Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Mentor PADS демонстрация на 24.02 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Mentor PADS демонстрация на 24.02
Румънския представител на Ментор ще направи демонстрация на PADS Flow.
Място - парк-хотел Витоша (зад 2-ри блок на МЕИ-то)
Вероятно ще отговорят и на други въпроси за продукти на фирмите, които представляват/продават.
програма:
http://www.trias-micro.com/html/pop_pads/agenda.html

Пон Фев 14, 2011 12:00 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Да не е организирано от небезизвестната г-ца/г-жа Сланина :?: :) умирам си от нейните мейли, вечно като обменя контакт с нея ме сърбят ръцете да се подпиша с ника ми от форума на Зрок - Сух Шпек , или Др.Праз,
но тя няма да разбере майтапа :) :oops:

Пон Фев 14, 2011 1:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
сланина е мъж :P ма май няма да идва. и аз се познавам с него само по телефона.
компетентен е достатъчно в нещата, които продават. и дияна ми помагаше доста, ама роди близнаци и си ги гледа.

то не че някой ще се засили да си купува ментор, но поне може да е полезно с образователна цел.
падс-а е най-простото нещо, което предлагат. едва ли не любителския клас.
аз например вече не следя какво правят другите производители и едно сравнение би ми било интересно.
не вярвам да сте супер-натоварени в настоящия момент.

Пон Фев 14, 2011 3:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
сланина е мъж :P ма май няма да идва. и аз се познавам с него само по телефона.
компетентен е достатъчно в нещата, които продават. и дияна ми помагаше доста, ама роди близнаци и си ги гледа.

то не че някой ще се засили да си купува ментор, но поне може да е полезно с образователна цел.
падс-а е най-простото нещо, което предлагат. едва ли не любителския клас.
аз например вече не следя какво правят другите производители и едно сравнение би ми било интересно.
не вярвам да сте супер-натоварени в настоящия момент.

За Мирча Сланина ли става въпрос?
Ако да - верно много е напорист (досаден).
Ама сигурно така и трябва.

Пон Фев 14, 2011 8:58 pm
Профил

Мнение ПАДС
:D :D :D
Да не са решили да изловят нелегалнит еползватели на Ментор......
С падс не съм работил но експедишъна и кепчара и другите му салтанати - като знам колко струва лиценза ми е трудно да си представя как някоя фирма в Бг си ги купува и ползва...
Не че въобще го няма в Бг но се ползва в клоновете на западни фирми обикновено.

Вто Фев 15, 2011 12:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
надали искат да изловят някого. просто нямат продажби.

аз не знам много хора да ръчкат ментор. ако има, нека да ми пише. и ако е навит да обменяме идеи

Вто Фев 15, 2011 2:42 pm
Профил

Мнение 
Правил съм дребни работи с PowerPCB (преди да стане Mentor) не, че не можеше да стане и с нещо под DOS 8O. Последните им версии ги погледнах и въобще не ми харесаха :( . Имам чувството, че до каквото се докоснат и му разказват играта.

Вто Фев 15, 2011 3:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бе Ментор са си класика в жанра, ама и цените им са класически. То аз напрактика в БГ не познавам друг освен Дедо да е бъзикал Ментора.

Не че тия дето бъзикат Протел си го купуват, ама...

Въобще аз им се чудя за чии го правят тоя семинар в БГ? Де е маркета, де е таргета, де е кяра?

Вто Фев 15, 2011 5:25 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
Въобще аз им се чудя за чии го правят тоя семинар в БГ? Де е маркета, де е таргета, де е кяра?

Има едни рекламни пари, дето трябва да се изядат и изпият, иначе за догодина ще ги отрежат :D .

Вто Фев 15, 2011 7:09 pm
Профил

Мнение 
Ами то всичко зависи какво правиш и доколко си струва, съвсем скоро си купихме един кад за 10-на хил в евра, и по около 1000 на година лиценз, ама си струва парите, и си ги изкарва, за ментор в момента пари не бих дал, няма как да си ги изкара.

