|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 11:34 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
Vibration absorber screws
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 Vibration absorber screws
Представляват два съосни болта пресовани в гума ( с главите към гумата ), дойчовците ги използват в техните военни машини ( и не само там ) за да монтират печатните платки към кутията. Единия болт влиза през платката и се затяга с гайка, а другия болт се завива директно в кутията или отново с гайка. Никъде не съм виждал да се предлагат такива, обикновено се предлагат пластмасови и метални, кръгли и шестостенни, на панти, но на такова изпълнение не съм попадал. В ПК се използват бели пластмасови с ушички в двата края, с тях се закрепва дънната платка за кутията. Някой знае ли производител на такива vibration absorber screws ? Нищо и никакво изделие са, но не мога да открия нито доставчик, нито производител  , питах колегите, те дори не са виждали подобно нещо.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Яну 26, 2011 6:41 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 Re: Vibration absorber screws
 |  |  |  | ¶ написа: Представляват два съосни болта пресовани в гума ( с главите към гумата ), дойчовците ги използват в техните военни машини ( и не само там ) за да монтират печатните платки към кутията. Единия болт влиза през платката и се затяга с гайка, а другия болт се завива директно в кутията или отново с гайка. Никъде не съм виждал да се предлагат такива, обикновено се предлагат пластмасови и метални, кръгли и шестостенни, на панти, но на такова изпълнение не съм попадал. В ПК се използват бели пластмасови с ушички в двата края, с тях се закрепва дънната платка за кутията. Някой знае ли производител на такива vibration absorber screws ? Нищо и никакво изделие са, но не мога да открия нито доставчик, нито производител  , питах колегите, те дори не са виждали подобно нещо. |  |  |  |  |
Работил съм с подобни неща, но точно за платки не съм виждал. Ползвахме много такива за закрепване на цели блокове във верижни и колесни машини, но мисля, че бяха внос от СССР. Сега си прегледах една торба с всякакви мостри на гумени изделия от ония времена, но нищо за закрепване на платки не видях.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Сря Яну 26, 2011 7:17 pm |
|
 |
|
741
|
Напиши в полето на фарнел "antivibration" и си избирай. Най-малките са с резба М3.
Примерно това:
http://bg.farnell.com/fivistop/0808vv06-45/mount-bobbin-male-male/dp/4995880
|
| Сря Яну 26, 2011 7:23 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Мерси за линка, спрях се на едни M4, такава резба са направили на кутията, 8мм високи, малко ме притеснява че са 10мм в диаметър, пък имам осигурено само към 8мм около отвора, може някои да не ги монтираме, но като за първи прототип ще стане.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Яну 26, 2011 9:46 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|