|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 2:09 pm
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
София - Историята на Европа, http://www.youtube.com/watch?v=2oUwgGLiz0c
Хубаво филмче, когато искаме можем да правим нещата и добре.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Яну 25, 2011 5:54 am |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
|
| Чет Яну 27, 2011 4:49 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Борисоив посочи пред министрите: "В цигарите, включително, ако трябва, да се направят само пунктове, откъдето може да се купуват цигари. И където да сложат митничар, граничар, полицай и камера заедно. И само оттам ще може да се купуват официално цигари. До край ще отидем с тези хора".

|
| Пет Яну 28, 2011 11:03 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Баси, как ли осъществява основни жизнени функции с толкоз малко мозъчна тъкан?
Сега остава да пуснем новия All-in-one държавен служител "митничар+граничар+полицай с камера в задника" и ще оберем обществените поръчки
Ще го инсталираме по ъглите да продава цигари като монетен автомат.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Яну 28, 2011 11:07 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Ще се надраска обектива на камерата докато пъхаш левчетата. Пък и рано или късно ще се напълни касичката, то много пушачи, много пе**расти в тая държава. Начело с народното събрание 
|
| Пет Яну 28, 2011 1:10 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3753 Местоположение: София
|
Еее, не вярвам всички в Народното събрание да са пушачи ...
|
| Пет Яну 28, 2011 1:37 pm |
|
 |
|
sthx
|
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Яну 31, 2011 5:52 pm |
|
 |
|
Цецо
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 31, 2011 9:14 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Хайде, хайде, от кога разправям аз за масови разстрели на политици, ама вие само сеира им гледате, вече и новини не гледам, няма какво да ме изненада тука, текущото правителство отдавна надмина очакванията ми за идиотизъм, малоумие и корупция, 3 в едно, може да се добави и алчност в изобилие, лицимерие и ... абе все хубави работи, та нищо не ме изненадва, днес майките, утре ще глобяват децата че не вземат касови бележки като си купуват кифла в училище.
|
| Пон Яну 31, 2011 9:40 pm |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
Банаджийте определено държат ниво...
Само проблемът са лошите фирми, които не искат да инвестират в иначе гениалните разработки.
|
| Вто Фев 01, 2011 10:44 am |
|
 |
|
Цецо
|
Интересно ако теб те оставя на 300лв. заплата и ти отпускам за материали и техника по 100лв. месечно (като вътре ти е парно, ток, канц. материали, компютри и всичко друго), ти какво ли творение щеше да сътвориш бе Айнщаин? Предполагам, че щеше да намериш най-иновационната БГ фирма (например на Ковачки, Божков или Цеко Минев) и щеше да ги убедиш да ти закупят техника и да инвестират в твойте велики начинания?
Има ли смисъл да те обяснявам, колко струва разработката на един електромобил в една "западна" фирма. Дали пък бюджета на правещите го там 20 тина човека, не надхърля 10 пъти целия годишен бюджет за наука в БГ?
Не го казвам в защита на БАН-аджиите, там има толкоз мухъл, че смърди от далеч. Но понякога се замислям, че за парите които взимат и условията при които работят, аз не бих се наел да скова и дървена пейка...
|
| Вто Фев 01, 2011 11:28 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Съгласен съм със Цецо, медийният вой против БАН беше стил китайска културна революция.
При тоя бюджет, който имат, смисълът от БАН не може да бъде очаквано да е в правенето
на водеща наука. Просто се поддържа (едва-едва) някакво количество хора в страната,
дето да знаят какво има направено по света в дадената област, не е лошо да ги има.
Едва ли струват чак толкова много.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Фев 01, 2011 11:52 am |
|
 |
|
741
|
Да де, не е лошо да ги има, стига да не творят бисери като онзи от линка на Цецо - акумулаторна батерия за еднократна употреба.
И да се бият в гърдите, че поставили рекорд, виждаш ли.
|
| Вто Фев 01, 2011 12:09 pm |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
Не съм искал да кажа, че трябв да правят чудеса и то с малко пари, но на мен ми се чижда смешно да се хвърлят на неща, които не могат да направят реално и които служат да точат пари по проекти и да правят измислени статии. И после да се наричат професори без да преподават на студенти.
|
| Вто Фев 01, 2011 1:02 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е това е очевидно грешка на автора на статията, не на разработката.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Фев 01, 2011 1:31 pm |
|
|