Вто Фев 15, 2011 8:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Не че тия дето бъзикат Протел си го купуват, ама...

Чш.. не тъй бре.
Три броя сме закупили покрай офанзивата за легализация... Общо взето работим с легален софт.
Алтиума напоследък доста добре започна да изглежда. Има много неща дето не ги ползвам, но пък други са доста полезни. Поне навигацията и опроводяването (ръчното) доста е подобрено. Почти се работи с удоволствие.
Сега гледам излязла 10-та версия. Въвели някакви "vaults" и съвместна работа по една и съща платка (нещо като CVS само дето има визуализиране на разликите и разни други работки). Демек неща дето няма да ми са полезни а в момента...

Сря Фев 16, 2011 11:28 am
Профил

Мнение 
ДедоБоре написа:
надали искат да изловят някого. просто нямат продажби.

аз не знам много хора да ръчкат ментор. ако има, нека да ми пише. и ако е навит да обменяме идеи

Аз ръчкам .И на работата и в къщи .Но на работата взеха д ане ми дават -мало си техници за целта.,а в къщи го ползвам за това онова по една много проста причина - библиотеките дет ги имам са супер и са за части дет ги имам в фирмата и имам зеро таим за деливери... :D :D :D
Иначе да правиш с ментрор нещо дет има 100 чаркалака е като да трепеш муха с картечница..... :D :D

Да уточня- в къщи ползвам 2005.3
а на работата 2007.6

Съответно да питам ако може за 2007.
След инсталването на 2007 в къщи - мога да отворя проект но н емога да пласирма нови части -Дх либ е неактивна ... как да го оправя това?
ползвам либ от фирмата ,може би там е проблема щото те са линкнати към ДМС и т.н

Чет Фев 17, 2011 4:43 pm
Профил
Аватар

Мнение 
голяма каша забъркаха с последните версии, чак не е за вярване.
вие какво ползвате? централна библиотека или DxDataBook?

Чет Фев 17, 2011 10:37 pm
Профил

Мнение 
На работата всичко е линкнато към DMS. За да пласирам несто -нов парт се клика на дх дата боок и от там си викам каквото има.
В къщи съм му дал пътя към Dx_Lib.lmc и в къщи няма инсталнат DMS.
Имам само проджект от фирмата -мойе би и затова да не става що в прдж фаиловете на проекта линковете са все към фирмени сарвери.
Оптах да си направя чисто нов проект но пак неще.

Ако имаш да ми пратиш либ -няколко чаркалака да иам ватре пак е ок.Аз ще си импортирам .и някакво проектче састо . за проба -пак може да има 3 чаркалака ватре...стига ми.

Чет Фев 17, 2011 11:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
от 2007.5 въведоха кодиране на библиотеките.
естествено с много грешки. целта им беше да си продават скапания аутомейшън и да попречат на хората да си ползват техни скриптове.
май имат и някаква идея да заключат библиотеките към лиценза, ама още не са се опитвали да го реализират. промотират го като защита на труда на клиентите.
много дебилно поведение от корпорация, която би трябвало да е коректна към клиентите си.

малко ме учудва, че по-старата версия у вас работи с по-нови данни от фирмата. като правило в по-новите има някое пропърти, което го няма в старите и те се насмитат. затова се минава лесно от старо към ново, ама обратното е по-тегаво. ако ползваш проекти от новото, с линкове към нови библиотеки и ги отваря с по-стара програма би трябвало да стане - всички данни са кохерентни.

дейтабука работи в прозорците с ODBC+sql. теоретично може да се натъминни някакво леърче, което да разбира заявката от коя версия идва и да спести някои полета от отговора и така дава може да се работи с една база и всички версии. предполагам при вас си имате отдел, който пълни базата и я обгрижва, та такъв подход не е труден за реализация. ама определено не е по силите на един човек.

ще опитам да ти скалъпя някакъв комплект за пробата. ама поне уеднакви версиите при теб. 2007.6 май е от септември 2009?

Пет Фев 18, 2011 7:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща