставаше въпрос за таксуване на консуматор СН на цени НН. Каза че където минава номера го правят. При един сериозен консуматор нещата стават много груби - там ставаше въпрос за 1500-2000 лв. разлика месечно. Ама тва е вече съвсем друга бира. Той и потребителя там си има вина щото е тиквеник и вместо да направи нещо по въпроса само се вайка че плащал по 10 бона ток месечно.

Вто Фев 15, 2011 8:43 am
Профил ICQ

Мнение 
http://maritsa.com/show.php?id=45764 , http://maritsa.com/show.php?id=45765 е, скоро и на лампата ще се кланям, като свети :prayer:
хора, това ще избие на някъде - някой ще превърти, ще си грабне ловното чифте и ще отстреля колкото може повече ЕОН-чета, ЕВН-чета и ЧЕЗ-чета. Пък ако ще да викат "носър, носър..." :axe:

Вто Фев 15, 2011 3:05 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Въпроса е що ще стреля по EOН-четата, като всъщност трябва да стреля по оная тъмна личност Семерджиев. Реципрочно по преките му началници от правителството.

А всъщност най-добре сам да лапне чифтето и да дръпне спусъка. Щото всичко това става с неговото лично, макар и индиректно одобрение :(

Приказката за баницата и лудия.....

Вто Фев 15, 2011 5:05 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 597 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 40  Следваща