Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
FAE за Източна Европа - Фуджитсу 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение FAE за Източна Европа - Фуджитсу
Става дума за FAE ( field application engineer) позиция за електронни компоненти на Фуджитсу, вероятно базирана в Унгария. Ако има желащи да драснат едно ЛС. Другата седмица се надявам да сложа връзка в която да има повече информация по въпроса.

Сря Яну 26, 2011 8:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
На български - Инженер-продавач....

Иначе звучи интересно, но обикновено такава работа е свъзана с много пътуване.

Чет Яну 27, 2011 11:35 am
Профил
Аватар

Мнение 
Не е точно инженер-продавач :) Това са инженери които могат да продават и презентират, но най-вече се занимават с поддръжка и техническа консултация на предлаганите от фирмата продукти. Че пътуват , пътуват, но то кой не пътува :) Иначе е сладка работа, от мохамед на мохабед и от софра на софра, когато са си в офисите се моткат по цял ден и чакат някой сапикясал клиент да се обади, в останалото време досаждат на колегите си.... Най-важното за такава длъжност е да можеш да редиш сладки приказки, на мен такива инженери ми омръзнаха, през 2-3 седмици разни навлеци идват за нещо си. Един ми остави една платка да съм я разгледал, казах му когато имам време, ей бахтий навлека не спря да ме търси да пита за шибаната му платка, накрая престанах да му чета пощата и да вдигам телефона, а онзи навлек се довляка до фирмата и пак за шибаната платка пита, а пък го видях доста късно иначе щях да се изнеса, обаче тариката, не ми звъни на мен, ами звъни на някой колега да пита дали съм там.

Чет Яну 27, 2011 6:40 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
благодаря за точното описание - особено ми хареса как ФАЕтата досаждали на колегите си и на тия дето купуват най-вече. от личен опит мога да кажа че често ситуациата е точно обратната... а и зависи от фирмата и целите на позицията. може да си направиш живота наистина интересен - за някой добре, за други не. позицията я сложих защото ми я предложиха, но в момента си имам работа, а на някой може да му е полезно.

инженер-продавач май си е продуктов инженер, но нещата често са относителни.

Чет Яну 27, 2011 8:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Grubi написа:
благодаря за точното описание - особено ми хареса как ФАЕтата досаждали на колегите си и на тия дето купуват най-вече. от личен опит мога да кажа че често ситуациата е точно обратната... а и зависи от фирмата и целите на позицията. може да си направиш живота наистина интересен - за някой добре, за други не. позицията я сложих защото ми я предложиха, но в момента си имам работа, а на някой може да му е полезно.

инженер-продавач май си е продуктов инженер, но нещата често са относителни.

Ако си FAE не го вземай чак толкова навътре :) Всичко е относително, ако ги натоварват и да правят продажби, тогава са си досадни типове FAE инженерите.

Чет Яну 27, 2011 11:45 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Бил съм, но не и в момента... Няма проблеми - могат наистина да бъдат много досадни, ако искат! :D

Пет Яну 28, 2011 12:06 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]